Ο Νίκος Ανουσάκης στριμώχνει την Αποκεντρωμένη Διοίκηση!

Νίκος Ανουσάκης

Ο δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου Νίκος Ανουσάκης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Δήμος Αργοστολίου και τα οικεία αυτού Νομικά Πρόσωπα ελέγχονται ως προς την νομιμότητά τους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων.

Στο μείζον ζήτημα λοιπόν που έχει προκύψει με επίσημα ερωτήματά μου προς τον ανωτέρω φορέα ελέγχου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το εάν λειτουργεί σήμερα νόμιμα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς και Ιθάκης σε περίπτωση που δεν έχουν ληφθεί οι προβλεπόμενες αποφάσεις από σχετικό ΦΕΚ των οικείων Δημοτικών Συμβουλίων για την διατήρησή του, η απάντηση μέχρι σήμερα είναι ότι ….«το Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς και Ιθάκης… “εξακολουθεί εν τοις πραγμασι να να ασκεί τις αρμοδιότητές του”»!!!(sic)!!!

Μεγάλη διαπίστωση!!!

Μόνο, που το νόημα του ερωτήματος δεν ήταν …«αν το Λιμενικό Ταμείο εξακολουθεί να λειτουργεί»!!! (αυτό ούτως ή άλλως το ξέρουμε και το βλέπουμε όλοι), αλλά αν πλέον υφίσταται νόμιμα (σε περίπτωση που δεν έχουν ληφθεί οι προβλεπόμενες νομικά αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης, Ιθακης μετά τις 17/7/2022 ως το ΦΕΚ ορίζει).

Επομένως, θα ήταν σημαντικό να δούμε ποιός είναι αυτός που θα υπογράψει εν τέλει ότι είναι νόμιμη η λειτουργία και οι αποφάσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, εφόσον εν τέλει πιστοποιηθεί όντως η “de facto” (εν τοις πράγμασι) κι όχι κατά νόμον λειτουργία του.

Υπενθυμίζουμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιόνιων Νήσων, ότι η Ελλάδα είναι χώρα θετικού δικαίου και ότι τα ΦΕΚ εφαρμόζονται υποχρεωτικά, οπότε αναμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον τις νεώτερες απαντήσεις τους επί του “καυτού” αυτού νομικά και διοικητικά θέματος, όπως και το ποιός θα αναλάβει την νομική ευθύνη για την όποια τυχόν “νομιμοποίηση” του όλου θέματος και βάσει ποιάς διαταξης νόμου, καθώς η Κεφαλονιά δεν είναι ούτε πρόκειται να γίνει περιοχή ανομίας …«δυτικά του Πέκος»!!!

Νίκος Ανουσάκης

Δημ. Σύμβουλος Δήμου Αργοστολίου