Παλληξουριακός: Μάχες για την άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία

Στο ξενοδοχείο «Crowne Plaza Athens City Centre» των Αθηνών πραγματοποιήθηκε χθες η κλήρωση προβιβασμού, μέσω μπαράζ στην Γ’ Εθνική με την παρουσία στην κληρωτίδα του τοπικού Πρωταθλητή ο οποίος θα διεκδικήσει μέσα από 7 Αγωνιστικές την άνοδο του στην Γ’ Εθνική κατηγορία περιόδου 2022-2023.

Για την άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία, οι πενήντα τρεις (53) Πρωταθλήτριες ομάδες των ΕΠΣ και οι τρεις (3) δευτεραθλήτριες ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων (Αθηνών, Πειραιά, Μακεδονίας), δηλαδή συνολικά πενήντα έξι (56) ομάδες, θα συγκροτήσουν 8 ομίλους των 7 ομάδων έκαστος, από τους οποίους θα προβιβαστούν οι τρεις (3) πρώτες ομάδες από την τελική βαθμολογία του κάθε ομίλου.

Συνολικά θα ανέβουν στην Γ’ Εθνική κατηγορία είκοσι τέσσερις (24) ομάδες.

Ο πρωταθλητής Κεφαλονιάς-Ιθάκης Παλληξουριακός συμμετέχει στον 5ο όμιλο με αντιπάλους τους πρωταθλητές των Ενώσεων, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Ηλείας, Αχαΐας, και Ζακύνθου.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Ληξουρίου θα αγωνιστούν σε μονούς αγώνες, με τα τρία παιχνίδια να διεξάγονται στην έδρα τους και τα υπόλοιπα τρία εκτός, ενώ θα έχουν και ένα ρεπό. Στην αυλαία θα φιλοξενήσουν τον Πρωταθλητή Ε.Π.Σ. Λακωνίας στο γήπεδο Αγίου Αντωνίου στο Ληξούρι με ημερομηνία τέλεσης 7-8/5/2022.

Την κλήρωση, η οποία καλύφθηκε σε live Streaming από το site της Ε.Π.Ο., πραγματοποίησε ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Βαγγέλης Μόρας και την παρουσίαση της εκδήλωσης πραγματοποίησε η δημοσιογράφος Ζέτα Θεοδωρακοπούλου.

1η Αγωνιστική:

ΕΠΣ Αχαΐας-ΕΠΣ Αρκαδίας

Παλληξουριακός-ΕΠΣ Λακωνίας

ΕΠΣ Ηλείας-ΕΠΣ Ζακύνθου

Ρεπό: ΕΠΣ Μεσσηνίας