Ο προβλέψιμος κύριος Μιχαλάτος, ο ερχόμενος Σαμούρης και ο επερχόμενος Ματιάτος!

Θ. Μιχαλάτος

Δεν ξέρουμε αν ως επιχειρηματίας ο Θεόφιλος Μιχαλάτος είναι προβλέψιμος στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, αλλά ως δήμαρχος ο Θεόφιλος είναι, και παραείναι μάλιστα, προβλέψιμος.
Και εξηγούμαστε:

Προβλέψιμος Νο 1

Από τις 9 Σεπτεμβρίου είχαμε προβλέψει ότι ο δήμαρχος Θεόφιλος θα επιχειρήσει με πολιτική συναλλαγή να κυβερνήσει το Δήμο. Ένα μήνα αργότερα επιβεβαιωθήκαμε καταρχήν με τον ορισμό σε 4 έμμισθες θέσεις ισάριθμων δημοτικών συμβούλων από τις άλλες Παρατάξεις (Βανδώρος, Παπαδάτος, Γαβριελάτος και Πεφάνης) και την περασμένη Δευτέρα ολοκληρώθηκε η επιβεβαίωση της πρόβλεψης με τον Ματιάτο να χρίζεται αντιδήμαρχος του Μιχαλάτου, οπότε και επετεύχθη η πολυπόθητη πλειοψηφία των 14 στο ΔουΣού.

Προβλέψιμος Νο 2

Εδώ και καιρό ο ΙΒΑΝ από την στήλη του στον «Η» είχε προαναγγείλει την αντιδημαρχία Ματιάτου.
Ακολούθησε ο Πολιτικός Αναλυτής, πάντα από τις στήλες του «Η», μιλώντας με βεβαιότητα την Παρασκευή 3 Μαρτίου για «το νέο «κονέ» του Δημάρχου και το φλερτ του Ματιάτου με το Μιχαλάτο», για να ακολουθήσει λίγη ώρα μετά η ανακοίνωση του Γνήσιου σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση του Ματιάτου και οι ευχές για «καλή σταδιοδρομία στο νέο του αξίωμα που μετά βεβαιότητας θα λάβει ως «ανταμοιβή» της δήθεν ανεξαρτητοποίησης». Το «κονέ» που είχε προαναγγελθεί σφραγίστηκε με την απόφαση του δημάρχου τη Δευτέρα το πρωί που έκανε αντιδήμαρχο του το Ματιάτο!

Και υπάρχει και μια άλλη πρόβλεψη-φήμη που σέρνεται στη μικρή τοπική μας κοινωνία και μένει να επιβεβαιωθεί:

Προβλέψιμος Νο 3 ….προς επιβεβαίωση

Ο δήμαρχος Θεόφιλος λοιπόν λέει, δεν έχει επιδείξει όλο το μέγεθος των ικανοτήτων που διαθέτει στο να δημαρχεύει με την ίδια επιτυχία που έχει στο επιχειρείν.
Εκτός από την απόλυτη επιβεβαίωση (και σε μικρό μάλιστα διάστημα …μόλις 7 μηνών) του πιστεύω του πως όλα (και όλοι…) έχουν μία τιμή, υπάρχει και κάτι ακόμα που μένει να επιβεβαιώσει:
Ότι για να δημαρχεύσεις όπως και στο επιχειρείν …πρέπει να διαθέτεις πυγμή!
Κι εδώ εμπλέκονται …οι ατίθασοι συνεργάτες του.
Αυτοί που ήδη έχουν σηκώσει κεφάλι ή για να ακριβολογήσουμε που ακούγεται … πως έχουν σηκώσει κεφάλι.
Και βασικά ο λόγος γίνεται για …το Σπύρο Σαμούρη αν και οι φήμες θέλουν κι άλλους (εκτός βεβαίως της Μιχαλάτου…)!
Τον Σαμούρη που τον γέννησε πολιτικά ο Φόρτες, και τον ενηλικίωσε αυτοδιοικητικά ο Τσιλιμιδός, ανδρώθηκε πολιτικά και αυτοδιοικητικά με τον Κοτσιλίνη και τον Καλαφάτη στην αντιπολίτευση και μεταγράφηκε για τα υψηλά της πολιτικής δώματα στο Θεόφιλο.
Σήμερα δίνει δείγματα καθημερινά των (υψηλών …κατά την γνώμη του βεβαίως) ικανοτήτων του, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα που ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας είναι το πλέον προβεβλημένο πρόσωπο του Δήμου περισσότερο και από τον ίδιο τον δήμαρχο, οπότε και κοινωνεί τις δραστηριότητές του στους πολίτες με κάθε μέσο και σε κάθε ευκαιρία.
Πάντα πρώτος σε ψήφους στις εκλογές που έχει συμμετάσχει, πρόεδρος τώρα του ΚΤΕΛ (είδατε την τελευταία απάντηση του στον Λουκέρη …τύφλα νάχει ο Άδωνης στο ύφος) και επικεφαλής σήμερα της αντί – κορωναϊκής εκστρατείας του Δήμου …ζει το μύθο του (τα ενυπόγραφα δελτία Τύπου κάθε λίγο και λιγάκι το επιβεβαιώνουν απόλυτα).
Την ίδια ώρα πάντως οι υπόλοιποι αντιδημάρχοι και σύμβουλοι του Μιχαλάτου είναι η αλήθεια ότι δεν βλέπουν με καλό μάτι τα παιγνίδια με την εξουσία του Σαμούρη.
Γιαυτό και η μουρμούρα, προσώρας, είναι έντονη στη δημοτική οικογένεια του Μιχαλάτου.
Ο Σπύρος όμως δεν καταλαβαίνει από τέτοια. Απόδειξη άλλωστε είναι το γεγονός ότι είναι ο μοναδικός σύμβουλος του Μιχαλάτου που έχει «αρπαχτεί» μέσα στο ΔουΣού με το Βαλλιανάτο και τα καμώματά του.
Με όλα αυτά όσοι πιστεύουν ότι «ο σερίφης της πόλης», σύμφωνα με τον Ανουσάκη, αρκείται στο αντιδημαρχιλίκι …πλανώνται πλάνην μεγάλην.
Ο Σπύρος το παιδί της πιάτσας και της αγοράς, είναι υψηλών φιλοδοξιών όπως είπαμε και δεν κωλώνει σε τίποτα…
Το επίκαιρο βέβαια ερώτημα δεν είναι αν ο Σαμούρης θα διεκδικήσει τον τίτλο του δημάρχου σε τέσσερα χρόνια στις επόμενες εκλογές το 2023, όπως κάποιοι λένε και στον πολύ στενό κύκλο του εκμυστηρεύεται.
Το επίκαιρο ερώτημα είναι τι θα πράξει ο Θεόφιλος Μιχαλάτος τώρα και όχι σε τρία χρόνια και ο οποίος μόνο αφελής δεν είναι και πολύ περισσότερο πολιτικά αόμματος…
Έχοντας εξασφαλίσει την πλειοψηφία των 14 και με τις μαλαγανιές του έχοντας ως καβάτζα όπως έχει αποδείξει (σε κάθε κρίσιμη ψηφοφορία δίπλα του…) τους τρεις μηχανικούς της Κίνησης, έχει την πολυτέλεια «να κοντύνει» τον φιλόδοξο Σαμούρη τώρα που είναι αρχή.
Ο μαλαγάνας Θεόφιλος μόνο ανάγκη δεν έχει τη ψήφο του Σαμούρη, αφού μπορεί εύκολα να την αναπληρώσει με κάποια μαλαγανιά.
Γι’ αυτό και η επόμενη 3η στη σειρά επιβεβαίωση της προβλεψιμότητας του δήμαρχου Μιχαλάτου με τις μαλαγανιές που τον συνοδεύουν σε κάθε του κίνηση, αφορά το πότε θα επιλέξει να φέρει «στα ίσια του» τον ατίθασο Σαμούρη και να φουσκώσει τον άρτι αφιχθέντα στην αυλή του Ματιάτο με την πολυπόθητη αρμοδιότητα της Καθαριότητας επανερχόμενος μαζί με αυτήν και στη «φυσική του έδρα» το ΞΕΝΙΑ!
Άλλωστε ο Θεόφιλος Μιχαλάτος ως επιχειρηματίας γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως ο πιο πιστός συνεργάτης είναι …ο υποχρεωμένος συνεργάτης!
Και τέτοιος είναι μόνο ο Ματιάτος (συν οι άλλοι τέσσερεις εκ μεταγραφής)…
Ο Σαμούρης άλλωστε με τους 800 σχεδόν σταυρούς (200 περίπου πίσω ο δεύτερος Μινέτος και …300 κοντά ο λογικά φιλόδοξος Τσιλιμιδός) και τους περισσότερους εξ αυτών ….μονοσταυρία, δικαιούται διά να ισχυρίζεται στην πιάτσα πως …«αυτός έδωσε την εκλογή στον Μιχαλάτο»!
Οι φήμες πάντως λένε για άμεσα …εντός μηνός, πως υπάρχει η υπόσχεση για το ξεκαθάρισμα!
Οψόμεθα!