Πέθαναν τον Mr Bean!

Δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη, ούτε ο πρωταγωνιστής απολαμβάνει την… αποκλειστικότητα ως αντικείμενο του «μαύρου χιούμορ» ορισμένων, οι οποίοι δρουν εντελώς ανεύθυνα μέσω της ανωνυμίας του διαδικτύου. Ο Ρόουαν Άτκισον, ο γνωστός σε όλους Mr Bean, έπεσε θύμα της μακάβριας σπέκουλας κάποιου ή κάποιων ατόμων στα social media, τα οποία «ανέβασαν» ότι σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Η είδηση ήταν επόμενο να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση, ενώ στην «παγίδα» της «αυτόματης» διαδικτυακής ενημέρωσης έπεσαν ακόμη και μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα, τα οποία αναπαρήγαγαν την «είδηση», παρουσιάζοντας ως «alert» τον «θάνατο» του διάσημου Βρετανού κωμικού.

bin

Το post που ανέβηκε, ωστόσο, εμπεριείχε ένα πολύ μεγάλο λάθος. Ως ημερομηνία αναγραφόταν… 2017 και όχι 2018. Παρόλα αυτά, μεγάλος αριθμός χρηστών του διαδικτύου παρασύρθηκαν και πίστεψαν την ανάρτηση, με συνέπεια το «fake news» να εξαπλωθεί με ταχύτατους ρυθμούς και να προκληθεί πολύ μεγάλη αναστάτωση.

Μάλιστα, ένας λογαριασμός στο facebook αναφέρει τον Ρόουαν Άτκισον ότι… πέθανε στις 17 Ιουλίου 2018 και κανείς δεν μπήκε στον κόπο να το αποσύρει ή να βάλει ένα τέλος σε αυτήν τη «μαύρη» φαρσοκωμωδία.

00000bin2

Ο Ρόουαν Άτκισον γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 1965 και παραμένει… πολύ ζωντανός, όσο και αν επιμένουν διάφοροι ανώνυμοι… χάροι στο διαδίκτυο να τον… στείλουν στον… άλλον κόσμο!

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και το 2016, όταν την «είδηση» είχε βγάλει ως breaking news το BBC και το αυτό επαναλήφθηκε το 2017! Φαίνεται πως κάποιοι έχουν βάλει στόχο να… φάνε τον Mr Bin. Ίσως κάποια στιγμή το… πετύχουν, μόνο που θα πρέπει να περιμένουν αρκετά χρόνια, καθώς ο Βρετανός κωμικός χαίρει άκρας υγείας και είναι μόλις 53 ετών…

(protothema.gr)