Παγκόσμια διάκριση στον Βασίλη Κεκάτο κέρδισε το «χρυσό φοίνικα» στις Κάννες!

Παγκόσμια διάκριση για τον Κεφαλονίτη σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτο (και μεγάλη προβολή για την Κεφαλονιά), ο οποίος κέρδισε το βράδυ του Σαββάτου το Χρυσό Φοίνικα Μικρού Μήκους στο Φεστιβάλ των Καννών με την τέταρτη μικρού μήκους ταινία του «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς».

Πρόκειται για το τέταρτο σκηνοθετικό εγχείρημα του συμπατριώτη μας «μικρομηκά» μετά τον «Ανάδρομο» (2015), το «Zero Star Hotel» (2016) που μάλιστα διακρίθηκε στον διεθνή διαγωνισμό που διοργάνωσε το Σάντανς (Sundance Ignite) και βέβαια την περσινή «Σιγή των Ψαριών Όταν Πεθαίνουν», η οποία ταξίδεψε στα φεστιβάλ του Λοκάρνο και του Σάντανς ενώ κέρδισε δύο βραβεία στις Νύχτες Πρεμιέρας (Ανδρικής Ερμηνείας για τον Ανδρέα Κωνσταντίνου και Β’ Καλύτερης Ταινίας). Υπό αυτό το πρίσμα, η παρουσία της «Απόστασης Ανάμεσα στον Ουρανό και Εμάς» στις φετινές Κάννες επιβεβαιώνει τη σταθερά ανοδική πορεία του Κεκάτου.

Η υπόθεση της «Απόστασης» επικεντρώνεται στην τυχαία συνάντηση δύο νεαρών σε κάποιο ξεχασμένο βενζινάδικο της εθνικής οδού, μέσα στη νύχτα. Πρόκειται για μια σύντομη μα εξαιρετικά πυκνή ερωτική ιστορία στην οποία πρωταγωνιστούν οι Νικολάκης Ζεγκίνογλου και Ιώκο Ιωάννης Κοτίδης.

Συγχαρητήρια ΥΠ.ΠΟ

Συγχαρητήριο μήνυμα στον Βασίλη Κεκάτο έστειλε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, μετά τον θρίαμβο του Κεφαλονίτη σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ Καννών.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού συνεχάρη τον σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτο για τον Χρυσό Φοίνικα που κέρδισε η μικρού μήκους ταινία του «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό και εμάς», στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Καννών.

Ο σκηνοθέτης είναι ο πρώτος Έλληνας που κερδίζει το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στις Κάννες και η ταινία του ξεχώρισε ανάμεσα στις 11 ταινίες που διαγωνίσθηκαν σε σύνολο 4.240 ταινιών που κατατέθηκαν από όλο τον Κόσμο.

Η ταινία κέρδισε επίσης και το Queer Palm καλύτερης ταινίας μικρού μήκους «για την ευαίσθητη προσέγγισή του στην επιθυμία, τις συναρπαστικές ερμηνείες και την ικανότητα στη σκηνοθεσία», όπως σχολίασε η επιτροπή. Πολυβραβευμένη, εντός και εκτός Ελλάδας ήταν και η προηγούμενη ταινία του Βασίλη Κεκάτου «Η σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν».

  • Ο Βασίλης Κεκάτος είναι γιoς του αντιδήμαρχου Τουρισμού Βαγγέλη Κεκάτου και της συμβολαιογράφου Αννας Γιαννακοπούλου.
  • Ο «Η» συγχαίρει τον Βασίλη Κεκκάτο για την μεγάλη επιτυχία του και του εύχεται και σε ανώτερα.
Ο Κεφαλονίτης σκηνοθέτης Βασίλης Κεκάτος, ενώ παραλαμβάνει τον «Χρυσό Φοίνικα» στο Φεστιβάλ Καννών για την ταινία μικρού μήκους «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς»