Πάει Κέρκυρα και Αλβανία η Χορωδία Αργοστολίου από 21 έως 28 Οκτωβρίου

Η Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου θα πάει από 21 έως 27 Oκτωβρίου σε μια σημαντική, όσο και τιμητική αποστολή σε Κέρκυρα και Αλβανία.
Στην Κέρκυρα θα πάρει μέρος σε Διεθνή Χορωδιακή Συνάντηση (22.10), όπου θα εκπροσωπήσει την Κεφαλονιά. Την Συνάντηση διοργανώνει η Χορωδία «ΦΑΙΑΚΕΣ» (που είχε φιλοξενηθεί πέρσι στο νησί μας, στα πλαίσια της 31ης Χορωδιακής Συνάντησης Κεφαλονιάς, από τον Σύλλογό μας), και συμμετέχουν άλλες 4 χορωδίες. Την εκδήλωση στηρίζει οικονομικά η Περιφέρεια Ι.Ν.
Από 23 έως 27 Oκτωβρίου η Χορωδία Αργοστολίου με την Μαντολινάτα της, θα έχει την τιμή να συμμετάσχει σε διασυνοριακές εκδηλώσεις πολιτισμού, μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, που διοργανώνει η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, σε Τίρανα και Κορυτσά. Στις εκδηλώσεις θα πάρει μέρος και η γνωστή Χορωδία ΛΥΡΑ, από την Κορυτσά.
Στις 25 Oκτωβρίου η αποστολή θα γίνει δεκτή και θα υποβάλει τα σέβη της, στον συμπατριώτη μας, Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, κκ. Αναστάσιο.
Την αποστολή στην Αλβανία θα ακολουθήσει και ο Περιφερειάρχης Ι.Ν., κ. Θ. Γαλιατσάτος .
Oμιλία για της ιστορικές σχέσεις των δύο χωρών θα κάνει ο φιλόλογος και Δρ. της Ιστορίας, κ. Π. Πετράτος.
Η Χορωδία και Μαντολινάτα, νοιώθοντας την μεγάλη, όσο και τιμητική ευθύνη της εκπροσώπησης του νησιού, αλλά και της πατρίδας μας, ετοιμάζεται καλλιτεχνικά, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου της Σπ. Θεοτοκάτου, όσο και οργανωτικά, για την αποστολή αυτή.

(Το ΔΣ)

%ce%b5%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%b1-2
Tο έγγραφο πρόσκλησης της Xορωδίας από την Πρεσβία της Eλλάδος στην Aλβανία για τις ελληνοαλβανικές εκδηλώσεις.