Παναγής Καππάτος: Εγκρίθηκαν οι χρηματοδοτήσεις για την πυροπροστασία σε όλους τους Δήμους του Νομού μας

Παν. Καππάτος

Με το ποσό των 770.000 ευρώ ενισχύονται και οι τέσσερις Δήμοι του Νομού μας για την πυροπροστασία από το «Πράσινο Ταμείο» στο πλαίσιο του προγράμματος «Προστασία και αναβάθμιση δασών 2024» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

Τα ποσά που εγκρίθηκαν για κάθε δήμο έχουν ως εξής:

 

  • Δήμος Αργοστολίου: 280.000
  • Δήμος Σάμης: 200.000
  • Δήμος Ιθάκης: 190.000
  • Δήμος Ληξουρίου: 100.000

 

Τα χρήματα που εγκρίθηκαν και θα λάβουν οι Δήμοι μας αφορούν εργασίες για την δημιουργία ζωνών μέσου πλάτους δέκα (10) μέτρων, σε όμορες του οικιστικού ιστού ζώνες μείξης με δάση και δασικές εκτάσεις υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

 

Η ενίσχυση την δεδομένη στιγμή είναι ιδιαίτερα σημαντική.

 

Συνδυαστικά με την χρηματοδότηση ρεκόρ για την Κεφαλονιά (4.404.450 ευρώ) από το Ταμείο Ανάκαμψης υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Δασών Κεφαλονιάς για τις εργασίες προληπτικών καθαρισμών των δασών σε περίπου 3,5 χιλιάδες στρέμματα που εκτελείται αυτό το διάστημα στην περιοχή μας, η νέα χρηματοδότηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενισχύει αποκλειστικά τους Δήμους μας μέσω του Πράσινου Ταμείου, δίνοντας τους την δυνατότητα σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία να γίνονται συντονισμένες ενέργειες διασφαλίζοντας ακόμη περισσότερο την ασφάλεια των συμπολιτών μας και των περιουσιών τους στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

 

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

 


Συναντήσεις Καππάτου στο Υπουργείο Εσωτερικών

 

Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Την προηγούμενη εβδομάδα επισκεφθήκαμε από κοινού με τον συνάδελφο Βουλευτή Ζακύνθου κ. Διονύση Ακτύπη, τον Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Τρεπεκλή, καθώς και τους Αντιπεριφερειάρχες Κεφαλονιάς κ. Σωτήρη Κουρή και Ζακύνθου κ. Κωνσταντίνο Καποδίστρια το Υπουργείο Εσωτερικών.

 

Στην συνάντηση εργασίας που είχαμε με τον νέο Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Βασίλη Σπανάκη, τον οποίο συγχαρήκαμε για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, τον ενημερώσαμε για τα προβλήματα κάθε νησιού της Περιφέρειάς μας και συζητήσαμε για τα έργα που βρίσκονται υπό εξέλιξη, αλλά και όσα έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

 

Η στενή συνεργασία που έχει αναπτύξει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση επιβεβαιώνεται σε όλες τις μεγάλες αλλαγές που δρομολογούνται στον τόπο μας.

 

Ευχαριστώ θερμά τον νέο Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Βασίλη Σπανάκη, με τον οποίο συμφωνήσαμε να έχουμε μια εποικοδομητική συνεργασία κατά τη διάρκεια της νέας θητείας του με θετικά αποτελέσματα για το Νομό μας.

 

Ως Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης συνεχίζω να παρακολουθώ τα έργα, διεκδικώντας νέες χρηματοδοτήσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών του τόπου μας.

 

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης