Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσης!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

➔ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ, η κυρία Ι Ζαρίκοβα, Πρόεδρος του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας και Μετάφρασης, του Κρατικού Πανεπιστημίου Μαριούπολης, με τα θαυμάσια Ελληνικά της, κατά την διάρκεια της ενθουσιώδους αναφοράς της στην μεθαυριανή ΠΑΓΚΟΣΜΙΑN ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ, και στις προγραμματισθείσες μεγαλειώδεις εκδηλώσεις, για το «θαύμα» της γλώσσης μας, σε δεκάδες Έδρες Σπουδών Ελληνικών, σε ανάλογες Χώρες!

➔ ΤΟ «όνειρό» της το Μεγάλο, κάποτε να ομιλείται η ανεπανάληπτη γλώσσα μας όπου γης, στην Υφήλιον όλη, και από το σύνολον των κατοίκων της!

➔ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, στην ανεπανάληπτη γλώσσα μας!

Απόσπασμα, από το βιβλίο μου «Πολιτική & Οικονομία, Ανθολόγιον Αρθογραφίας & Παράλληλης Σατιρικής Ποίησης»:

Ο Μεγάλος Γιώργος Σεφέρης, ήδη από το 1949, προειδοποιούσε: «Όλα γίνονται στην Ελλάδα σαν να μας κινεί θανάσιμο μίσος για τη λαλιά μας. Το κακό είναι τόσο μεγάλο, που μόνο σαν ένα φαινόμενο…Ψυχοπάθειας, θα μπορούσε κανείς να εξηγήσει… Σαν να θέλουμε να ξεκάνουμε, με όλα τα μέσα, τη γλώσσα μας…» (Ιερή Γραφή των Ελλήνων, Νικόλαος Β. Λίτσας!)

➔ ΠΕΡΑΣΑΝ δεκαετίες, από την πιο πάνω «ψυχρολουσία», για το σύνολο της Ελληνικής, ανερμήνευτης ανοχής, απέναντι στον σταδιακόν «σφαγιασμόν» της ωραιότερης των γλωσσών όλων, της πλέον εκφραστικής, αρτιότατα δομημένης, πλουσιότατης στις έννοιές της, γλώσσης των Ελλήνων!

➔ «ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ», ειδικά από …εμάς τους ιδίους, πάντοτε στο όνομα της …«γλωσσικής μας εξέλιξης», στον βωμό μιας δυστυχισμένης και πάμπτωχης, όντως αξιολύπητης από κάθε άποψη …νεο-κουλτούρας, η οποία σιγά- σιγά και σταθερά, αλλάζει «πορεία» στην ίδια την σκέψη του Έλληνα, παράλληλα με την αλλαγή στα βασικότερα των στοιχείων, της κάποτε βασίλισσας των γλωσσών! Της γλώσσης του!!

➔ ΣΗΜΑΙΑ, Οικογένεια, Γλώσσα, Πολιτισμός, Ελληνική Αρχαία Σοφία, Παραδόσεις, Πολιτιστικές Μνήμες, Πνεύμα Ανθρώπινον, Ψυχή Ανθρώπινη, γνήσια Ελληνική τέτοια, δεν διαπραγματεύονται στο …Χρηματιστήριο!

➔ ΝΟΜΙΖΩ ότι, μετά από 50 χρόνια μπροστά στις Οθόνες του, κάπου θα τα είχα …συναντήσει, αν εκεί, ως «ρευστοποιήσιμες Αξίες» υπήρχαν!!!