Ο τ. πρόεδρος Βαλεριάνου Διονύσης Λουρδάς καταγγέλλει γραπτώς το ΚΤΕΛ

Διονύσης Λουρδάς

Ο τ. πρόεδρος Βαλεριάνου Διονύσιος Λουρδάς, μας ενεχείρισε την ακόλουθη γραπτή καταγγελία για το τοπικό ΚΤΕΛ:

Το λεωφορείο του ΚΤΕΛ ξεκινούσε Δευτέρα και Παρασκευή από Σκάλα 7.10’ περνούσε από Βαλεριάνο, 7.30’ και σε 40’ ήταν Αργοστόλι.

Εδώ και δύο εβδομάδες ξεκινούσε από 6.45’ πήγαινε Κατελειό-Ρατζακλί-Σκάλα-Πόρο και από Πόρο άρχιζε το μαρτύριο αλλά 45 χιλιόμετρα για Αργοστόλι, οπότε οι ηλικιωμένοι αναρωτιόντουσαν αν θα ανοίξουν τις τουαλέτες του λεωφορείου, ή θα πάμε στο Αργοστόλι «βρεγμένοι». Τα 24 χιλιόμετρα έγιναν 70 χιλιόμετρα και ο χρόνος 2 ώρες και 15 λεπτά.

Θυμήθηκα τον καραγκιόζη που μια φορά ήθελε να πάει από Αθήνα-Πειραιά και σκεφτόταν να πάει …μέσω Θεσσαλονίκης.

Τηλεφώνησα στον αντιπρόεδρο του ΚΤΕΛ στις 23 του τρέχοντος μήνα και μου υποσχέθηκε ότι από τη Δευτέρα 26 του μήνα θα έβαζαν λεωφορείο από Σκάλα στις 7.10’ θα περνούσε από τον Ελειό και στη διασταύρωση των Πλατιών θα γινόταν μεταβίβαση στο λεωδορείο του Πόρου για να συνεχίσουμε για Αργοστόλι.

Αντί γι’ αυτό τι έγινε; Ξεκινάει το λεωφορείο 7.10’ από τη Σκάλα και παίρνει τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Πάστρας μαζί με τους επιβάτες από Σκάλα και Ελειό και συνεχίζει για Πάστρα.

Στην Πάστρα γίνεται αποβίβαση μαθητών και επιβατών και περιμένουν το λεωφορείο του Πόρου οι επιβάτες να επιβιβαστούν για Αργοστόλι! Χρόνος διαδρομής από Βαλεριάνο-Αργοστόλι 1.30’. Και το χειρότερο, οι μαθητές δεν φοράνε μάσκες, οι επιβάτες είναι ηλικιωμένοι. Αν κάποιο άτομο νοσήσει, τότε τι απάντηση θα δώσουν αυτοί που πήραν αυτή τη ριψοκίδυνη απόφαση. Να συνωστίζονται οι μαθητές με τους ηλικιωμένους μέσα στο λεωφορείο;

Γι’ αυτό παρακαλώ τον κ. Εισαγγελέα Κεφαλονιάς να παρέμβει πριν να είναι αργά.

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΛΟΥΡΔΑΣ

τ. πρόεδρος Κοινότητας 

Βαλεριάνου