Ο στρατός με τις καλλονές!

Η Βόρεια Κορέα έστειλε 22 αθλητές στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Νότιας Κορέας, αλλά δεν ταξίδεψαν μόνοι. Μαζί τους έφτασαν και εκατοντάδες μαζορέτες που, τα ΜΜΕ της Δύσης, έχουν ονομάσει «στρατό από καλλονές».

armytt

Σε βίντεο που τράβηξε ο Suki Kim, συγγραφέας που ξόδεψε αρκετούς μήνες στη Βόρεια Κορέα μη αποκαλύπτοντας φυσικά τα σχέδιά του, εξηγεί τι πραγματικά κρύβεται πίσω από αυτόν τον «στρατό» και σε τι εξυπηρετεί.

armyyy

Όπως λέει, ο στρατός με τις καλλονές, στη Βόρεια Κορέα αποκαλείται απλώς «μαζορέτες» ή για την ακρίβεια «όμορφες μαζορέτες». Ωστόσο είναι κάτι περισσότερο από αυτό.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για φοιτήτριες που έχουν στρατολογηθεί από την κυβέρνηση με αποστολή να ταξιδεύουν στο εξωτερικό και να προβάλουν τα κάλλη τους. Οι νεαρές γυναίκες είναι  δηλαδή απλοί πολίτες που επιλέχθηκαν από το τυραννικό καθεστώς  με συγκεκριμένα κριτήρια: να είναι πολύ νέες, να είναι όμορφες, να προέρχονται από καλές οικογένειες και να έχουν συγκεκριμένο ύψος (τουλάχιστον .1,62 μ.)

Μοιάζει περισσότερο με διαγωνισμό ομορφιάς, μόνο που εδώ οι «διαγωνιζόμενες» δεν πηγαίνουν εκουσίως, αλλά με το ζόρι.

Οταν τις βλέπει το κοινό να ζητωκραυγάζουν και να πανηγυρίζουν, δεν το κάνουν επειδή το νοιώθουν , αλλά επειδή διατάχθηκαν να το κάνουν. Ό,τι συμβαίνει στις αποστολές τους, οφείλουν να το ξεχάσουν με την επιστροφή τους στην πατρίδα, καθώς απαγορεύεται να συζητούντο οτιδήποτε γι’ αυτές.

Τα παραπάνω δεν αποτελούν ασυνήθιστη πρακτική για τη χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν. Οι πολίτες εκεί – και δη τα ωραία κορίτσια – στρατολογούνται για διάφορους σκοπούς.

armyyyya

Αν βρεθείτε στα εστιατόρια της Βόρειας Κορέας (ακόμα και εκτός συνόρων, όπως στην Κίνα, τη Μαλαισία, την Καμπότζη), θα δείτε καμιά  εκατοστή από αυτές τις κοπέλες. Δεν είναι σερβιτόρες, απλά έχουν επιλεγεί να βάζουν ποτό στους άνδρες πελάτες, να τραγουδούν και να μαζεύουν χρήματα από πουρμπουάρ.

Ολο αυτό έχει αποδειχθεί ως μια από τις πλέον επιτυχημένες επιχειρήσεις προπαγάνδας για το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, η οποία φροντίζει να δείχνει στα ΜΜΕ μόνο τις θετικές πλευρές της (αν υπάρχουν). Όπως σημειώνει εξάλλου  ο Suki Kim  η Βόρεια Κορέα δεν έχει τίποτα να κάνει ούτε με μαζορέτες ούτε με Ολυμπιακούς Αγώνες, που συμβολίζουν την ενότητα μεταξύ των εθνών του πλανήτη.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Βόρεια Κορέα είναι το μοναδικό μέρος της υφηλίου που απαγορεύεται να μπει κανείς. Όσο για τους πολίτες της, απαγορεύεται να βγουν εκτός συνόρων, παρά μόνο με ειδική άδεια.

(newsmoney.gr)