Παιδικά χαμόγελα γέμισε ο «Η»! Μας επισκέφθηκε η Ε’ Τάξη του Β’ Δημ. Σχολείου

Γέμισαν από χαμόγελα προχθές τα γραφεία και τυπογραφεία τοου «Η» στη Λ. Βεργωτή!

Μας επισκέφθηκαν, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου, με τους δασκάλους τους κ.κ. Σωτήρη Πολλάτο και Γιάννη Αδαμόπουλο, θέλοντας να μάθουν πως βγαίνει μια ημερήσια περιφερειακή εφημερίδα.

Dimitra vinietaΤους δασκάλους και μαθητές υποδέχθηκε η υπεύθυνη του Λογιστηρίου κ. Μαρία Κουνάδη και τους ξενάγησε η αρχισυντάκτρια της εφημερίδας μας κ. Δήμητρα Παπαδάτου, η οποία, αρχικά ενημέρωσε τους μικρούς επισκέπτες γενικότερα για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και για τη λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η ενημέρωση έγινε στη διαδικασία συζήτησης με τη συμμετοχή των παιδιών.

Στη συνέχεια, η κ. Παπαδάτου έδειξε στα παιδιά πως δουλεύουν οι υπερσύγχρονοι iMac υπολογιστές της εφημερίδας, ενώ έγινε παρουσίαση των προγραμμάτων σελιδοποίησης.

Οι μαθητές, «ρουφούσαν» στην κυριολεξία κάθε λέξη και με τάξη «δοκίμασαν» σε ομάδες τις ικανότητές τους στο χειρισμό των υπολογιστών.

Ακολούθησε η ξενάγηση στο Τυπογραφείο του «Η», στις σύγχρονες ψηφιακές ταχυεκπτυπωτικές μηχανές, στη διπλωτική μηχανή μας, ενώ ενημερώθηκαν για όλες τις εργασίες που συντελούνται κατά την διάρκεια της έκδοσης.

Μετά τη δίωρη επίσκεψη-ξενάγηση οι μαθητές αποχώρησαν ενθουσιασμένοι που «ανακάλυψαν» πως εκδίδεται μία ημερήσια εφημερίδα, αλλά και που κατάφεραν να «εισχωρήσουν» στο «κέντρο επιχειρήσεων» του «Ημερήσιου».

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%af%ce%b1-2 %cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%af%ce%b1 wp_20161129_11_45_51_pro