Ο Πλανήτης στέλνει μήνυμα;

Γράφει ο NAΠOΛEΩN ΛINAPΔATOΣ
Oικονομολόγος

Τα σημάδια είναι περισσότερο από φανερά και ενδεικτικά, «βγάζουν» μάτι θαλέγαμε στην καθομιλουμένη.

Η ζωή στον πλανήτη, αλλάζει γιατί τα αποτελέσματα της ανώριμης, εγκληματικής συμπεριφοράς του ανθρώπου στο κοντινό παρελθόν αλλά και στο παρόν, άρχισαν να φαίνονται καθαρά και οι πλέον δύσπιστοι επιστήμονες είναι πια ιδιαίτερα προβληματισμένοι, για να μην πω απαισιόδοξοι, αν θα τα καταφέρουμε τελικά.

Αναφέρομαι στην κλιματική αλλαγή η οποία δείχνει να μπαίνει σε επικίνδυνη «τροχιά» και με διαφορετικό τρόπο από αυτό που νομίζει ο περισσότερος κόσμος.

Ο πολίτης και στις πλέον δημοκρατικές χώρες, ενημερώνεται με βάσει τα συμφέροντα που έχουν οι εκδοτικές εταιρείες, οι κυβερνήσεις και τα μεγάλα επιχειρηματικά κέντρα. Μαθαίνει ένα μικρό μέρος της αλήθειας, τόσο όσο να του προκαλεί σύγχυση.

Εχουν εγγραφεί πολλά σενάρια για την κατάσταση, που καλύπτουν όλες τις πιθανότητες.

Το πλέον αισιόδοξο λέει. Δεν τρέχει τίποτε, ο πλανήτης είναι σε θέση να εξισορροπήσει αυτές τις αλλαγές της αύξησης του διοξειδίου του άνθρακα και της θερμοκρασίας η οποία θα λιώσει τους πάγους και θα ανεβάσει τη στάθμη της θάλασσας πνίγοντας το μεγαλύτερο της ξηράς και ότι είναι πάνω της.

Οι λιγότερο αισιόδοξοι λένε. Ναι αναπόφευκτο είναι, θα ζεσταθεί ο πλανήτης αλλά θα πάρει αρκετό χρόνο. Τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν τα πράγματα, βρίσκοντας τρόπους αντιστροφής της κατάστασης. Εχουμε καιρό.

Κάποιοι άλλοι λένε. Μια μέρα θα σβήσει ο ήλιος μας και στη μαύρη τρύπα που θα δημιουργηθεί, όλο το ηλιακό σύστημα θα χαθεί. Αφού λοιπόν αυτό έτσι και αλοιώς θα γίνει, ας ξεκινήσουμε να ψάχνουμε, που θα μετακομίσουμε και ας αρχίσουμε από τώρα. Υπάρχει ήδη ολόκληρο σενάριο που το έχουν κάνει και τηλεοπτικό πρόγραμμα στο National Geographic, σχετικά με την εποίκηση στον Αρη.

Υπάρχει άλλο σενάριο πιο πρόσφατο που λεει. Οι παγωμένες ποσότητες μεθανίου που θα έρχονται στην ατμόσφαιρα και θα εκρύγνηνται καθώς θα λοιώνουν οι πάγοι στους πόλους και θα απελευθερώνονται θα καταστρέψουν πάνω από το 50% των ζωντανών πλασμάτων μέσα σε 50 μόλις χρόνια.

Κατά τα άλλα εμείς συνεχίζουμε να βγάζουμε τα «άντερα» του πλανήτη με κάθε τρόπο (γεωτρήσεις, αγωγούς, πυρηνικές δοκιμές κ.λπ.) θεωρώντας όλα αυτά επιστημονική φαντασία.

Τα τελευταία χρόνια μια άλλη έρευνα, μας αποκάλυψε μια άλλη πηγή μόλυνσης και σημαντικό παράγοντα αύξησης της κλιματικής αλλαγής που είναι δύσκολο να καταλάβει ο απλός άνθρωπος. Μιλάμε για την συστηματική μηχανική καλλιέργεια του εδάφους και της αλλοίωσης που του προκαλείται. Η οργανωμένη κτηνοτροφία συμβάλλει στη μόλυνση σχεδόν όσο και τα ορυκτά καύσιμα. Η ποσότητα νερού που χρειάζεται μια γελάδα για να μεγαλώσει, το κόστος μεταφοράς στη συνέχεια μέχρι να φαγωθεί (ψύξη,συντήρηση κ.λπ.) ισοδυναμεί με την κίνηση και λειτουργία αρκετών αυτοκινήτων. Υπολόγισαν οι Αμερικάνοι που τους αρέσουν τέτοιες έρευνες, πως αν μια μέρα την εβδομάδα,μόνο μια μέρα,

δεν φάνε κρέας ή παράγωγα του, αυτό αντιστοιχεί με την λειτουργία 7 εκατομμυρίων αυτοκινήτων.

Οσο η ζωή μας θα επηρεάζεται από τον διαχωρισμό, τον ανταγωνισμό, την εγωκεντρική θεώρηση θα συνεχίσουμε την ίδια συμπεριφορά, δηλαδή θα φτειάχνουμε όπλα, χημικά και τρόπους να επιβληθούμε ο ένας στον άλλο αδιαφορώντας για τις συνέπειες στο περιβάλλον.

Το 90% των ανθρώπων ενεργοποιεί συνειδητά μόνο το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου του που είναι υπεύθυνο για την επί μέρους εκτίμηση, τον διαχωρισμό, την ανάλυση,τις λέξεις, τους αριθμούς και δυστυχώς ΜΟΝΟ το 10% χρησιμοποιεί και το δεξιό ημισφαίριο που έχει να κάνει με το σύνολο, την ολότητα, τη συνύπαρξη, την συνεργασία, το ρυθμό, τα συναισθήματα, τον συναγωνισμό και γενικά το καλό όλων.

Λείπει λοιπόν αυτός ο πνευματικός παράγοντας από τη ζωή τους, γι αυτό ο ΧΟΣΕ ΣΙΛΒΑ (ιδρυτής της ομώνυμης Μεθόδου του) έλεγε πάντα

-«Ανθρωπος δεν είναι αυτός που μοιάζει με άνθρωπο, αλλά αυτός που συμμετέχει σε ανθρωπιστικές πράξεις».

Πολλοί έχουν ανθρώπινη μορφή αλλά φέρονται σαν κτήνη και όσο και να αναπτύσουν το αριστερό ημισφαίριο μόνο θα παραμένουν κτήνη.

Ενα από τα σεμινάρια που δημιούργησε ο Χ. Σ. είναι το HYPNOVISION. Tο σεμινάριο αυτό ενώνει τις λειτουργίες του εγκεφάλου και βοηθά τον άνθρωπο να ζήσει και να φέρεται ανθρώπινα.

Την Παρασκευή τις 16.30-20.30 και το Σάββατο και Κυριακή 10.00-20.00 8.9.10. Ιουνίου,θα δώσω αυτό το σεμινάριο στην αίθουσα των γραφείων μας, Πρωτεσιλάου 26 Νέο Παγκράτι (δείτε στο www.silva.gr) Mπορείτε ακόμη να συνδυάσετε τις διακοπές σας και την εκπαίδευση αυτή στο κτήμα μας ΚΡΙΤΟΝΟΥ στην ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ 1-6 Αυγούστου.