Ο Μιχαλάτος, η συνεργασία με Παρίση και ο 3ος πόλος

Αγαπητό Kefalonia Magazine. Μπορεί να βρισκόμαστε στο μέσο του καλοκαιριού, όμως στην τοπική πολιτική σκηνή συμβαίνουν πρωτοφανή γεγονότα που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα.

❶ Εχουμε την ψήφιση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές που αναγκαστικά εισάγει για πρώτη φορά στον χώρο την μέθοδο της συνεργασίας μεταξύ των συνδυασμών. Παράλληλα ανοίγει την όρεξη και σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς να διεκδικήσουν τον Δήμο Κεφαλονιάς «σπάζοντας» το δίπολο «Παρίση-Μιχαλάτου».

❷ Το τελευταίο διάστημα «οργιάζουν» στο παρασκήνιο οι φήμες περί συνεργασίας Παρίση-Μιχαλάτου στις επόμενες εκλογές. Χθες ο κ. Μιχαλάτος επιχείρησε να διαψεύσει την φημολογία και να καθησυχάσει κάποιους «διαφωνούντες» στο εσωτερικό της παράταξής του, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία αν κρίνουμε από τα δημοσιεύματα. Άλλωστε, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η «συνεργασία» τους θα είναι μετεκλογική.

❸ Ο «τρίτος πόλος», ο «τρίτος συνδυασμός» φαίνεται ότι είναι ΕΔΩ, «ΠΑΡΩΝ» και ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ, αν κρίνουμε από τα δημοσιεύματα κατά του κ. Μιχαλάτου τις τελευταίες μέρες. Μέχρι σήμερα «στο στόχαστρο» ήταν μόνο η Δημοτική Αρχή Παρίση, πλέον «στο κάδρο» μπήκε και ο κ. Μιχαλάτος. Υπό το πρίσμα αυτό καμία «πόρτα» δεν ρίχνει ο Μιχαλάτος στον συνδυασμό Παρίση καθώς ελοχεύει ο κίνδυνος να χάσουν και οι δύο «και τα αυγά και τα πασχάλια». Κάποιοι μάλιστα πιστεύουν ότι η χθεσινή επίθεση και η κριτική στη Δημοτική Αρχή από τον κ. Μιχαλάτο είναι για «το θεαθήναι» αλλά και για «εσωτερική κατανάλωση» καθώς στο παρασκήνιο υπάρχουν-εδώ και πολύ καιρό-άλλες διεργασίες.

❹ Γιατί όμως αυτή η ξαφνική επίθεση-«έκπληξη» στον κ. Μιχαλάτο από τοπικά μέσα ενημέρωσης που είναι απέναντι στην Δημοτική Αρχή; Κάποιοι ισχυρίζονται ότι μετά την φημολογία για συνεργασία με την Δημοτική Αρχή κάποιοι αντιλήφθηκαν ότι ο κ. Μιχαλάτος δεν μπορεί να ηγηθεί ενός «αντιπαρισικού» μετώπου. Τον κ. Μιχαλάτο δε, δεν φαίνεται να βοηθούν και κάποια θετικά δημοσιεύματα από τοπικά μέσα ενημέρωσης που τοποθετούνται στον «φιλοΠαρισικό» χώρο. Η συνέχεια πάντως αναμένεται «καυτή»…

(Ο Τοπικός πολιτικός

παρατηρητής-Magazine.gr)