Ο Σύλλογος Α.Σ.Κεφαλληνιακός βάζει γερές βάσεις

Απ’ την πρώτη στιγμή της σύστασης της νέας ομάδας, ένας απ’ τους ο στόχος που θέσαμε ήταν να δημιουργήσουμε τμήματα υποδομών δίνοντας τους τις καλύτερες δυνατές προπονητικές και αγωνιστικές συνθήκες.

Ο σύλλογος «επένδυσε» στην συνεργασία με τον coach Κωστίδη, έναν έμπειρο προπονητή που έφερε στο νησί την εμπειρία του και τις γνώσεις του, με κύριο στόχο να καταφέρουν τα παιδιά μας να παίξουν και να ευχαριστηθούν το σύγχρονο μπάσκετ. Ένας στόχος που πριν ολοκληρωθεί ο δεύτερος χρόνος της δουλειάς του coach, έχει εκ του αποτελέσματος δικαιωθεί!

Η εξέλιξη των αθλητών μας μέσα στο γήπεδο, η συγκέντρωση τους, η πειθαρχία τους μέσα και έξω από το παρκέ, η συνειδητοποίηση του τι σημαίνει ομάδα, ο σεβασμός στον αντίπαλο και η ευγενής άμιλλα, είναι τα βασικά στοιχεία που έχουν κερδίσει τα παιδιά μας μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Το πρωτάθλημα της παιδικής ομάδας τελείωσε και τα συμπεράσματα είναι εξαιρετικά θετικά. Ο σύλλογος συμμετείχε στον 1ο όμιλο της Β κατηγορίας που τερμάτισε στην 2η θέση με απολογισμό 12 νίκες και 2 ήττες από την μετέπειτα πρωταθλήτρια της Β κατηγορίας ΕΑ Πατρών. Στο final 6 αντιμετώπισε σε διπλούς αγώνες την Ακαδημία, την Ολυμπιάδα και τον Αίολο Αγυιάς όπου και τερμάτισε 2ος και αήττητος (6- 0) πίσω από την ΕΑ Πατρών.

Βαθμολογία τελικής φάσης

ΕΑ Πατρών 18

ΑΣ Κεφαλληνιακός 18

Ακαδημία Κεφαλλονίας 17

ΑΕΠ Ολυμπιάς 13

ΑΟ Γλαύκος-Έσπερος 12

Αίολος Αγυιάς 11.

Πέρα από τις νίκες, όσοι παρακολούθησαν τους αγώνες του παιδικού τμήματος είδαν μια ΟΜΑΔΑ να παίζει σωστό και οργανωμένο σύγχρονο μπάσκετ!!! Τα παιδιά βελτιώθηκαν σαν ομάδα, σαν παίχτες και ωρίμασαν σαν προσωπικότητες.

Επίσης, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του σχεδιασμού του συλλόγου είναι το ΜΙΝΙ τμήμα, με βασικό μας στόχο να δώσουμε στα παιδία αγώνες. Υπολογίζουμε πάρα πολύ σε αυτό το τμήμα καθώς είναι το μέλλον του συλλόγου μας.

Με καθοδήγηση στη προπόνηση από τον head coach Κωστίδη και assistant coach Πανά τα παιδιά ετοιμάζονται για τη στελέχωση του νέου παιδικού.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι στις μικρότερες ηλικίες μας το τμήμα Προ-Μίνι, εκτός απ τα παιδιά του Αργοστολίου πλαισιώνεται και με μικρούς αθλητές στον Πόρο. Είμαστε ενθουσιασμένοι για το πώς μικροί και μεγάλοι έχουν αγκαλιάσει το άθλημα και τον σύλλογο. Η ανέγερση ενός ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ στη περιοχή είναι αναγκαία!!!!

Η αγάπη για το άθλημα είναι πολύ μεγαλύτερη από την σχολική αίθουσα που κάνουν προπόνηση τα τμήματα αυτά, και που χάρη στον δ/ντη του δημοτικού σχολειού Πόρου κ.Βερβέρη είναι στην διάθεση των παιδιών!!! Τον ευχαριστούμε πολύ!

Η προετοιμασία και ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν έχει αρχίσει με αρχικούς στόχους την συμμετοχή στο Πασχαλινό Τουρνουά στο Λουτράκι, που είναι ακόμα μία ευκαιρία για ταξιδιωτικές και αγωνιστικές εμπειρίες, καθώς και ένα τουρνουά “έκπληξη” που οργανώνει ο Α.Σ.Κεφαλληνιακός σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Μείνετε Συντονισμένοι!!