Πήρε φωτιά το πολιτικό σκηνικό

«Φωτιά» έχει πάρει το πολιτικό σκηνικό στα Ιόνια Νησιά και τοπικά στην Κεφαλονιά.

Η μία είδηση μετά την άλλη. Πούθε να αρχίσεις και που να καταλήξεις;

Ελάχιστες φορές έχει συμβεί στην πρόσφατη ιστορία.

Περιφέρεια

  • Στην Περιφέρεια,  με περίοπτη θέση στα μέσα ενημέρωσης το κορυφαίο θέμα είναι τα νέα καμώματα της Κράτσα για τον περιβόητο (πλέον) ΦΟΔΣΑ και «καπάκι» η απόφαση «κόλαφος» της ΠΕΔΙΝ για την Περιφερειάρχη!

Ακόμη και τα δημοτικά συμβούλια κατ’ αποκλειστικότητα απασχολεί το θέμα, όπως χθες το ΔΣ του Ληξουρίου και την εβδομάδα που έρχεται της γειτονικής Ζακύνθου.

Κι  ακόμα Πανιόνιο θέμα  είναι η «βόμβα» για τις αποστάσεις που ανακοίνωσε το ΚΙΝΑΛ από τη συνεργασία Αλεξάκη – Σπανού με την Κράτσα  και πως αυτή «αποτελεί προσωπική τους επιλογή και δεν εκφράζει το Κίνημα Αλλαγής»!

Τοπικά

  • Σε τοπικό επίπεδο σίγουρα στην κορυφή βρίσκεται η αποκάλυψη και η πανελλήνια διάσταση που πήρε το θέμα με την …κορονοαποζημίωση του βουλευτή Παναγή Καππάτου!

Και ακολουθεί η παρεπόμενη αναβολή της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κεφαλονιά λόγω των αποκαλύψεων για τον τοπικό βουλευτή!

  • Είδηση ακόμη και σίγουρα μεγάλη η ανακοίνωση της μελετήτριας του λιμανιού κ. Φράγκου (χθεσινό πρωτοσέλιδο του «Η») και τα όσα προσάπτει στον Θεόφιλο!

Η αποκάλυψη του δημάρχου από την πλέον επίσημη πλευρά ! Η απόλυτη αποσύνθεση του αφηγήματος του Θεόφιλου για το λιμάνι!

Και οι αντιδράσεις των πρωταγωνιστών

Και από δίπλα στις κορυφαίες ειδήσεις βρίσκονται οι αντιδράσεις των πρωταγωνιστών που δείχνουν τουλάχιστον στοιχεία …ενοχής.

  • Ο Καππάτος με την «ενοχοποιητική» δήλωσή του για την κορονοαποζημίωση!
  • Ο Θεόφιλος με την πρωτοφανή δήλωση «στήριξης» στο Βουλευτή που μόνο τέτοια δεν την λες ! Χειρότερα τάκανε, πολύ περισσότερο όταν συνεργάτες του όπως επί του Τουρισμού αντιδήμαρχος Ν. Κουρκουμέλης εμφανίζεται και αυτός… κορονοαποζιμιούμενος! Και επί πλέον ο ίδιος έχει προϊστορία στις κρατικές επιχορηγήσεις και συγκεκριμένα λόγω ΙΑΝΟΥ και μάλιστα …αδρά!

Και οι δύο σαν αντιπερισπασμό επιλέγουν …τα ταξιδάκια στην Αθήνα και τις επικοινωνιακές επισκέψεις τους σε Υπουργεία!

  • Και ακόμα στα τοπικά η Κράτσα δια της «υποτακτικιάς» της κάποιας κυρίας Μοθωναίου επιχείρησε να διαλύσει τη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ αλλά «ψώνισε από σβέρκο» από τον Γνήσιο που αποφάσισε να γίνει και πάλι… Γνήσιος!
  • Χθες εξάλλου έγινε έκτακτο συμβούλιο στο Ληξούρι με πρωτοβουλία του Ρουχωτά και μοναδικό θέμα τον ΦΟΔΣΑ και με την παρουσία των Φόρτε, Σαρλή (Κέρκυρα) που με τις πρωτοβουλίες τους έφεραν τα πάνω κάτω στο φορέα. Δυστυχώς η ώρα σύγκλισης του συμβουλίου στις 6.30 δεν μας επέτρεψε να έχουμε ρεπορτάζ.