Πήρανε φόρα με τα «συγχαρητήρια» και τα «ευχαριστώ» και τελικά έγινε ρεζίλι ο βουλευτής

Η επιστήμη της επικοινωνίας προ πολλού έχει σηκώσει ψηλά τα χέρια με όσα συμβαίνουν μεταξύ Δήμου Αργοστολίου – Δήμου Ληξουρίου – Βουλευτή Παναγή Καππάτου – και των δυο Νοσοκομείων..

Η βιομηχανία των «ευχαριστηρίων»! Ο ένας ευχαριστεί τον άλλωνε. Οι δήμαρχοι τον βουλευτή, ο βουλευτής τσου δημάρχους, οι διοικητές των Νοσοκομείων όποιον περάσει από τη πόρτα… Και πάει λέγοντας η κατάσταση.

Οσο και να έψαξα σε τοπικά sites τόσο στα άλλα νησιά του Ιονίου αλλά και σε μικρές περιοχές συγκρίσιμες με την Κεφαλονιά δεν βρήκα ούτε ένα ευχαριστήριο από οποιονδήποτε σε οποιονδήποτε..  Πρόκειται για Κεφαλονίτκη πατέντα.

Αυτή η κατηφόρα των «ευχαριστώ» έφθασε σήμερα στο αποκορύφωμά της με γκάφα ολκής του βουλευτή Παναγή Καππάτου.

Εψές ο βουλευτής ευχαρίστησε τον Θεόφιλο για τα 500 ευρώ προς τους γιατρούς που θα προσληφθούν. Λες και τα έδωσε από τη τσέπη του ο Θεόφιλος… Τέλος πάντων..

Σήμερα ο βουλευτής με εξίσου βαρυσήμαντο δελτίο τύπου ευχαρίστησε τον δήμαρχο Ληξουρίου Γιώργο Κατσιβέλη για παρόμοια απόφαση του Δήμου Ληξουρίου για τους γιατρούς που θα προσληφθούν στο ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ.

Το ευχαριστήριο του βουλευτή ήρθε μετά από ευχαριστήριο της διοικήτριας του Μαντζαβινάτειου προς τον Κατσιβέλη..  Πως της ήρθε αυτό της κας διοικήτριας μόνο αυτή ξέρει καθόσον τέτοια απόφαση δεν έχει πάρει ο δήμος Ληξουρίου!

Ακούστε τον απολαυστικό διάλογο στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Ληξουρίου μεταξύ του δημάρχου Γιώργου Κατσιβέλη και της αντιπολίτευσης για το πότε ο δήμος αποφάσισε το κίνητρο των 500 ευρώ στους γιατρούς ..

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΤΟΣ : Θέλω να κάμω μια δήλωση σχετικά με την απόφαση που γράψατε ότι ομόφωνα ο δήμος θα παρέχει επίδομα στους γιατρούς. Εμείς δεν έχουμε ψηφίσει τέτοιο πράγμα, από που προέκυψε; Ποιος έβγαλε τέτοια απόφαση που να λέει ότι εμείς (ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ) είχαμε ψηφίσει κάτι τέτοιο.. Δεν ξέρω τι κάνουν οι άλλες παρατάξεις.  Το λεω ευθέως εμείς δεν στηρίζουμε τη δημόσια υγεία με τέτοιο τρόπο. Εμείς στηρίζουμε τη δημόσια υγεία με αγώνες για να μπορέσει πράγματι να στηριχθεί από το κράτος (…….)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ  – ΔΗΜΑΡΧΟΣ … Ε… οσο αφορά του Μαντζαβινατείου … ε Τώρα… ε.. είναι κάτι που δεν λέγεται δημόσια..

(φωνή) Τι δεν λέγεται δημόσια..

ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ .. Αυτό για το Μαντζαβινάτειο και λοιπά.. Πάντως την ανακοίνωση την έβγαλε  η διοίκηση του Νοσοκομείου ..

Και μετά από όλα αυτά,   ΣΗΜΕΡΑ  ο βουλευτής εκδίδει  ΔΥΟ δελτία τύπου . Με το ένα ευχαριστεί τον κ. Κατσιβέλη για απόφαση που ουδέποτε πήρε.. ούτε καν έχει προτείνει στο ΔΣ !

και με το επόμενο μας ενημερώνει ότι ενημέρωσε τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη για τις πρωτοβουλίες και της ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις των δήμων Αργοστολίου και Ληξουρίου για την επιδότηση των γιατρών.

Αυτή η κατάσταση μας ξεπερνάει.. Δεν σχολιάζεται! Ξεπέρασαν κάθε όριο σοβαρότητας…

Ελένη Δ. Χιόνη

=====

Τα ντοκουμέντα :

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Παναγή Καππάτου – ευχαριστήριο προς Δήμαρχο Ληξουρίου

Η απόφαση του Δήμου Ληξουρίου να ενισχύσει με 500 ευρώ κάθε ιατρό Παθολόγο που θα επιλέξει, στο πλαίσιο της Προκήρυξης του Υπουργείου Υγείας, το Μαντζαβινάτειο Γενικό Νοσοκομείο προκειμένου εκείνοι να καλύψουν τα έξοδα ενοικίου, παρέχει σημαντικά, επιπλέον, κίνητρα προσέλκυσης ιατρικού δυναμικού στον Νομό μας.

Η δυνατότητα αυτή σε συνδυασμό με την αύξηση του προσωπικού που ήδη έχουμε επιτύχει σε 53 άτομα σήμερα από 35 το 2019 διασφαλίζει τις προοπτικές του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου και των υπηρεσιών υγείας στο Ληξούρι και, συνολικά, τη Παλική.

Αφενός η πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Γιώργου Κατσιβέλη και αφετέρου η υπερψήφισή της από το Δημοτικό Συμβούλιο Ληξουρίου αποδεικνύει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση με τα κατάλληλα εργαλεία μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην προσέλκυση του αναγκαίου για τα νησιά μας ιατρικού προσωπικού. Προσωπικά, δηλώνω πάντα παρών στις ανάγκες και τις προτάσεις που οι Αρχές και οι Πολίτες μου επισημαίνουν ώστε να βρούμε τη κατάλληλη, εφαρμόσιμη, λύση.

Με εκτίμηση,
Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ βουλευτή Παναγή Καππάτου για τα συχαρίκια του στον Υπουργό Υγείας

Συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη (Θάνος Πλεύρης), στον οποίο και ευχήθηκα καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.
Συζητήσαμε για τις προτεραιότητες του Υπουργείου σε νομοθετικό επίπεδο, τη διαχείριση της πανδημίας και όλα τα θέματα που αφορούν τον τομέα της Υγείας στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.
Σχετικά με το νοσοκομείο Αργοστολίου συμφωνήσαμε ότι παρά τα εμπόδια που θέτει η πανδημία, η λειτουργία του έχει βελτιωθεί και το επικουρικό προσωπικό έχει αυξηθεί σημαντικά, με προσωπικό 96 επιπλέον ατόμων σε σχέση με το 2019.
Ενημέρωσα τον κ. Υπουργό για το κρίσιμο πρόβλημα αδυναμίας προσέλκυσης παθολόγων και αναισθησιολόγων. Υπέβαλλα αίτημα οι αποσπάσεις που γίνονται από την 6η ΥΠΕ να είναι μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος, μέχρι να καλυφθούν οι θέσεις από μόνιμους ιατρούς.
Μιλήσαμε επίσης για την αξιέπαινη πρωτοβουλία των Δήμων Αργοστολίου και Ληξουρίου να θεσμοθετήσουν κίνητρα για την προσέλκυση Ιατρών στα νοσοκομεία της Κεφαλονιάς και συζητήσαμε με ποιο τρόπο η αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου μπορεί να ενισχύσει σε σταθερή βάση και να δώσει προοπτική στα νησιωτικά νοσοκομεία.
Ανέλυσα τους λόγους για τους οποίους πρέπει να λειτουργήσει η ΜΕΘ, κατόπιν συνεργασίας των υπηρεσιών του Υπουργείου και της διοίκησης του νοσοκομείου. Ο κ. Υπουργός επέδειξε επαυξημένο ενδιαφέρον για το ζήτημα και συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε στενά προκειμένου η ΜΕΘ στη Κεφαλονιά να λειτουργήσει.
Οι ανάγκες αφορούν πρωτίστως την εξυπηρέτηση των πολιτών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, αλλά και του αυξανόμενου αριθμού επισκεπτών για 6 μήνες κάθε χρόνο.
Τέλος συζητήσαμε το θέμα των υποδομών. Καθώς το νοσοκομείο Αργοστολίου δεν έχει συντηρηθεί ποτέ κτιριολογικά και έχει εμφανείς φθορές από το σεισμό του 2014. Ενημέρωσα τον κ. Υπουργό ότι κατόπιν και της αυτοψίας της ΚΤΥΠ, είναι κρίσιμη η ένταξη του μεγάλου έργου κτιριολογικής αποκατάστασης στο Ταμείο Ανάκαμψης. Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες πρέπει να εξασφαλιστεί η ομαλή πορεία αυτής της προσπάθειας.
Σχετικά με το νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και αποστείρωσης, μετά τη νομοθετική ρύθμιση για την απαλλαγή του ΦΠΑ, η δωρεά του Κληροδοτήματος Βεργωτή αξιοποιείται στο σύνολό της. Είναι σε εξέλιξη οι αδειοδοτήσεις για την κατασκευή του έργου.
Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη για το ειλικρινές ενδιαφέρον που επέδειξε ώστε τα ζητήματα που αφορούν στον Νομό μας να επιλυθούν.
Με τον Θάνο Πλεύρη είχαμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε μια εξαιρετική συνεργασία ως βουλευτές της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας.
Με την ιδιότητά του πλέον ως Υπουργού Υγείας, είμαι βέβαιος πως θα σταθεί αρωγός στα ζητήματα που ως Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης του αναπτύσσω και αφορούν στον τομέα αρμοδιότητάς του.