Παγίδες στον λιμενίσκο του Μαϊστράτου και στο περιβαλλοντα χώρο καταγγέλουν οι ψαράδες

Εδώ και δύο χρόνια έχει γίνει ενημέρωση – καταγγελία για τις άκρως επικίνδυνες ξύλινες ράμπες στο λιμενίσκο του Μαϊστράτου και στον περιβάλλοντα χώρο, πλήν όμως οι αρμόδιες αρχές έχουν επιδείξει παντελή αδιαφορία.

Το έγγραφο που έχει αποστείλει απ’ τις 22/9/14 ο πρόεδρος των Ερασιτεχνών Αλιέων κ. Ανδρέας Σολωμός αναφέρει τα εξής:

Αργοστόλι, 19/09/2014
Προς:
– Λιμενικό Ταμείο Κεφαλληνίας και Ιθάκης
– Βουλευτή Κεφαλλονιάς και Ιθάκης κα Αφροδίτη Θεοπευτάτου
– Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλλονιάς κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα.
– Δήμαρχο Κεφαλλονιάς κ. Aλέξανδρο Παρίση.
– Λιμεναρχείο Αργοστολιού.

Ενημέρωση – καταγγελία σχετικά με την κατάσταση στις ξύλινες ράμπες πρόσβασης στο Λιμενίσκο Μαϊστράτο και στον περιβάλλοντα χώρο.
Oι παρακάτω υπογράφοντες σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα σχετικά με τις ξύλινες προσβάσεις (ράμπες) που είναι τοποθετημένες στο Λιμενίσκο Μαϊστράτου στο Αργοστόλι και που από την αρχική τους τοποθέτηση ουδεμία συντήρηση έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.
Δυστυχώς η αδιαφορία γιοι το συγκεκριμένο χώρο είναι παντελής και σχεδόν καθημερινά τα ατυχήματα.

Ειδικότερα, στις ξύλινες ράμπες υπάρχουν σπασμένες σανίδες – αν δεν λείπουν εντελώς – πρόκες και άλλα κοφτερά μεταλλικά στοιχεία που προεξέχουν, κατεστραμμένα ξύλινα προστατευτικά, κλπ. με αποτέλεσμα να σημειώνονται πολλά και σοβαρά ατυχήματα.

Επίσης στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχουν φρεάτια χωρίς κάλυμμα, χαλασμένα φωτιστικά σώματα με γυμνά καλώδια, που απειλούν τη σωματική ακεραιότητα όχι μόνο των ιδιοκτητών των σκαφών αλλά και όποιον αποφασίσει να επισκεφθεί το χώρο (ο χώρος άλλωστε γειτνιάζει με την προβλήτα πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων αρκετοί επιβάτες των οποίων πραγματοποιούν περιπάτους προς το Λιμενίσκο Μαίστράτου).

Σας καλούμε να δώσετε τέλος στην αδιαφορία ετών για το συγκεκριμένο χώρο πριν θρηνήσουμε ανθρώπινη ζωή από κάποιο ατύχημα.
Επίσης σας γνωρίζουμε ότι χωρίς συντήρηση παραμένουν εδώ και χρόνια και οι προβολείς (έχουν καεί) που επίσης έχουν τοποθετηθεί για λόγους ασφάλειας των σκαφών, με αποτέλεσμα να σημειώνονται αλλεπάλληλες λεηλασίες στα σκάφη (κλοπές μηχανών, εξαρτημάτων, καυσίμων και άλλες δολιοφθορές, κλπ).
Για τις παράνομες αυτές πράξεις το σκοτάδι, συνεπεία των καμμένων προβολέων, είναι ο καλύτερος σύμμαχος και οι ιδιοκτήτες των σκαφών τα «θύματα».

Καλείστε όπως αναλάβετε τις ευθύνες σας και προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες που θα καταστήσουν το Λιμενίσκο του Μαίστράτου ασφαλή τόσο για τους ιδιοκτήτες των σκαφών όσο και για όποιον επισκέπτεται τον χώρο.

Ανδρέας Σολωμός
(Και 50 ακόμη υπογραφές)

      img_2165

img_2154 img_2155 img_2156 img_2158 img_2159 img_2161 img_2162 img_2169 untitled-1 untitled-22 untitled-3