Ο ΣΚΑΪ αποδοκιμάζει τον Μπογδάνο

Ανακοίνωση με την οποία ζητά συγγνώμη «για τις ανάρμοστες και αδόκιμες αναφορές» του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, εξέδωσε χθες ο ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στη χθεσινή του εκπομπή στο τρομοκρατικό χτύπημα κατά του Λουκά Παπαδήμου, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ανέφερε πως… πρώην σύντροφοι του Αλέξη Τσίπρα χτύπησαν τον πρώην πρωθυπουργό, ενώ διερωτήθηκε γιατί δεν είχε πάει τόσο καιρό στο νοσοκομείο «να του πει ένα γεια».

Όπως είναι φυσικό, αυτή η «χοντράδα» δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη, με τον ΣΚΑΪ να σπεύδει με ανακοίνωσή του να ζητήσει συγγνώμη από τον Αλέξη Τσίπρα για τις συγκεκριμένες αναφορές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σταθμού του Φαλήρου αναφέρει:

«Ο ΣΚΑΙ ζητάει συγγνώμη για τις ανάρμοστες και αδόκιμες αναφορές του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος στην σημερινή του εκπομπή άφησε απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ο ΣΚΑΙ εγγυάται την ελεύθερη έκφραση σε όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου, υπό τον όρο να τηρούνται απαρέγκλιτα οι κανόνες δεοντολογίας και να μη γίνονται φορείς παραπληροφόρησης και ανοίκειων επιθέσεων».

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μπογδάνος μπερδεύει μέσα στο παραλήρημά του την ενημέρωση με την προπαγάνδα, τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, τη συκοφαντία και τις ύβρεις. Είναι εξάλλου γνωστός για το ήθος και το ύφος του. Είναι για αυτόν ακριβώς το λόγο, που ούτε εμείς αλλά ούτε και κανένας εχέφρων πολίτης δεν τον παίρνει στα σοβαρά.

Η αναγνώριση εκ μέρους του ΣΚΑΙ της αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς του δημοσιογράφου του αποτελεί θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της ποιότητας της παρεχόμενης ενημέρωσης αλλά και της βελτίωσης των όρων διεξαγωγής της δημόσιας συζήτησης».

Στο μεταξύ, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του εκπομπής ανακοίνωσε ότι αυτή κόβεται από τον ΣΚΑΙ.