«Ο λόγος του συμβόλαιο»

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Γράφει ο ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ


Τον τελευταίο καιρό προβληματίστηκε ο Δήμαρχος Αργοστολίου για την αύξηση της παραβατικότητας και την υποβάθμιση του πολιτισμού. Τον πολιτισμό μάλιστα είχε μνημονεύσει και στις προεκλογικές του εξαγγελίες. Ολόκληρο Δημοτικό Συμβούλιο ασχολήθηκε με το θέμα και μετά από μερικές ημέρες έγινε η εισβολή στην ΑΕΝ.

Τότε δε τον ακούσαμε να κάνει καμία δήλωση. Όλοι έχουν εκπλαγεί και προβληματιστεί από την θρασεία αυτή επίθεση σε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα κόσμημα του νησιού μας.

Οι Δημοτικοί άρχοντες δεν άκουγαν τον κώδωνα που τους έκρουαν οι κάτοικοι της οδού Ριζοσπαστών για την κατάσταση που επικρατούσε και επικρατεί στο Μνημείο Ριζοσπαστών. Το ίδιο πράττουν και με τους κατοίκους των Λαϊκών Κατοικιών. Κατά καιρούς δημοσιεύονται οι φωνές απελπισίας των κατοίκων στις οποίες κανείς δε δίνει σημασία. Ακόμα κι όταν έγινε κατάληψη της δημοτικής περιουσίας στην Πλατεία Μπακογιάννη, ο δήμαρχος όχι μόνο δεν προστάτευσε την περιουσία του Δήμου, αντιθέτως χρονοτριβώντας μετέτρεψε την κεντρική πλατεία της συνοικίας σε καταυλισμό και άντρο παρανομίας.

Η κοινωνία βοά για την ιδιότυπη αυτή ανοχή και σιωπή. Μήπως να αναμένονται και σε αυτή τη συνοικία αντίστοιχες εισβολές και επιθέσεις;

Ο κ. Μιχαλάτος, που στις προεκλογικές του εξαγγελίες υποσχόταν ποιότητα ζωής και πολιτισμό, μάλλον έχει την δική του οπτική στα θέματα αυτά. Η Δημοτική Αρχή είναι υποχρεωμένη να προστατεύει τον δημότη και να τον κάνει να νιώθει ασφαλής.

Ποιες είναι οι ενέργειες του έστω σε αυτά τα δύο ζητήματα; Αυτές που εφαρμόστηκαν όχι αυτές που θα εφαρμοστούν, γιατί εδώ και το «θα» έχει χάσει την πραγματική του σημασία και έχει μόνο μεταφορική ή λαϊκίστικη.

Το προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης Μιχαλάτου ήταν τελικά γραμμένο βάσει των αναγκών της πόλης όχι για να εργαστεί πάνω σε αυτές, αλλά για να υποκλέψει την ψήφο των δημοτών. Τα έργα του μέχρι τώρα αποδεικνύουν πως ο λόγος του δεν αποτελεί συμβόλαιο.