Ο Luciano Benetton επιστρέφει στα 82 του στην Benetton για να τη σώσει. Aπό το κακό στο χειρότερο πάει η Εταιρεία

Ο Λουτσιάνο Μπένετον, ένας από τους ιδρυτές της ομώνυμης ιταλικής επιχείρησης ενδυμάτων, ανακοίνωσε σήμερα την επιστροφή του σε ηλικία 82 ετών στο τιμόνι της εταιρείας προκειμένου να τη βοηθήσει να ορθοποδήσει.

«Το 2008, είχα αφήσει την επιχείρηση με 155 εκατομμύρια ευρώ ενεργητικό και την ξαναπαίρνω με 81 εκατομμύρια παθητικό το 2016. Και φέτος θα είναι χειρότερα τα πράγματα. Αυτό εμένα μου προκαλεί αφόρητη λύπη», δήλωσε ο Λουτσιάνο Μπένετον σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

«Γι’αυτό και επιστρέφω», σημείωσε.

«Αντί να μας μιμούνται, η United Colors χάνει τα χρώματά της. Αποτύχαμε μόνοι μας. Τα καταστήματα, που εξέπεμπαν φως, έχουν γίνει σκοτεινά και θλιβερά”, “κλείσαμε στη νότια Αμερική και στις ΗΠΑ», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “το σοβαρότερο λάθος” ήταν ότι “σταματήσαμε να φτιάχνουμε πουλόβερ, ήταν σαν να αφαιρέσαμε το νερό από μια αντλία νερού”.

«Η διαχείριση ήταν αμφιλεγόμενη, αλλά όχι με την ποινική έννοια. Ο προϋπολογισμός έχει φτάσει το κόκκινο και τα σφάλματα είναι ακατανόητα», κατέληξε.

Υπεύθυνοι για τη διαχείριση της επιχείρησης ήταν πρωτίστως ο γιος του Αλεσάντρο και δευτερευόντως διευθυντές εκτός οικογενείας.

Ο αριθμός των εργαζομένων στην Benetton έχει μειωθεί από 9.766 το 2008 σε 7.328 σήμερα.

«Θα δώσουμε σε όλους μια ευκαιρία, αλλά οφείλουμε να ελαφρύνουμε την επιχείρηση», ήταν η απάντηση που έδωσε εξάλλου σε ερώτηση για το αν απειλούνται θέσεις εργασίας.

(iefimerida.gr)