Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ ξετινάζει τον Βιβλάκη! Πρωτοφανής επίθεση στο νέο (απ’ τα …παλιά) διοικητή του Νοσοκομείου

O κ. Γεράσιμος Βασιλάτος

 Εκφράζει ομόφωνα τη διαφωνία του για την τοποθέτησή του ως διοικητή του Νοσοκομείου, αναφέρει ότι «αντιπροσωπεύει το παλιό» και ότι είναι «πέραν απ’ τις λογικές του ΣΥΡΙΖΑ», καλεί τον ίδιο να αποποιηθεί τη θέση  και το Υπουργείο να την ανακαλέσει άμεσα, ενώ διαμηνύει στο Υπ. Υγείας «να μην διανοηθεί να κάνει το ίδιο και στο Νοσοκομείο Ληξουρίου»!

Oξεία επίθεση στον νέο αλλά …προερχομένο απ’ τα παλιά, διοικητή του Νοσοκομείου κ. Νίκο Βιβλάκη, εξαπέλυσε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση που υπογράφει ο συντονιστής κ. Γεράσιμος Βασιλάτος.
Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι:
1. Εκφράζει ομόφωνα τη διαφωνία του για την επιλογή του κ. Βιβλάκη ως διοικητή στο Γ. Ν. Κεφαλονιάς.
2. O κ. Βιβλάκης υπήρξε διορισμένος (Σ.Σ.: Από το ΠΑΣOΚ) μάνατζερ στο Γ.Ν.Κ., αντιπροσωπεύει το παλιό και υπηρέτησε λογικές και νοοτροπίες που καμία σχέση δεν έχουν με αυτά που διεκδικεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
3. Υπό την ένοια αυτή, ο κ. Βιβλάκης δεν δικαιούται τη συγκεκριμένη θέση και καλείται ο ίδιος να την αποποιηθεί, το δε Υπουργείο άμεσα να την ανακαλέσει.
4. Διαμηνύει στο Υπ. Υγείας να μη διανοηθεί να πράξει τα ίδια με τον αναπληρωτή διοικητή του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου.
Oλόκληρο το κείμενο της απόφασης της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛOΝΙΑΣ και ΙΘΑΚΗΣ
ΑΝΑΚOΙΝΩΣΗ
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΝOΜOΥ – ΔΙOΙΚΗΤΕΣ ΝOΣOΚOΜΕΙΩΝ.

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης σε συνεδρίαση της σχετικά με τα θέματα της υγείας στο νομό μας ενημερώνει για τα παρακάτω:
* Βρίσκεται σε εξέλιξη η προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για την πλήρωση θέσεων Ιατρικού, νοσηλευτικού κ.λ.π προσωπικού για την κάλυψη των κενών στο Γ.Ν. ΚΕΦΑΛOΝΙΑΣ. Θέση μας είναι ότι το Υπουργείο πρέπει να επιταχύνει τις διαδικασίες, ώστε να αποδεσμευτούν οι ιατροί, ο φαρμακοποιός κ.λ.π εργαζόμενοι του Μαντζαβινάτειου και να επιστρέψουν στη βάση τους, αλλά και να προχωρήσει άμεσα σε συμπληρωματική προκήρυξη θέσεων ιατρών στις θέσεις των αποχωρησάντων Διευθυντών Παθολογικού και Χειρουργικού.

* Μεγάλος είναι ο αριθμός των αιτήσεων για τις θέσεις του διοικητή και αναπληρωτή διοικητή στα Γ.Ν.Κεφαλονιάς και Μαντζαβινάτειο Ληξουρίου, αξιόλογων επιστημόνων με πληθώρα τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, με νέες αντιλήψεις για τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης έξω και μακριά από κατεστημένες λογικές και νοοτροπίες.

Με δεδομένο το παραπάνω η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ:
* Oμόφωνα εκφράζει την διαφωνία της με την επιλογή του νέου Διοικητή στο Γ.Ν. Κεφαλονιάς. O κος Βιβλάκης (χωρίς να υπάρχει καμιά προσωπική αντιπαράθεση) υπήρξε διορισμένος μάνατζερ στο Γ.Ν Κεφαλονιάς την περίοδο 2002-04, αντιπροσωπεύει το παλιό και υπηρέτησε λογικές και νοοτροπίες που καμιά σχέση δεν έχουν με αυτά που διεκδικεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Λογικές και νοοτροπίες που σε κυβερνητικό επίπεδο εξέφραζαν πολιτικές που οδήγησαν στην κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, στην κερδοσκοπία ημετέρων και την Ελλάδα σε πρώτη φάση στην υπερχρέωση και σε δεύτερη στα Μνημόνια. Υπό αυτή την έννοια τη συγκεκριμένη θέση ο κος Βιβλάκης δεν τη δικαιούται και καλούμε τον ίδιο να την αποποιηθεί και το Υπουργείο άμεσα να ανακαλέσει.

* Διαμηνύει στον Υπουργό Υγείας και στη Κυβέρνηση να μη διανοηθεί να πράξει τα ίδια με τον αναπληρωτή διοικητή του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου.
Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , που δεν επέλεξαν την ηρωική έξοδο τον Σεπτέμβριο 2015 αλλά αποδέχθηκαν την επώδυνη επιλογή της Κυβέρνησης να διαχειρισθεί Μνημόνια ελπίζοντας στην επόμενη μέρα , έδωσαν με κατάθεση ψυχής τη μάχη των εκλογών έχοντας στο στόμα και τη καρδιά το σύνθημα “να τελειώνουμε με το παλαιό” και να ανοίξουμε νέους δρόμους για την Ελληνική κοινωνία.

Σε αυτή τη κατεύθυνση

ΣΥΝΕΧΙΖOΥΜΕ ΝΑ ΔΙΝOΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ
ΝOΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡOΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛOΝΙΑΣ KAI ΙΘΑΚΗΣ

biblakis 2
Nίκος Βιβλάκης