Ο Παναγής Μεταξάτος γράφει για τους άνω των 65+

«Ηταν όριο το 65 για την ηλικία κάποτε, όριζαν με αυτό, πότε βγαίνεις στην σύνταξη.

Θεωρώ τα 65 μέση ηλικία και όχι τρίτη . Πιστεύω ότι για πολλούς αρχίζει μια νέα ζωή. Η αλήθεια είναι ότι θέλω να προστατέψω …τους 65αρηδες πριν είναι αργά.

Και τώρα τα δύσκολα.!

◼︎ Πήρες σύνταξη ή εργάζεσαι ακόμη; Ανέλαβες στα νέα καθήκοντα σου, τα ψώνια από το σουπερμάρκετ, αλλά .. συνέχεια ξεχνάς τον μαιντανό και ακόμα δεν ξεχωρίζεις το λευκό τυρί από τη φέτα..

◼︎ Πότε θα μάθεις, να μη βάζεις όλα τα ρούχα στο πλυντήριο μαζί; Φόρα τώρα το ροζ μπλουζάκι σου …θα είσαι και στη μόδα, σου γκρινιάζει η γυναίκα σου

◼︎ Ανοίγεις το κινητό σου και σε ζαλίζουν …να σου στείλουν ένα μήνα δωρεάν ακουστικά βαρηκοίας να ακούς καλύτερα .Αλοιφές και χάπια να σου σηκώνεται …η τρίχα κάγκελο και αν δεν έχεις ,, θα σου φυτέψουνε στην Τουρκία με δώρο μπακλαβά.

Εσύ όμως δεν μασάς…και εκείνο το φαφούτη παππού κόστισε 2000 για εμφυτεύματα..

Την Κυριακή είναι το χρόνιασμα του Γιάννη του συμμαθητή σου. Μόλις που πρόλαβε και πήρε τη σύνταξη και πάνω στη χαρά του

◼︎ Τώρα θα ζήσω, σούλεγε στο τηλέφωνο ένα μήνα πριν τον βρουν, σπάζοντας την πόρτα στο διαμέρισμα στο Παγκράτι που ζούσε μετά το διαζύγιο με τη Μαίρη.

◼︎ Εντάξει μωρέ, είχε και ζάχαρο ανεβασμένο, έβγαλε το συμπέρασμα ο Νικολάκης που καθόταν στο μπροστινό θρανίο

◼︎ Και τώρα κοιτάς τα νεκρώσιμα και μονολογείς . Νέος ήτανε, κρίμα τον θυμάμαι φαντάρο…

◼︎ Ε’ είχε τα χρονάκια του…Τι θέλεις τώρα, πάνω από τα ’80, είχε και λίγο Αλτσχάιμερ .

◼︎ Τυχερά είναι αυτά, είχε την κακιά αρρώστια, δεν γλυτώνεις….Τελευταία σηκώνομαι 3 φορές τη νύχτα για κατούρημα ,να κοιτάξω τον προστάτη . Άκου ,πρώτη αιτία θανάτου για τους άντρες, ο καρκίνος του προστάτη…; Πάλι καλά, οι γυναίκες είναι χειρότερα με το στήθος..

◼︎ Τα ‘μαθες με την Πόπη; Δυστυχώς, πάει και αυτή. Τι γυναικάρα Θεέ μου η Ποπάρα, έβγαινε με εκείνη την μίνι φούστα (της μόδας) τότε, ούτε που την έβλεπες και λικνιζόταν πέρα δώθε. Ωρέ μενάρισμα * που έπεφτε στη νεολαία και εκείνη καμάρωνε όλο νάζι, λες και τόξερε τι γίνεται σε κάθε έξοδο της…

Αρκετά τα παραπάνω, νομίζω απέδωσα κάπως το «κλίμα» του εσωτερικού σου διαλόγου. Άκου τώρα και την άλλη πλευρά.

Ξεκίνα με την παραδοχή ότι είσαι αθάνατος (όλες οι θρησκείες συμφωνούν ). Μπορείς ακόμη να δεχτείς ότι ενσαρκώνεται η ψυχή σου (το άφθαρτο πνευματικό σου στοιχείο) πολλές φορές μέχρι να ολοκληρώσει το σκοπό της . Μπορείς ακόμη και να αναγνωρίσεις μέσω της ύπνωσης αρκετές από τις προηγούμενες ενσαρκώσεις και μάλιστα μερικές να σε βοηθήσουν να συνειδητοποιήσεις την αιτία των προβλημάτων που ιδιαίτερα σε απασχολούν σε αυτήν την διάσταση. Τουλάχιστον θα μειωθεί ο φόβος του θανάτου που στενοχωρεί άτομα αυτής της ηλικίας

Μερικές πληροφορίες για την λειτουργία του βιολογικού σου κομματιού που είναι το σώμα σου και πως εξαρτάται αυτή από το νου σου και ιδιαίτερα τη Νοητική σου Στάση.

Ο εγκέφαλος σου με το δίκτυο των 100 δισ. νευρώνων και των συνάψεων (συνδέσεων) μεταξύ τους ελέγχει το 95% των οργάνων και των λειτουργιών τους .Χωρίς να υπερβάλλει θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι είμαστε ένα ρομπότ. Το μόνο που μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τα ρομπότ είναι η φαντασία μας και η επίγνωση της συνειδητότητας μας.Ο εγκέφαλος μέσω των σκέψεων (προγραμμάτων) που ενεργοποιεί ο νους αντιδρά εκκρίνονται ορμόνες που επηρεάζουν την λειτουργία των οργάνων.

Κάποιες από αυτές κρατούν το σώμα σου υγιές και ακμαίο, Ντοπαμίνη, Σεροτονίνη, Οξυτοκίνη αυτές οι ορμόνες επιτρέπουν να παραχθούν περισσότερα ανοσοκύτταρα (κύτταρα ανοσοποιητικού συστήματος)και περιορίζουν τις ορμόνες του στρες ( Αδρεναλίνη, Νοραδρεναλίνη,Κορτιζόνη) που γερνούν το σώμα.

Όταν γελάς και γελάς με την καρδιά σου, όπως λέμε, γίνονται εκκρίσεις τέτοιων ορμονών στο σώμα σου και οι δονήσεις που παράγονται επηρεάζουν θετικά όλο σου το σώμα και το περιβάλλον σου.

Γελάς, λες καλαμπούρια, ή έχουν στραβώσει τα μούτρα σου από όσα ακούν στην τηλεόραση και από τις σειρές που παρακολουθείς …Χαμός, Σεισμός… Καταποντισμός που ο ένας σκοτώνει τον άλλον και τελειωμό δεν έχουν …Καθηλωμένος στον καναπέ σου, ακούς για τα τρομακτικά που …έρχονται. Ούτε το σκύλο σου δεν βγάζεις έξω κι ας κουνάει την ουρά του. Δεν είσαι μόνος, όσους ξέρεις το ίδιο κάνουν .

Είσαι προβλέψιμος, είσαι αναλώσιμος, είσαι στατιστικό δείγμα για τους ιούς, τις παρενέργειες από τα εμβόλια. Να μπεις στη γραμμή, να πας στο καλό, έρχονται οι επόμενοι, πάλι καλά που έφτασες μέχρι εδώ…

◼︎ Δεν είναι όλοι έτσι, φωνάζει η Μαριάννα (η εσωτερική μου συνείδηση)

◼︎ Δίκιο έχεις. Γιαυτό τα γράφω αυτά . Γι αυτούς που έχουν πέσει στην παγίδα, δεν είναι πραγματική η ζωή που ζουν. Να τινάξουν τα δεσμά της νοσηρής τους φαντασίας . Να φτειάξουν τον κόσμο που θέλουν και να ζήσουν όπως θέλουν. Όλα ξεκινούν από τη Νοητική τους Στάση..Το φίλτρο του Νου τους κάνει την πραγματικότητα κόλαση ή παράδεισο. Μόλις βγεις από το κλουβί σου, σε περιμένουν να σε καλωσορίσουν.. Να παίξουν το παιχνίδι της ζωής μαζί σου.. Να ζήσεις το Τ Ω Ρ Α, τη στιγμή, το θαύμα .

◼︎ Τα ωραιοποιείς τώρα.. Πες τους τίποτα πρακτικό να ανακουφιστούν…

◼︎ Τι είναι η ζωή, πόνος να πάρουν ασπιρίνη; Ας βγάλουν το ”βότσαλο” από το παπούτσι που …μπήκε όταν ήταν μικροί και να μη χρειάζονται παυσίπονα μεγάλοι.

◼︎ Δεν το ξέρουν

◼︎ Ας έρθουν σε ένα σεμινάριο ή ας παρακολουθήσουν μια εισαγωγική διάλεξη SILVA και θα μάθουν εγώ έτσι έμαθα..Ας δηλώσουν ότι ενδιαφέρονται και εγώ θα τους στείλω δωρεάν. Ο SILVA, ελεγε «Η ΑΓΝΟΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙ Π Ω Ρ Ε Ι Α»

και ο σοφός λαός λέει: «ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ; ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ;» Σοβαρά τώρα : Θα τους έλεγα. Τώρα είναι ην στιγμή να σχεδιάσεις και να αρχίσεις τη νέα σου ζωή.. Η νέα σου ζωή ξεκινά με τις νέες σκέψεις που επιλέγεις τώρα

Οι σκέψεις που επιλέγεις είναι απαραίτητο να δημιουργούν θετικά συναισθήματα.

* Γράψε σε ένα χαρτί 7 λόγους που είσαι περήφανος,η για σένα.

* Γράψε 5 φίλους που όταν τηλεφωνιέστε, χαίρεστε που τα είπατε.

* Γράψε 3 πραγματα που αν είχες κάνει, θα νιωθες ιδιαίτερα ευχαριστημένος .

* Αν έδινε η πολιτεία ένα βραβείο (έπαινο) σε κοινούς ανθρώπους, για κάτι σημαντικό που έκαναν στην οικογένεια τους ή στους άλλους, εσύ για ποιο πράγμα θα σε βράβευαν;.

* Αν νιώθεις ότι με λόγο ή πράξη πιθανόν πλήγωσες …κάποιον ζήτησε του συγνώμη. Αν κάποιος σε έχει πληγώσει, συγχώρεσε τον .

Αν δυσκολεύεσαι να το κάνεις αντικειμενικά, κάντο υποκειμενικά. Το μήνυμα θα το πάρουν .Να θυμάσαι πάντα η συγχώρηση είναι πράξη αγάπης για τον εαυτό μας .

Τελικά μάθε, ότι η ζωή σου είναι το αποτέλεσμα του τρόπου που σκέπτεσαι.

Τότε θα μάθεις να σκέπτεσαι με τον τρόπο που ζεις.!

Θα τα ξαναπούμε, έχω ευχάριστα νέα.


* Μενάρισμα: Εφηβική σχεδόν καθημερινή συνήθεια των αγοριών 12 – 18 «ανακουφιστική». Σε μεγαλύτερες «δόσεις»,είχε πρόσκαιρες διανοητικές παρενέργειες.