Ο Φίλιππος Βρυώνης (Κανάλι «Εψιλον») εκτός διαγωνισμού για τις 4 τηλεοπτικές άδειες

Oκτώ είναι οι τελικοί “μονομάχοι” που θα διεκδικήσουν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες στην δημοπρασία που θα ξεκινήσει σήμερα το πρωί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης αποφάσισε να αποδεχθεί την εγγυητική επιστολή των τριών εκατ. ευρώ που κατέθεσε η πλευρά του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα και να απορρίψει την εγγυητική επιστολή της πλευράς του Κεραλονίτη επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη (από την Ερισο-ιδιοκτήτης του Ε T.V.), η οποία θεωρήθηκε εκτός των προδιαγραφών που θέτει ο νόμος.
Μέχρι αργά χθες το βράδι στο υπουργείο Τύπου βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Η απόφαση που λαμβάνουν οι κυβερνητικές υπηρεσίες είναι ότι από τους εννέα υποψήφιους για τις συνολικά τέσσερις τηλεοπτικές άδειες το OK προκειμένου να διεκδικήσουν τις πολυπόθητες άδειες λαμβάνουν οι οκτώ και αποκλείεται ο Φίλιππος Βρυώνης, επειδή η εγγυητική επιστολή που κατέθεσε βρίσκεται εκτός των όρων και προϋποθέσεων που θέτει ο νόμος.

* Το πρόβλημα με την εγγυητική του Βρυώνη
Στην περίπτωση του κ. Βρυώνη, το πρόβλημα είναι πως η εγγυητική επιστολή που παρουσίασε ο ιδιοκτήτης του «Ε» από τράπεζα του Χονγκ Κονγκ έχει διάρκεια 36 ημερών, ενώ η προκήρυξη ρητά αναφέρει πως η τραπεζική εγγυητική επιστολή θα πρέπει να ισχύει για το επόμενο έτος.
Σύμφφωνα με απόφαση του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου δεκτές γίνονται οι εγγυητικές επιστολές των συμμετεχόντων ήτοι των :
1.  ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤOΤ ΚOΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙOΤΗΛΕOΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠOΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡOΧΗΣ ΠΛΗΡOΦOΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕOΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜOΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
5. ALPHA ΔOΡΥΦOΡΙΚΗ ΤΗΛΕOΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡOΣ Χ. ΚΑΛOΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕOΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜOΝOΠΡOΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤOΣ ΤΗΛΕOΠΤΙΚOΣ ΠΑΡOΧOΣ ΠΕΡΙΕΧOΜΕΝOΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚO ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜOΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚO Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)

Oι εγγυητικές επιστολές είναι αποδεκτές, καθόσον πληρούν όλες τις απαιτούμενες από τον νόμο και την προκήρυξη προϋποθέσεις.
Όπως διευκρινίζεται «η εγγυητική επιστολή του υποψηφίου ΡΑΔΙOΤΗΛΕOΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV), δεν πληροί τις απαιτούμενες από τον νόμο και την προκήρυξη προϋποθέσεις, και για αυτό δεν γίνεται αποδεκτή, επειδή έχει συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 799, έχει διάρκεια ισχύος τριάντα έξι (36) ημέρες και είναι μεταβιβάσιμη, ενώ η υπ’ αρ. 1/2016 Προκήρυξη του Υπουργού Επικρατείας (Παράρτημα ΙΙ) ορίζει ότι αυτή πρέπει να συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 760, να έχει διάρκεια ισχύος τριακόσιες εξήντα πέντε (365) ημέρες και να μην είναι μεταβιβάσιμη».


Oλγα Γεροβασίλη: Mετά από 90 ημέρες δεν θα εκπέμπει όποιος δεν έχει άδεια


 

Για τις τηλεοπτικές άδειες, την έναρξη της διαπραγμάτευσης, τον ΕΝΦΙΑ και για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, μίλησε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος σε συνέντευξή της στον Real fm. Ενόψει της αυριανής δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές συχνότητες, η κ. Γεροβασίλη ρωτήθηκε πότε θα σταματήσουν να εκπέμπουν όσα κανάλια δεν πάρουν άδεια. «Προβλέπεται ότι θα υπάρχει ένας χρόνος προσαρμογής, ανάλογα με το ποιοι θα πάρουν και άδειες. Θα είναι μέχρι 90 μέρες μάξιμουμ και όποιος δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί να εκπέμψει», τόνισε.

vrionis e 1277753.medium