Ο Νικόλας Φαραντούρης στον ΑΝΤ-1

Καθυστερημένες, προσχηματικές και προεκλογικές και οι τελευταίες εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη, τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νικόλα Φαραντούρης μιλώντας χθες το πρωί απ’ την Κεφαλονιά στον Γιώργο Παπαδάκη.

Ο κ. Φαραντούρης τοποθετήθηκε για τις τελευταίες εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη.

Για την οικονομία:

Καθυστερημένες, προσχηματικές και προεκλογικές και οι τελευταίες εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη. Αυτό που λείπει είναι η δικαιοσύνη παντού, την οποία ζητάμε όχι προεκλογικά ή συνθηματολογικά αλλά ουσιαστικά: στην κοινωνία, την οικονομία, την εργασία, τη φορολογία. Παντού.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες:

Σε αυτές τις εκλογές υπάρχει μια καταπληκτική ευκαιρία για τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης. Διαφωνώ με τη δαιμονοποίηση των κυβερνήσεων συνεργασίας από τον κ. Μητσοτάκη, όταν, μάλιστα, αυτό είναι το επιτυχημένο ευρωπαϊκό παράδειγμα. Είμαι αντίθετος στη μονοκρατορία του ενός κόμματος και την αλαζονεία της εξουσίας, όπ ς τα είδαμε με τα ανηψούδια και τους συγγενείς στο Μέγαρο Μαξίμου να παρακολουθούν το μισό υπουργικό συμβούλιο, τους Αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων και τη μισή Ελλάδα. Απαιτούνται συνεργασίες και συναινέσεις με όμορους χώρους και προγραμματικές συγκλίσεις για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα της χώρας αλλά και της Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

n Φαραντούρης: Μία ακόμη ενθουσιώδης εκδήλωση στην Αγία Ευφημία με φεγγαράδα

Βρεθήκαμε στην φεγγαρολουσμένη Πύλαρο του πολιτισμού, της εξωστρέφειας, της επιχειρηματικότητας, της τυροκομίας και του τουρισμού. Στην πατρίδα του Μαρίνα Αντύπα, των αγώνων και της δημιουργίας. Αλλά και στην πληγωμένη ακόμη απ’ τις καταστροφές και την πελατειακή μεταχείριση Πύλαρο.

Στο Πνευματικό Κέντρο Αγίας Ευφημίας μιλήσαμε για:

▪︎Το αλαλούμ με την εκτός σχεδίου δόμηση, την απαξίωση της μικροϊδιοκτησίας και τη δέσμευσή μας για νομοθετική παρέμβαση

▪︎Το ξεχασμένο οδικό δίκτυο

▪︎Τις ανύπαρκτες υποδομές για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

▪︎Το νερό και τις υποδομές ύδρευσης

▪︎Το υψηλό ενεργειακό κόστος

▪︎Το τουριστικό μοντέλο ανάπτυξης

▪︎Την υγεία

▪︎Την εκπαίδευση

▪︎Την εγκατάληψη του αγροτοδιατροφικού τομέα και την έλλειψη εργατικού δυναμικού

▪︎Ζητήματα υπηκοότητας συμπολιτών μας που χρονίζουν

▪︎Την ανάπλαση της περιοχής και τον ποδηλατόδρομο Σάμη – Αγίας Ευφημία που έμεινε στα συρτάρια.

▪︎Τα μεγάλο έργο του Χάρακα, την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Πάτρα και την ισότιμη συμμετοχή της Πυλάρου στο νέο Δήμο Σάμης της περιόδου 2015-2019.

▪︎Την σημερινή επιλεκτική και πελατειακή διαχείρηση των αποζημιώσεων του ΙΑΝΟΥ στη λογική “δι’ ενεργειών μου” και “περάστε απ’ το γραφείο μου”…

Η Πύλαρος αντιστέκεται, ελπίζει και διεκδικεί και στις 21 του Μάη στέλνει το δικό της, ξεχωριστό, μήνυμα αξιοπρέπειας.

Με τη νίκη!

ΝΙΚΌΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς

Υποψήφιος βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης