Ο πρόεδρος της Κύπρου έσπασε το «σφυρί» της Wall Street!

«Γκαντέμης» αποδείχθηκε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης για το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Χθες κήρυξε τη λήξη της συνεδρίασης χτυπώντας το ξύλινο σφυρί… το οποίο έσπασε, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί. Η συνεδρία δεν ήταν και οι καλύτερη καθώς και οι τρεις δείκτες της Wall Street παρουσίασαν πτώση.

Η χθεσινή ημέρα ήταν ημέρα Κύπρου στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και στη συνεδρία παραβρέθηκαν ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, μαζί με, διευθύνοντα σύμβουλο της εισηγμένης ναυτιλιακής εταιρείας Safe Bulkers του επιχειρηματία Πόλυ Χατζηιωάννου, τους υπουργούς Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη, Συγκοινωνιών Μάριο Δημητριάδη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστουδουλίδη και τους οργανωτές του επενδυτικού συνεδρίου για την Κύπρο, της Capital Link.

Ο Κύπριος Πρόεδρος μαζί με τους συνεργάτες του, παρακάθισαν σε προς τιμήν τους στο Χρηματιστήριο, παρουσία της ηγεσίας του Χρηματιστηρίου. Τον κύριο Αναστασιάδη παρουσίασε ο οικοδεσπότης Πόλυς Χατζηιωάννου.

Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την υπερηφάνεια και τη συγκίνησή του, λέγοντας ότι είναι μια ιστορική μέρα για την Κύπρο, χάρη στην επιχειρηματική δράση Κυπρίων οι οποίοι τιμούν την πατρίδα τους.  Ευχαρίστησε τον Πόλυ Χατζηιωάννου για την τιμή που κάνει στην Κύπρο, ενώ ανέφερε ότι αποτελεί και για τον ίδιο ιδιαίτερη τιμή καθώς εκ μέρους των Κυπρίων και άλλων επιχειρηματιών θα σημάνει το τέλος της συνεδρίασης του σημαντικότερου ίσως χρηματιστηρίου του κόσμου.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος Αναστασιάδης ευχήθηκε επιτυχία σ’ όλους τους στόχους που έχουν τεθεί από την κυβέρνηση, ενώ για το κυπριακό, είπε πως θα πρέπει και η Τουρκία να επιδείξει την ανάλογη καλή βούληση, έτσι ώστε να μπορεί να δημιουργήσουμε μία πολιτεία η οποία πραγματικά να ταυτίζεται με τα υπόλοιπα των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Δείτε βίντεο: Νέα Υόρκη: Ο Νίκος Αναστασιάδης έσπασε το «σφυρί» της Wall Street!

https://youtu.be/drageHd0x54

(protothema.gr)