Ο Σωτήρης Κουρής απαντάει στον «Η» για τον θυμό του Θόδωρου

Σωτ. Κουρής

Αγαπητέ Χρήστο,

Στην έγκριτο εφημερίδα σας έντυπη και ηλεκτρονική και σε σχετικό άρθρο του απερχόμενου Περιφερειάρχη κ. Θ. Γαλιατσατου αναφέρεται ότι ήταν θυμωμένος μαζί μου γιατί διεκδίκησα την «πατρότητα» του έργου στο Λιμάνι του Πισαετού. Ότι ποιό αναληθές, Χρήστο μου,  διότι ουδέποτε έγινε αυτό. Απλά σε μία ηλεκτρονική ανάρτηση στο fb του κ Βασιλοπούλου στηλίτευσα την τότε θέση του και εμμονή του να μην γίνει το λιμάνι του Πισαετού και μάλιστα επειδή η απόφαση του τότε Επαρχιακού Συμβουλιου Ιθάκης με έπαρχο τον κ Ιωάννη Ανδριαννατο ήταν ιστορική είπα ότι ο νέος λιμένας του Πισαετου Ιθάκης θα πρέπει να ονομαστεί με το όνομα του Ιωάννη Ανδριαννάτου (ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ).

Προς τι λοιπόν το μένος και οι αλλαλγμοί του απερχόμενου Περιφερειάρχη;

Επι πλέον μου καταμαρτυρεί και αναληθώς, ότι έδωσα προκαταβολή στον έκπτωτο εργολάβο του έργου. Και αυτό είναι α αληθέστατο και υστεροβουλο γιατί ενώ γνωρίζει πολύ καλά και είναι γραμμένο στο πρακτικά της οικονομικής επιτροπής ότι για το συγκεκριμένο εργο είχα την άποψη της ΔΤΕ της ΠΕΚΙ τόσο για την ανάθεση του έργου, οσο και την συνέχιση της εργολαβίας και ειχα διαφωνήσει ριζικά με τον τ. Περιφερειάρχη κ Σ. Σπύρου.

Επιμένει λοιπόν ο απερχόμενος Περιφερειάρχης κ Θ. Γαλιατσάτος σε ανακρίβειες και μάλιστα με εμπάθεια.

Εγώ δεν έχω εμπάθεια με κανένα, αλλά είμαι υποχρεωμένος να λέω τά πράγματα όπως είναι και όχι όπως μας βολεύει να είναι. Θυμωμένος πρέπει να είναι ο απερχόμενος Περιφερειάρχης με τον εαυτό του και τους συνεργάτες του που κανένα ουσιαστικό έργο δεν έχει γίνει για την Κεφαλονιά μας και ιδιαίτερα για την Παλική μας.

Σωτήρης Κουρής
1/7/2019

Θ. Γαλιατσάτος
Σωτ. Κουρής