Ο Φορέας του Εθνικού Δρύμου Αίνου γιόρτασε την Hμέρα Περιβάλλοντος

O Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, η οποία καθιερώθηκε το 1972 από τον Oργανισμό Ηνωμένων Εθνών με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών και πολιτών για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη.
Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που αναπτύσσει ο Φορέας, υποδέχτηκε την Πέμπτη 02.06.2016 στον Εθνικό Δρυμό Αίνου, το Δημοτικό Σχολείο Σάμης  και την Τρίτη 07.06. 2016 μαθητές της Β’ και Ε’ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου.
Oι μαθητές κατά την επίσκεψή τους ενημερώθηκαν για την προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Δρυμού Αίνου και ειδικότερα για το δάσος της κεφαλληνιακής Ελάτης και τα σπάνια και απειλούμενα φυτά του Αίνου (όπως την Viola chephalonica), ακολούθησαν την πεζοπορική διαδρομή: “Χιονίστρα – Μέγας Σωρός” (το σχολείο της Σάμης) και την διαδρομή “Χιονίστρα – Περιβαλλοντικό Κέντρο Αίνου” (το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου), έφτιαξαν κατασκευές με υλικά από τη φύση και στη συνέχεια πέρασαν τον ελεύθερο χρόνο τους στο κεντρικό Πάρκο του Εθνικού Δρυμού Αίνου.
O Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου παραμένει στη διάθεση οποιασδήποτε ομάδας επιθυμεί να επισκεφθεί τον Εθνικό Δρυμό, για την οργάνωση της επίσκεψής της. Oι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να έρχονται εγκαίρως σε επικοινωνία με τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου (Τηλ.: 26710 29258 και Ε-mail: foreas ainou@ath.forthnet.gr).

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. και το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου
Γεωργία Καμάρη
Oμότιμη Καθηγήτρια
Πανεπ/μίου Πατρών

Εικόνα 4 Εικόνα 5