Πέντε βραβεία από τον Όμιλο Eurobank σε αριστούχους απόφοιτους του Νομού μας (14η χρονιά)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος την περασμένη Παρασκευή στην Πάτρα η τελετή βράβευσης των αριστούχων αποφοίτων των Νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας, καθώς και τριών αριστούχων από τους νομούς Κυκλάδων, Λέσβου και Σάμου που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, βραβεύθηκαν στις 16 Δεκεμβρίου 2016, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που διακρίθηκαν φέτος για τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Για 14η χρονιά, η Eurobank, υλοποιεί με συνέπεια το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο έχει καθιερωθεί ως θεσμός με μεγάλη αναγνώριση μέσα από την βράβευση 16.000 μαθητών και μαθητριών από όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ξεκίνησε το 2003 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.750 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.

Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας συγχαίροντας τους αριστούχους και τις οικογένειές τους καθώς και την Eurobank για την πρωτοβουλία της.

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού, ο οποίος ήταν πάνω από 17.500 μόρια για τα Γενικά Λύκεια ή 1.750 για τα Επαγγελματικά. Συγκεκριμένα, στο Νομό Αχαΐας στο Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Πατρών το οποίο βραβεύθηκε για τον αριστούχο μαθητή Κυριάκο Μπίρμπα, στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας στο 3ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου για τη Νίνα – Ραφαηλία Καρέλα, στο Νομό Ζακύνθου στο 1ο Γενικό Λύκειο Ζακύνθου για τη Χριστίνα Ζούμπα, καθώς και στο Νομό Κεφαλληνίας στο 2ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου για τη Χριστίνα Καππάτου.

Από το Νομό μας από την Eurobank βραβεύτηκαν, οι εξής αριστούχοι:

❶ Σπυρίδων Αλυσανδράτος από το Γενικό Λύκειο Σάμης Κεφαλληνίας

❷ Μαρία Γαρμπή από το 1ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου

❸ Ελληάννα Μαράτου από το Γενικό Λύκειο Κεραμειών Κεφαλληνίας

❹ Πλάτων Παπαδάτος-Καλός από το Γενικό Λύκειο Ληξουρίου