Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωσε με βίντεο την υποψηφιότητά του για το «νέο προοδευτικό κίνημα» στο χώρο της Κεντροαριστεράς

Και ο Σταύρος Θεοδωράκης, όπως είχε προαναγγελθεί, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του νέου, προοδευτικού κινήματος στον χώρο της Κεντροαριστεράς. 

Ο κ. Θεοδωράκης διάλεξε έναν πιο πρωτότυπο τρόπο σε σχέση με τους συνυποψηφίους του για να κάνει την ανακοίνωση, με ένα βίντεο στο YouΤube. «Ανοιχτό κέντρο – Ανένδοτος για μια δίκαιη κοινωνία», σημειώνει.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν αναφέρεται στη «Δημοκρατική Συμπαράταξη» ή στην «Κεντροαριστερά», αλλά απευθύνεται στο «Ανοιχτό Κέντρο» (σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθερους, οικολόγους, όπως λέει χαρακτηριστικά) με στόχο την δημιουργία ενός «νέου, μεγάλου, προοδευτικού κινήματος».

Κάνει μάλιστα λόγο για «Ανένδοτο» και «μεγάλη υπέρβαση» (απευθυνόμενος, πιθανόν, στο κομματικό κοινό του ΠΑΣΟΚ), ενώ δείχνει να αφήνει αιχμές εναντίον της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ καλώντας τους ψηφοφόρους να γυρίσουν την πλάτη σε «εκείνους που έχουν αποτύχει, σε αυτούς που έχουν δείξει τα όριά τους».

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Σταύρου για το νέο, προοδευτικό Κίνημα.

Γιατί ασχολούμαστε με την πολιτική;
Εγώ μπήκα στην πολιτική γιατί πίστεψα ότι μπορεί να αλλάξω τη ζωή των ανθρώπων. Όχι της οικογένειάς μου, αλλά όλων αυτών που παλεύουν καθημερινά, τόσα χρόνια, χωρίς αποτέλεσμα.

Έπειτα από 8 χρόνια μνημόνια και θυσίες, η Ελλάδα αντιμετωπίζεται, ακόμα και σήμερα, διεθνώς, ως μια περίπτωση αποτυχίας. Ο λαός, όμως, δεν απέτυχε! Η χώρα δεν απέτυχε! Εκείνο που απέτυχε, εκείνο που χρεοκόπησε είναι το μοντέλο που κυριαρχεί. Κρατισμός, αναξιοκρατία, λαϊκισμός! Εξ ου και το διαζύγιο των πολιτών από τα κόμματα.

Το Ποτάμι, τα τρία αυτά χρόνια, κατάφερε πολλά. Γι΄ αυτό οι εθελοντές του, εγώ, όλοι μας, δεχτήκαμε αυτές τις πρωτοφανείς επιθέσεις από τους βολεμένους των κομματικών μηχανισμών, των συντεχνιών και των συμφερόντων. Δεν δειλιάσαμε όμως! Συνεχίσαμε να λέμε τις πικρές αλήθειες και τις λύσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Και σήμερα όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν τη μεγάλη χρησιμότητα του Ποταμιού στον τόπο.

Τώρα, όμως, ήρθε η στιγμή για το επόμενο βήμα.
Να σπάσουμε τα φράγματα. Να σπείρουμε τις αρχές και τις αξίες μας σε νέα χωράφια. Να δουν οι πολίτες της λογικής -σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθεροι, οικολόγοι, κυρίως οι νέοι- ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. Ήρθε η ώρα, επιτέλους, να κάνουμε όλοι μαζί τη μεγάλη υπέρβαση. Να γυρίσουμε την πλάτη σε αυτούς που έχουν αποτύχει, σε αυτούς που έχουν δείξει τα όριά τους.

Αποφάσισα, λοιπόν, να πρωταγωνιστήσω στη δημιουργία ενός νέου, μεγάλου, προοδευτικού Κινήματος.

Το σχέδιό μου είναι απλό: Ανοιχτό κέντρο και ανένδοτος αγώνας για μια δίκαιη πατρίδα!
Δουλειές και ίσες ευκαιρίες για όλους.

Οι προτεραιότητες είναι χαρτογραφημένες:
– Οι εργαζόμενοι δεν είναι μηχανές είσπραξης φόρων
– Το δημόσιο δεν είναι κομματικό λάφυρο
– Οι νέοι δεν είναι είδος προς εξαγωγή

Οι πολίτες πρέπει να χαιρόμαστε τις γειτονιές μας. Πρέπει να χτίσουμε, σε νέες βάσεις, μια Ελλάδα που παράγει και δημιουργεί.

Η ώρα είναι 8 το πρωί. Αυτή την ώρα ανεβαίνουν τα πρώτα ρολά. Κι εγώ ξεκινώ αυτόν τον όμορφο προεκλογικό αγώνα. Μέχρι τον Νοέμβριο θα προσπαθήσω να περπατήσω όλους τους δρόμους της Αθήνας, τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.
Να συζητήσουμε. Μπορούμε να τα καταφέρουμε: Να συναντηθούμε και να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα . Να αλλάξουμε την Ελλάδα.

Αρκεί να πιστέψουμε στη δύναμή μας.
Αρκεί να κάνουμε ένα άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά.

(iefimerida.gr)