Πήραν φωτιά τα καύσιμα!

Οι οδηγοί βρίσκονται σε απόγνωση καθώς βλέπουν τις τιμές των καυσίμων να αυξάνονται. Πάνω από 2 ευρώ έχει φτάσει η τιμή του λίτρου της βενζίνης, ενώ του πετρελαίου στο 1,60 και αναμένεται να συνεχίσουν να ανεβαίνουν!

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης ήδη σε πολλά πρατήρια στο νομό Αττικής η τιμή της αμόλυβδης έχει ξεπεράσει κατά πολύ το 2,10 ευρώ το λίτρο.

Ήδη την περασμένη Παρασκευή οι τιμές είχαν διαμορφωθεί ως εξής:

Αμόλυβδη 95 οκτ. 1,968 ευρώ,

Αμόλυβδη 100 οκτ. 2,106 ευρώ,

Diesel Κίνησης 1,723 ευρώ

ενώ τις τελευταίες μέρες έχει αυξηθεί περαιτέρω.

Ωστόσο κατά μέσο όρο βρίσκεται στο 1,60 ευρώ το λίτρο και στο πετρέλαιο θέρμανσης. Ενδεικτική της κατάστασης η πρόβλεψη του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, Γιώργου Ασμάτογλου, που είπε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας, η τιμή της βενζίνης θα φτάσει στα 2,5 ευρώ το λίτρο.

Ήδη άλλωστε από το απόγευμα της Τρίτης (8/3), σχεδόν μόλις ανακοίνωσε το εμπάργκο των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν, κάποιοι έσπευσαν να ανεβάσουν την τιμή της βενζίνης στα 2 ευρώ!

Όπως είπε ο Γιώργος Ασμάτογλου μιλώντας στον ΑΝΤ1, τις τελευταίες μέρες οι τιμές της βενζίνης μεταβάλλονται συνεχώς, έχοντας πλέον ξεπεράσει τα 2 ευρώ και «οδεύοντας» προς τα 2,20 ευρώ ανά λίτρο.

Εξήγησε, πάντως ότι, στην περίπτωση που υπάρξει μείωση στα καύσιμα, θα φανεί αμέσως στις τιμές των πρατηρίων βενζίνης.