Ο Πατούλης πάει για δήμαρχος Αθήνας

Γ. Πατούλης

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, αναμένεται σε συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Τρίτη να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για το Δήμο Αθηναίων. Την συνέντε υξη θα παραχωρήσει στο εστιατόριο «Διόνυσος» ο ίδιος ως πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Ενεργών Πολιτών με την επωνυμία «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά».

Η κίνηση Πατούλη, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, έρχεται να ταράξει τα νερά, που είναι ήδη ανταριασμένα όχι μόνον στον Δήμο Αθηναίων αλλά στην Αυτοδιοίκηση γενικότερα. Παρά το γεγονός ότι επισήμως οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για μετά από σχεδόν δύο χρόνια, τον Μάιο του 2019, ο πολυπράγμων δήμαρχος Αμαρουσίου αποφάσισε να κάνει το πρώτο βήμα που επιβεβαιώνει πολλά.

Επιβεβαιώνει, κατ’ αρχάς, την πρόθεσή του να ασχοληθεί με τον ιδιαιτέρως εμβληματικό πολιτικά Δήμο Αθηναίων, πρόθεση που συζητιόταν ήδη πριν από τις εκλογές του 2014.

Επιβεβαιώνει επίσης εκείνο για το οποίο πολλοί τον κατηγορούν και άλλοι τον θαυμάζουν, την πολυπραγμοσύνη του καθώς είναι εν ενεργεία δήμαρχος, πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων (ΚΕΔΕ), του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και άλλων φορέων.

Επιβεβαιώνει επίσης τις επιρροές του από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς το όνομα του ομίλου παραπέμπει εμφανώς στα προεκλογικά συνθήματα του πλανητάρχη «Ας κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά» και «Πρώτα η Αμερική».