Πάνε να γίνουν «θεσμός» τα «Bεργώτεια» αποκτώντας πανελληνία εμβέλεια

Η περυσινή αναβίωση των “Βεργωτείων’ ήταν απόλυτα επιτυχημένη και αυτό έδωσε την ώθηση, ώστε οι αγώνες να διεξαχθούν, εφέτος, με περισσότερη λάμψη και επισημότητα.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι ο ΣΕΓΑΣ συμπεριέλαβε τη διοργάνωση αυτή στο επίσημο πρόγραμμα της Oμοσπονδίας του Στίβου για το 2016.
Σε περίπτωση που και η διοργάνωση του Σαββάτου στεφθεί με επιτυχία, θεωρείται σίγουρο ότι τα “Βεργώτεια” θα καθιερωθούν, ότι θα γίνουν θεσμός, ότι θα αποκτήσουν Πανελλήνια εμβέλεια και ότι κάθε χρόνο το νησί μας θα φιλοξενεί αθλητές κορυφαίου επιπέδου. Με ότι αυτό συνεπάγεται και στον τομέα του Τουρισμού, διότι τα μέσα Μαίου είναι στην αρχή της τουριστικής περιόδου και τα “Βεργώτεια” μπορούν να δώσουν τη δική τους ώθηση…

Τα Αγωνίσματα:

Θα συμμετάσχουν περίπου εκατό αθλητές και αθλήτριες από την Κεφαλονιά, τα υπόλοιπα Επτάνησα, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και επίλεκτοι αθλητές απ` όλη τη χώρα. Τα αγωνίσματα στα οποία θα λάβουν μέρος είναι τα 100 μέτρα, τα 200, τα 400, τα 1500, το μήκος, το ύψος, το άλμα τριπλούν, η σφαίρα, το ακόντιο. Όλα αυτά στις κατηγορίες ανδρών-γυναικών, ενώ αγωνίσματα θα γίνουν και στις κατηγορίες παμπαίδων- παγκορασίδων.
Oι αγώνες θα γίνουν στο Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου “Ανδρέας Βεργωτής” το Σάββατο 14 Μαίου στις έξι το απόγευμα.

Oι διοργανωτές:
Τα “Βεργώτεια 2016” συνδιοργανώνονται από: την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς, την ΚΕΔΗΚΕ, την Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλονιάς και τελούν υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ. Σημαντικό ρόλο έχει φυσικά και η οικογένεια Βεργωτή με το ομώνυμο ίδρυμα.

Υπεύθυνοι των αγώνων είναι ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής και προπονητής κ. Νίκος Μεταξάς, ο υπεύθυνος Ανάπτυξης ΣΕΓΑΣ κ. Δημήτρης Oρφανόπουλος και ο τεχνικός σύμβουλος ΣΕΓΑΣ Β. Πελοποννήσου κ. Διονύσης Κουτρουμπάνος.

Κοντά στους αγώνες θα είναι και η ΕΡΤ με ρεπορτάζ τόσο πριν,όσο και μετά τα “Βεργώτεια” στις εκπομπές, αλλά και στα δελτία Ειδήσεων της ΕΡΤ-1.

ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ ΑΦΙΣΑ