Παναγής Καππάτος: Απολογισμός έργου μέσα στη Βουλή

Παν. Καππάτος

Αυτή την τετραετία είχα την τιμή να εκπροσωπήσω την Κεφαλονιά και την Ιθάκη στο νομοθετικό σώμα της Δημοκρατίας μας.

Προσπάθησα ο τόπος μας να έχει φωνή και παρουσία στη Βουλή.

Οι προβληματισμοί της κοινωνίας μας να αποτυπώνονται στα νομοσχέδια.

Οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις των φορέων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης να λαμβάνονται υπόψη στην επεξεργασία και συζήτηση των νομοσχεδίων.

Για την πολιτική προστασία, τη νησιωτικότητα, την αυτοδιοίκηση, την ψηφιοποίηση, τον πρωτογενή τομέα, την καθημερινότητά μας.

Πάλεψα με τις δυνάμεις που είχα. Δεν πετύχαμε σε όλα. Όμως πετύχαμε πολλά. Σε μια εξαιρετικά παραγωγική Βουλή που ψήφισε πάνω απο 400 νόμους, παρά την πανδημία.

Με την εμπειρία της προηγούμενης τετραετίας διεκδικώ η Κεφαλονιά και η Ιθάκη να έχουν φωνή και στην επόμενη Βουλή.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τον κοινοβουλευτικό απολογισμό της θητείας μου ως Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης. https://bit .ly/3N5Ne28

Παναγής Καππάτος: Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!

Σήμερα 22 Απριλίου 2023 διαλύεται η Βουλή, στην οποία είχα την τιμή να μετέχω ως εκπρόσωπος της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης από τον Ιούλιο του 2019. Ως εκπρόσωπος ενός Τόπου και ενός Λαού που αξίζει κάθε θυσία, κάθε προσπάθεια, κάθε αγώνα. Κάθε μέρα, κάθε στιγμή.

Μπήκα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αποφασισμένος να συμπεριφερθώ ως τίμιος πολίτης. Με την σοβαρότητα που αξίζει και έχει ανάγκη ο θεσμός και ο ρόλος του Βουλευτή. Ως πολίτης πήγα στην Βουλή. Με την ίδια ιδιότητα φεύγω σήμερα με τη λήξη της θητείας μου. Ως πολίτης.

Προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις. Προσπάθησα απέναντι σε προβλήματα δύσκολα. Προσπάθησα. Πετύχαμε πολλά. Οχι όλα. Τα διεκδικήσαμε όμως όλα. Στο επόμενο διάστημα θα συζητήσουμε νηφάλια για όσα πετύχαμε αλλά και για όσα δεν καταφέραμε και για τα οποία πρέπει να προσπαθήσουμε ξανά.

Τώρα όμως είναι η ώρα να σας ευχαριστήσω. Να ευχαριστήσω:

  • Την Εκκλησία και τη Μητρόπολη που δεν άφησε να σβήσει το Φως που φώτισε την προσπάθεια.
  • Τους αιρετούς και τους εργαζόμενους της Αυτοδιοίκησης στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, στην Περιφέρεια, στους Δήμους και στις Κοινότητες που βαδίσαμε μαζί στον δρόμο γιά την ανάπτυξη των Νησιών μας.
  • Τους φορείς του Νομού που με εμπλούτισαν με προτάσεις, ιδέες και σκέψεις.
  • Τα πολιτικά κόμματα του συνταγματικού τόξου για την χρήσιμη κριτική και τις αντίθετες παραγωγικές απόψεις τους.
  • Τους πολίτες και τους κατοίκους αυτού του τόπου. Ολους τους Κεφαλονίτες και Ιθακήσιους. Όλες τις Κεφαλονίτισες και Ιθακήσιες. Όπου Γης. Όλους χωρίς διαχωρισμούς. Δεν διακρίνω ιδεολογικά τείχη και όρια. Δεν ήθελα και δεν επιδίωξα να διαχωρίσω τους πολίτες.
  • Τους συνεργάτες μου έναν προς έναν, μία προς μία.
  • Την Ευτέρπη, τις κόρες μας Καίτη και Υακίνθη, την οικογένεια, τους φίλους μου.

Σας ευχαριστώ όλους και όλες! Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Συνεχίζουμε μαζί!

Παναγής Καππάτος