Ο Σπύρος Πεφάνης παίρνει και με τη «βούλα» την αντιπροεδρία στην ΕΔΑΚΙ και τα 449,74Ε

Σπ. Πεφάνης

Ολοκληρώνεται η απόλυτη επιβεβαίωση του «Η»! Από τις 20 Οκτωβρίου έχουμε δημοσιεύσει την είδηση της μεταγραφής του Σπύρου Πεφάνη από την (έμμισθη) προεδρεία της διαλυθείσας ΚΕΔΗΚΕ στην (έμμισθη) αντιπροεδρία της ΕΔΑΚΙ!

Προχθές λοιπόν 3 του Νοέμβρη έγινε Συμβούλιο στην ΕΔΑΚΙ και μεταξύ των συμμετεχόντων …ήταν για πρώτη φορά και ο Σπύρος Πεφάνης!

Ανάμεσα στις αποφάσεις που πάρθηκαν ήταν και η 120/2020 (ΑΔΑ: 9Φ6ΤΟΚΠΧ-Ψ07) σύμφωνα με την οποία έγινε ο ορισμός έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για αύριο 6 του Νοέμβρη στις 1 το μεσημέρι, με το ένα εκ των δύο θεμάτων να είναι «Έγκριση αντικατάστασης μέλους Δ.Σ.» δηλαδή η έγκριση από τη ΓΣ όπως ορίζει το καταστατικό της εταιρείας του Σπύρου Πεφάνη!

Θυμίζουμε ότι μετά την παραίτηση του Νίκου Παπαδάτου στις 24/9 (κατ’ επιταγή όπως έχει ακουστεί του Θεόφιλου και με αγγελιοφόρο τον πρόεδρο της ΕΔΑΚΙ) ανέλαβε ο αναπληρωματικός Σταύρος Σπαθής ο οποίος και παραιτήθηκε για να αναλάβει ο έτερος αναπληρωματικός Νικόλας Βαλλιανάτος, για να παραιτηθεί κι αυτός και να προταθεί από το Δ.Σ. της ΕΔΑΚΙ όπως είχε προαναγγείλει ο «Η» ο Σπύρος Πεφάνης, του οποίου ο ορισμός θα εγκριθεί στην αυριανή Γ.Σ.!

Θα ακολουθήσει στη συνέχεια νέο Δ.Σ. οπότε και θα επισφραγιστεί η απόλυτη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του «Η» με τον ορισμό του Σπύρου Πεφάνη ως αντιπροέδρου της ΕΔΑΚΙ με μηνιαίο μισθό 540 ευρώ μεικτά και στο χέρι 449,76! 

Με τη συνέχιση της αντιμισθίας του Σπύρου Πεφάνη στην ΕΔΑΚΙ, οποίος να θυμίσουμε ότι όπως και ο πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ Αργύρης Γαβριελάτος είχαν εκλεγεί με το Φόρτε αλλά μεταπήδησαν στην παράταξη του Μιχαλάτου, ο δήμαρχος συνεχίζει να διατηρεί τον εύθραυστο αριθμό των 13 συμβούλων (με την επί πλέον συμμετοχή των Ματιάτου, Βανδώρου με μεταγραφή από τον Παρίση) που δεν αποτελεί όμως την πλειοψηφία στο σύνολο των 27 μελών του Δημοτικού Συμβουλίου!

Από της 9 Οκτωβρίου (αρ. φ. 7.384) ο «Η» είχε αποκαλύψει ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ που προόριζε για αντιπρόεδρο της ΕΔΑΚΙ τον τέως πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ Σπύρο Πεφάνη. Η πρώτη επιβεβαίωση ήρθε στις 29 Οκτωβρίου (αρ. φ. 7.391), ενώ τώρα ο Πεφάνης γίνεται αντιπρόεδρος της ΕΔΑΚΙ και με τη επίσημη «βούλα»!

Αυτό σημαίνει ότι αν αποφασίσει ο Παρίσης να κάνει σοβαρή αντιπολίτευση με ταυτόχρονο συμμάζεμα των μελών της παράταξής του, ο Θεόφιλος …θα αναστενάξει!

Ταυτόχρονα υπάρχει μία ακόμα εξέλιξη με την οποία ολοκληρώνεται «το ξήλωμα του πουλόβερ» και το οποίο επίσης το έχει προαναγγείλει ο «Η» από τις 26 του Σεπτέμβρη: Η ΕΔΑΚΙ με το που δημιουργηθεί ο νέος περιφερειακό ΦΟΔΣΑ καταρχήν μένει χωρίς …το «Ι» αφού αποχωρεί ο Δήμος της Ιθάκης. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η προαναγγελθείσα αποχώρηση των Δήμων Ληξουρίου και Σάμης! Η εξέλιξη αυτή πρέπει να θεωρείται δεδομένη, πολύ περισσότερο μετά το άδειασμα του Θεόφιλου σε Μονιά και Κατσιβέλη στην υπόθεση των κινητοποιήσεων με τις ανεμογεννήτριες. 

Ήδη και είναι επιβεβαιωτικό για τις προθέσεις των δύο Δήμων σχετικά με την τύχη της ΕΔΑΚΙ, ότι με απόφαση των Δημοτικών Συμβουλίων τους οι δήμαρχοι Ληξουρίου (Κατσιβέλης) και Σάμης (Μονιάς) υπέγραψαν τις 31 Αυγούστου Προγραμματική Σύμβαση  (ΑΔΑ: 614Γ46 ΜΓ3Ξ-Υ0Η) για την «προμήθεια απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών» αφήνοντας εκτός της συνεργασίας τον Δήμο Αργοστολίου!

Με την αποχώρηση των δύο Δήμων δεδομένη (εκτός και κάνει την ανατροπή με τις γνωστές …μαλαγανιές του ο Θεόφιλος) μόνος του ο Δήμος Αργοστολίου δεν μπορεί να κρατήσει την ΕΔΑΚΙ, με μόνο πρακτικό αποτέλεσμα να πληρώνονται τρεις σύμβουλοι της αντιπολίτευσης με το συνολικό ποσό των 2.875,15 ευρώ – αργυρίων το μήνα, τουτέστιν 34.501,80 ευρώ – «αργυρίων» το χρόνο προκειμένου να επιτύχει ο Μιχαλάτος αυτό που δεν του έδωσε ο λαός, δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία των συμβούλων! Και βέβαια η ευκαιριακή πλειοψηφία που έχει πετύχει ο Θεόφιλος με τη συνδρομή μεταγραφέντων συμβούλων, είναι αυτή που αρνήθηκε το διορισμό των 8 σχολικών καθαριστριών με πρόσχημα ότι ο Δήμος δεν έχει να τους πληρώσει 24.000 ευρώ, αλλά έχει 34.500 ευρώ για τους δικούς τους μισθούς!!!

Κλείνοντας την τριλογία, Πεφάνης – ΕΔΑΚΙ – «Ξήλωμα Πουλόβερ» θα επισημάνουμε κάτι που γράφτηκε χθες στην στήλη «Ω, τι κόσμος μπαμπάς!»:

Έχουν αρχίσει ήδη οι τριγμοί στην δημοτική ομάδα!

Η συνέχεια αν όχι τίποτε άλλο θα είναι ενδιαφέρουσα…