Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Το βράδυ της 17ης Μαρτίου 2018, με τον ερχομό της Άνοιξης, στο θέατρο «ΚΕΦΑΛΟΣ» Αργοστολίου εορτάσθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης σε μία κατάμεστη αίθουσα από κόσμο.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η ΚΕΔΗΚΕ, η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και ο Κύκλος Ποιητών Ελλάδος. Το θέμα φέτος ήταν «Το Παιδί».

Hταν τριπλή γιορτή, γιατί οι πρόγονοί μας την πρώτη ημέρα της Άνοιξης γιόρταζαν την επιστροφή του Απόλλωνα στη Δήλο από τους Υπερβορείους, την επιστροφή της Περσεφόνης κοντά στην μητέρα της Δήμητρα, από τον Άδη και στα σημερινά χρόνια γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Δεν είναι τυχαίο που η εορτή αυτή συμπίπτει με την πρώτη ημέρα της Άνοιξης. Είναι για να δώσει στον άνθρωπο την ευκαιρία να φύγει από το λήθαργο του χειμώνα, να αισθανθεί την αναγέννηση της φύσης και να νιώσει ο ίδιος ψυχική ανάταση. Ιδιαίτερα φέτος χρειαζόμαστε να ανεβάσουμε το ηθικό μας και θα το πετύχουμε μόνο με την θετική σκέψη.

Τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Βαγγέλης Κεκάτος ο οποίος συντόνισε την εκδήλωση και πλήθος κόσμου. Η ομιλία του καπετάν-Γιώργου Σπηλιώτη ήταν «Ποίηση και Πολιτισμός».

Μέλη από τον Ποιητικό Κύκλο Κεφαλληνίας απήγγειλαν ποιήματα με θέμα «Το Παιδί».

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο επικοινωνιολόγος κ. Παύλος Παπαδάτος (φωτό).

Η εκδήλωση άρχισε με την ομιλία του καπετάν-Γιώργου Σπηλιώτη, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός και μέλος της «Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών» και μέλος του «Κύκλου Ποιητών Ελλάδος».