«Παγίδες» στο Μαϊστράτο! Σπασμένες και επικίνδυνες οι ξύλινες ράμπες στο λιμενίσκο

Εδώ και 4 χρόνια έχει γίνει ενημέρωση-καταγγελία για τις σάπιες σπασμένες άκρως επικίνδυνες πλωτές ξύλινες ράμπες στο λιμενίσκο του Μαΐστράτου και στο περιβάλλοντα χώρο, πλην όμως οι αρμόδιες αρχές έχουν δείξει τη παντελή αδιαφορία τους. Το έγγραφο που έχει σταλεί επανειλημμένα από τον πρόεδρο κ. Ανδρέα Σολωμό και το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων και πολιτών στις 22-9-2014 καταγγέλλει και κοινοποιεί στους εξής φορείς τα παρακάτω:

-κ. Εισαγγελέα

-Λιμενικό ταμείο Κεφαλληνίας και Ιθάκης

-Περιφερειάρχη Κεφαλονιάς κ. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟ, Αντιπεριφερειάρχη κ. Δρακουλόγκωνα

-Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Παρίση

-Λιμεναρχείο Αργοστολίου

O Σύλλογος Ερασιτεχνικών Αλιέων και οι πολίτες-τουρίστες της περιοχής του Μαϊστράτου σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα σχετικά με τις ξύλινες πλωτές ράμπες — προβλήτες όπου είναι τοποθετημένες στο λιμενίσκο ΜΑΙΣΤΡΑΤΟΥ στο Αργοστόλι και δίνουν πρόσβαση στα οκάφη και ενώ από την αρχική τους τοποθέτηση ουδεμία συντήρηση δεν έχει γίνει και κανένας έλεγχος από τους αρμόδιους υπάρχει πλέον και ταμπέλα όπου αναγράφει ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΗΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΩΤΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ αλλά δεν μας λένε ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ πώς θα προσεγγίσουμε τα σκάφη μας αφού ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΦΤΙΆΧΝΕΤΑΙ ΟΙΚΙΣΜΟΣ όχι μια πλωτή.

Δυστυχώς η αδιαφορία για το συγκεκριμένο χώρο είναι τεράστια και το αποτέλεσμα είναι να έχουμε σχεδόν καθημερινά πτώσεις και χτυπήματα πολιτών και φίλων της θάλασσας όπου κάποιοι από αυτούς πληρώνουν και το αντίτιμο στην αρμόδια αρχή του Λιμενικού ταμείου το οποίο καλύπτει καποιες ανάγκες όπως είναι και οι θέσεις σκαφών.

Ειδικότερα, στις ξύλινες πλωτές προβλήτες-ράμπες υπάρχουν πολλές σπασμένες σανίδες δημιουργώντας τρύπες τεραστίου μεγέθους όπου έχουν πέσει μέσα ακόμα και παιδιά αφού είναι πλέον παγίδες για όποιον τις διασχίσει ενώ οι υπόλοιπες σανίδες λόγω σαθρότητας δεν αντέχουν το βάρος των ανθρώπων και σπάνε καθημερινά με αποτέλεσμα να τραυματίζονται επανειλημμένως. Υπάρχουν δε ακόμη μεταλλικά στοιχεία χωρίς βίδες που κρέμονται καθώς και ξύλινα προστατευτικά που έχουν σκουριάσει τα στηρίγματα τους και είναι στο αέρα πλέον όλη η κατασκευή θέτοντας σε κίνδυνο τη διέλευση των πολιτών ανά πάσα στιγμή. Επίσης στο περιβάλλοντα χώρο υπάρχουν κάποια φρεάτια χωρίς κάλυμμα, φωτιστικά σώματα με γυμνά καλώδια ενεργού ρεύματος όπου απειλούν τη σωματική ακεραιότητα όχι μόνό των ιδιοκτητών των σκαφών αλλά και γενικότερα των πολιτών, των τουριστών αλλά και των παιδιών όπου κάνουν το περίπατο τους ή παίζουν στη περιοχή (άλλωστε o χώρος γειτνιάζει με τη προβλήτα πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων και συχνά πραγματοποιούν περιπάτους προς το λιμενίσκο Μαϊστράτου).

Ένα ακόμη πρόβλημα του λιμενίσκου που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι κάποιοι προβολείς έχουν καεί και δημιουργούν πεδίο λεηλασίας στα σκάφη (κλοπές μηχανών, εξαρτημάτων και καυσίμων) λόγω του μειωμένου φωτισμού αφού οι παράνομοι αρέσκονται στο σκοτάδι και δρουν το βράδυ ανεξέλεγκτα.

Σας παρακαλούμε λοιπόν, να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να ενεργήσετε ως αρμόδιοι, βάζοντας ένα τέλος στην αδιαφορία τόσων ετών για το λιμενίσκο και να τον ανακατασκευάσετε πριν θρηνήσουμε ανθρώπινη ζωή ή από κάποιο σοβαρό ατύχημα.

-ΕΝΕΡΓΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ-

Σύλλογος Ερασιτεχνικών Αλιεών και Πολιτών Αργοστολίου.

Ο πρόεδρος

ΑΝΔΡΈΑΣ ΣΟΛΩΜΟΣ

Ο Αντιπρόεδρος

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΖΑΜΠΑΥΤΗΣ