ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΚΕΨΗΣ!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

➙ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στους όπου Άνθρωπος στον Πλανήτη μας ακόμα ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ, από καρδιάς εύχομαι, και ειλικρινέστατα ελπίζω να βρεθεί τρόπος, ώστε αυτοί να μη γίνουν …ακόμα λιγότεροι!

➙ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δαπανώνται καθημερινά, διά κάθε μέσου -τέτοιου ορατού ή …αοράτου- ώστε ο Άνθρωπος, στις μέρες μας να μη …σκέπτεται! ΑΝΑΛΟΓΙΣΘΕΙΤΕ, τι περίπου θα έλεγε, αν μπορούσε να βρεθεί μαζί μας για λίγο μόνον, ο Μέγας Αριστοτέλης μας, αυτός ο οποίος, πριν από 24 αιώνες, και στην ερώτηση του Βασιλέως πατρός του Μεγάλου Αλεξάνδρου «τι θα διδάξεις τον Αλέξανδρον», άνευ δισταγμού και με δύο μόνο λέξεις απήντησε: «ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ»!

➙ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ, ο μέσος Πολίτης, είναι το μεγάλο Θύμα, αυτός που εγκεφαλικά «στριμώχνεται» καθημερινά και παντοιοτρόπως, έτσι ώστε να μην έχει τον χρόνον ή και την …διάθεση να σκέπτεται, αλλά μόνο για να παρακολουθεί …εκστατικός ό,τι του μεταφέρεται στο σαλονάκι του, δια του γνωστού ανελέητου «βομβαρδισμού» του, με πλείστες όσες εντελώς αχρείαστες και ανώφελες λεγόμενες «Ειδήσεις», και να ακούει μόνο, να μην αμφισβητεί, να μην αναλύει, να μη μελετά, να μην ενίσταται, να μη κρίνει και να συγκρίνει, να μην ερευνά, αλλά να πείθεται πολύ εύκολα, και για όλα όσα ακούει!

➙ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ δηλαδή, ως ο …Αντίχρηστος αποφεύγει το λιβάνιον!

➙ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ, από τον πανταχόθεν «βαλλόμενον» εγκέφαλόν του, Σκέψεις …άκρως «επικίνδυνες» για τους πονηρούληδες εκείνους που επιθυμούν την Κοινωνίαν στην οποίαν ζει και δραστηριοποιείται ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗΝ, και οπωσδήποτε ΑΠΑΘΕΣΤΑΤΗΝ προ της δράσης τους, της τέτοιας η οποία ελαχίστην -αν κάποιαν- Σχέσιν έχει, με τα Συμφέροντα των Μελών της!!!

➙ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!