Πάντα εν δράσει ο Κώστας Ευαγγελάτος

Ο ζωγράφος, λογοτέχνης, performer και θεωρητικός τέχνης Κώστας Ευαγγελάτος μετά τα επιτυχημένα ART WEEKEDS στο χώρο του Art Studio Est- La Chambre που παρουσίασε με επιτυχία τη σειρά έργων “Ρόδινα ανθέμια” μετά την άρση της καραντίνας για τον covid19, συμμετείχε στην ομαδική έκθεση Αφιέρωμα στο ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ, ΗΛΙΔΑ, ΟΛΥΜΠΙΑ 2020 “Το μονοπάτι της Εκεχειρίας”, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. 

Με αφορμή την επέτειο της εικοσάχρονης πολιτιστικής παρουσίας του στο Αργοστόλι από τις 4 Ιουλίου έχει ανοίξει την συλλογή τέχνης με έργα και Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών στο ισόγειο της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη  και ξεναγεί τους φιλότεχνους κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 8.30 μ.μ.. Στον επάνω όροφο της Villa Ροδόπη στις 3 Αυγούστου το βράδυ θα παρουσιάσει την έκθεση “Προσφορά Τέχνης”, 20 χρόνια απουσίας, αφιερωμένη στη μνήμη της νόνας του Χρυσομοίρας Κ. Ευαγγελάτου, και θα πραγματοποιηθεί στον “Κήπο του Χαρίλαου” η ετήσια εκδήλωση “Πανσέληνος στον κήπο”, ενώ στις 22 Αυγούστου το βράδυ θα παρουσιαστεί παράλληλα η ομαδική έκθεση με τα νέα αποκτήματα της συλλογής της πινακοθήκης, ευγενικές προσφορές καλλιτεχνών και συλλεκτών. 

Οι εκθέσεις στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2020. 

Το ερχόμενο Φθινόπωρο θα συνεκθέσει  με καλλιτέχνες μέλη του ΕΕΤΕ στην έκθεση γλυπτικής στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών. 

Η έκθεση για την Ιστορία της Ελληνικής Χαρακτικής που θα γινόταν τον Οκτώβριο στην Αίθουσα εκθέσεων της Ανωτάτης Σχολής Καλών τεχνών, στην οποία θα συμμετέχει με την οξυγραφία του “Κεφαλονιά”, μεταφέρθηκε για τον Οκτώβριο του 2021. 

Παράλληλα εκτίθενται ζωγραφικά του σε ομαδικές εκθέσεις της ArtWay στην Αθήνα και την Πάρο. Επίσης γλυπτικά και ψηφιακά έργα του περιλαμβάνονται σε πολλές διαδικτυακές εικαστικές εκθέσεις με κύριο θέμα την εποχή του coronavirus, ενώ θα λάβει μέρος με τρία έργα του στην διεθνή έκθεση mail-art “Οι παππούδες μου και εγώ” με αφορμή τα της πανδημίας στην πόλη Minden της Γερμανίας. 

Επίσης συμμετέχει με νέα ποιήματα του στη συλλογική λογοτεχνική έκδοση που κυκλοφόρησε πρόσφατα “Σκληρός Απρίλης του 2020 μ.Χ.” των εκδόσεων ΑΤΕΧΝΩΣ.

Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη, Μεσολωρά 7 και Βύρωνος. 

Είσοδος κήπου, “Ο κήπος του Χαρίλαου”, Μαντζαβίνου 8, Αργοστόλι. 

Επισκέψεις στις εκθέσεις με την τήρηση των μέτρων προστασίας. 

Τηλ. συνεννόησης: 26710 28501