ΠΑΝΑΓΗΣ ΚΑΠΠΑΤΟΣ: «O Mr Perfect» στον απολογισμό του Κοινοβουλευτικού του έργου

Πραγματοποιήθηκε χθες Μ. Δευτέρα απόγευμα στην αίθουσα του  ΜΟΥΪΚΗΣ HOTEL στο Αργοστόλι , η συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, του βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Καππάτου.  Σκοπός της συνέντευξης ήταν ο απολογισμός  του Κοινοβουλευτικού έργου του.

Να σημειώσουμε ότι  από τη μεταπολίτευση έως σήμερα μόλις 3 Κυβερνήσεις τα ολοκλήρωσαν την 4ετία.  (Κυβέρνηση ΝΔ 1977-1981, Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ 1985-1989, Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (2000-2004 και Κυβέρνηση ΝΔ 2019-2023).

Άρα τόσο η Κυβέρνηση όσο και οι βουλευτές της συμπολίτευσης είχαν όλο το χρόνο για να υλοποιήσουν το έργο τους και να τηρήσουν τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους.

O Παναγής Καππάτος είναι ο 21ος βουλευτής στην πολιτική ιστορία του νησιού μας και από τους λίγους που έκαναν μια πλήρη θητεία 4 ετών.

Τη συνέντευξη παρακολούθησε διακριτικά όλη η οικογένεια Καππάτου, η σύζυγος, οι κόρες και η αδελφή του.

Στον πρόλογο της παρουσίασης ο κ. Καππάτος εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους ονομαστικά τους συνεργάτες του στο γραφείο των Αθηνών και της Κεφαλονιάς όπως και την οικογένειά του για την υπομονή και τη στήριξή τους.

Μάθαμε επίσης ότι ο κ. Καππάτος έχει στην υπηρεσία του δυο Αστυνομικούς καθώς τον υποχρεώνουν οι κανονισμοί της Βουλής για την προστασία του κάθε βουλευτή.

Εκτός του κ. Τάση Ζησιμάτου δεν είδαμε άλλο στέλεχος της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στην αίθουσα της συζήτησης.

Εϊδαμε επίσης και τον δικηγόρο κ. Αυγερινό και μάθαμε ότι παραιτήθηκε “γιατί δεν άντεχε άλλο ο άνθρωπος” απο το ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς όπου είχε διοριστεί ως αντιπρόεδρός του.

Το συντονισμό της συζήτησης είχε η κυρία Αντωνίου απο το γραφείο των Αθηνών “φίλη και κουμπάρα”, όπως μας την σύστησε.

Ο απολογισμός :  Oλα τέλεια!

Στον απολογισμό του έργου του ο βουλευτής Παναγής Καππάτος τήρησε μια γραμμή. “Ήταν όλα τέλεια! Τα έκανα όλα τέλεια , ε και αν κάτι δεν πήγε καλά φταίνε οι προκάτοχοι».. Ο Mr Perfect σε όλο του το μεγαλείο.

Ο ίδιος έδειχνε ενθουσιασμένος και αυτάρκης  με τον εαυτό του και το έργο του, αισιόδοξος για την επόμενη 4ετία.

Στη πολυσέλιδη εισηγή του αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στο έργο του και το έργο της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη , δίνοντας την εντύπωση ότι όλα έγιναν τέλεια , ότι ζήσαμε έναν παράδεισο που χάρη στον ΙΑΝΟ έπεσαν στο νησί άνω των 56 εκατομ. αποζημειώσεις.

Στον προφορικό του λόγο αλλά ούτε και στον έγγραφο έγινε οποιαδήποτε νύξη αυτοκριτικής, λάθους , παραλείψεων, αστοχιών.. Το έργο της ΝΔ και προσωπικά η δική του παρέμβαση ως βουλευτής ήταν τέλεια, άψογα!

Το νόμιμο, το ηθικό και τα funds

Το Kefaloniapress έθεσε στο βουλευτή,  δυο ερωτήσεις (δυο ερωτήσεις είχαν καθοριστεί για κάθε εκπρόσωπο ΜΜΕ).

Η πρώτη αφορούσε την πολύκροτη υπόθεση με την οποία ασχολήθηκε το Πανελλήνιο για την επαγγελματική του σχέση με τις Τράπεζες και η δεύτερη για την κατάσταση της δημόσιας Υγείας στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

KEFALONIA PRESS Κύριε βουλευτή ΄διαδραματίστηκε στο Πανελλήνιο ένα μεγάλο θέμα. Επειδή αυτό το θέμα αφορά την τοπική μας κοινωνία καλό είναι ξεκαθαρίσουμε όλα τα σημεία. Δεν είναι μόνο οι πλειστηριασμοί που όπως ισχυρίζεστε δεν έγιναν, είναι οι σχέσεις σας, οι επαγγελματικές , νόμιμες σχέσεις που έχετε με τις τράπεζες και τα funds τα οποία πλειστηριάζουν. Εσείς εκπροσωπείται επαγγελματικά , νομίμως, τα funds. Kαι άνοιξε η συζήτηση, για την ακρίβεια συνεχίστηκε η συζήτηση κατά πόσο για ένα βουλευτή το νόμιμο είναι και ηθικό να εκπροσωπεί εκείνον τον οργανισμό που πλειστηριάζει. Εσείς επαγγελματικά θα πάτε σε μια δίκη προσπαθώντας να δικαιωθεί ο πελάτης σας το fund . Aρα να δυσκολέψετε το συνάνθρωπό μας να  προστατέψει το σπίτι του.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Διαφωνώ. Εάν ένας κρεοπώλης ήταν βουλευτής τι θα λέγαμε; Επειδή σκοτώνει ζώα δεν πρέπει να είναι βουλευτής;

KEFALONIA PRESS – Ναι, μπορεί να το λέγαμε και αυτό γιατί υπάρχει το θέμα της ζωοφιλίας..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ .. Νομίζω ότι έχω απαντήσει στην ερώτησή σας.. γιατί το βασικό είναι εκεί που ξεκίνησε ο κ. Πολάκης υπάρχουν και οι υπόλοιποι που είδαν ότι επειδή δεν τους βγαίνει να πάμε και στις εταιρείες διαχείρισης (Fund).  Επαναλαμβάνω κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν έγινε από εμένα 34 χρόνια που είμαι δικηγόρος . Και γιατί το επαναλαμβάνω. Μια που με «τσιγκλήσατε» με το θέμα επιτρέψατέ μου να προστατεύσω τη δικηγορική μου ιδιότητα και την ηθική μου δεοντολογία στην οποία έκανα προηγουμένως μια μικρή αναφορά. Είμαστε μια μικρή κοινωνία με ξέρετε ως συμπολίτη, με ξέρουν οι πελάτες μου, με ξέρουν οι αντίδικοί μου , ξέρουν πως τους συμπεριφέρθηκα όλα τα χρόνια και προκαλώ όποιον έχει κάτι, να βγει , να το συζητήσουμε. Για την ηθική μου δεοντολογία δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί που λέει η λαϊκή ρήση.

Συκοφαντούμαι και για αυτό τα λέω όλα αυτά. Επειδή δεν υπάρχει πολιτικός λόγος αντιπαράθεσης προς το κόμμα το οποίο εκπροσωπώ ,προς τα όσα έγιναν στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη τα προηγούμενα χρόνια για αυτό και προσπαθεί το ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με αυτά που του δίνει ο τοπικός συκοφάντης εδωπέρα από την πόλη μας να αποπροσανατολίσουνε τη πολιτική συζήτηση. Για αυτό γίνεται όλο αυτό. Από το 1997 συνεργάζομαι με τράπεζες, όταν ο δικηγόρος υπογράφει για να πάρει ένας το δάνειο είναι καλός και όταν υπογράφει για το Νόμο Κατσέλη είναι κακός; O Νόμος Κατσέλη να ξέρετε δεν έχει να κάνει με πλειστηριασμούς . Μετά το τέλος της συζήτησης στο Νόμο Κατσέλη τι υποχρεώσεις έχει ο ιδιοκτήτης; Nα συνεχίσει να πληρώνει το δάνειό του. Καμία σχέση με δίκες πλειστηριασμού. Αρα μη τα συγχέουμε αυτά.

Κάποτε, το 2007, μου ήρθε στο γραφείο ένας φάκελος για έγκριση δανείου , εγώ εισηγήθηκα στη τράπεζα απόρριψη γιατί ο τίτλος δεν ήταν συμβολαιογραφικός ήταν χρησικτησία. Μου επιστράφηκε ο φάκελος από το δ/ντη της Τράπεζας ο οποίος μου είπε «δεν θα χάσω εγώ το στόχο μου επειδή είσαι τυπικός. Θα δώσω το δάνειο θες δε θες.  Δεν το υπέγραψα εγω. Τότε ήμουν κατά τις τράπεζας . Αυτό είναι δικηγόρος, αυτή είναι η υποχρέωσή μου. Ως δικηγόροι πρέπει να είμαστε δεοντολογικά εντάξει και ηθικά εντάξει. Θεωρώ λοιπόν ότι αυτά τα 34 χρόνια που υπηρετώ τη δικηγορία την υπηρετώ σωστά όχι μόνο όπως ο Νόμος προβλέπει αλλά ως και η ηθική προβλέπει. Για αυτό και με τίμησαν οι συνάδελφοί μου 10 χρόνια συνέχεια να είμαι πρόεδρος των δικηγόρων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

KEFALONIA PRESS : Αρα το δημοσίευμα του ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ στα ΝΕΑ ότι έγινε συζήτηση στην Κεντρική Διοίκηση της ΝΔ για τη συμμετοχή σας ή όχι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ψέμα

KEFALONIAPRESS : Είναι ψέμα και αυτό;

AΠΑΝΤΗΣΗ : Είναι ψεματάκι.. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι πρωταπριλιάτικα αστεία …

KEFALONIA PRESS : Το δικό μας πρωταπριλιάτικο ήταν αυτό. Αλλά το αποκαλύψαμε..

KEFALONIA PRESS : Δικό σας και ενός τοπικού εντύπου το οποίο δεν ανασκεύασε ποτέ.

(Σε λίγο θα συνεχίσουμε με την απομαγνητοφώνηση της απάντησης του κ. Καππάτου για το μέγα θέμα της δημόσιας Υγείας στα νησιά μας..)

Αξίζει να σημειώσουμε και την απάντησή του στο Σάκη Βούτο για την κριτική που του ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τι μπορεί να πει ο Τσίπρας για το θέμα κατά την επίσκεψή του στην Κεφαλονιά την Μ. Πέμπτη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ  Τι να πει; Ντρέπεται ο κ. Τσίπρας για τα έργα που έγιναν εδώ . 85 εκατομμύρια . Όταν ξεκινήσαμε , θα σας το πω δημόσια.. Εγω με τον Πρωθυπουργό έχει αναπτυχθεί μια πάρα πολύ καλή σχέση . Δεν γνωριζόμασταν πριν , γνωριζόντουσαν οι γονείς μας. Ο πατέρας του και ο πατέρας μου . Εγώ τον εγνώρισα το 2016 όταν ο αείμνηστος Πέτρος Αλιβιζάτος μας σύστησε. Τότε τον γνώρισα. Η χημεία μας όμως από τότε που εξελέγην βουλευτής και μετά, ταίριαξε κατά τη δική μου άποψη.  Όπως και με τον κ. Δημητριάδη, μπορεί να μη βρίσκεται τώρα στην Κυβέρνηση αλλά αναπτύξαμε μια πολύ καλή σχέση και είχαμε μια κοινωνική συναναστροφή, το είχα δημοσιευσει τότε, σε μια ταβέρνα με τον κ. Δημητριάδη. Θεωρώ ότι από τότε άνοιξαν οι πόρτες των Υπουργείων για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Απλά πράγματα. Αν με αντιπαθούσαν δεν θα άνοιγαν πόρτες . Από τότε ήξερα ότι αν πήγαινα στα Υπουργεία και ζητούσα χρηματοδότηση θα την πάρω. Φτάνει να είναι σωστά αυτά που ζητάς να είσαι σοβαρός.

Στο video μπορείτε να δείτε όλη τη συζήτηση:

Στη συνέχεια της προεκλογικής περιόδου το kefaloniapress θα παρουσιάσει διεξοδικά τα προβλήματα των νησιών μας , τις δράσεις της Κυβέρνησης σε αυτά, τη δράση του απερχόμενου βουλευτή Παναγή Καππάτου και κυρίως προτάσεις και δεσμεύσεις των υποψηφίων για την αναπτυξιακή κατεύθυνση στο νησί μας.

√ Διαβάστε τη  γραπτή παρουσίαση του απολογισμού του έργου του βουλευτή του Νομού μας, όπως στάλθηκε απο τον ίδιο : Παναγής Καππάτος – Συνέντευξη Τύπου 10.4.2023 – ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΕΛΕΝΗ ΧΙΟΝΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – VIDEO: ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

(kefaloniapress.gr)

Το πρωτοσέλιδο του "Η"
Αναζήτηση
Περίπτερο
Δορυφόρος
Πληκτρολογήστε τη διεύθυνσή σας και δείτε το σπίτι σας!
Το σπίτι σας και ολόκληρη τη γειτονιά σας μπορείτε να δείτε με μεγάλη ευκρίνεια μέσω της υπηρεσίας της Google “Show my street”. Μία εφαρμογή που κάποιους θα τους ενθουσιάσει, ενώ κάποιους άλλους μπορεί να τους τρομάξει! Για να δείτε το σπίτι σας μέσω της εφαρμογής, πατήστε ΕΔΩ
Δείτε Tv live
Διαφημίσεις
-->
-->
Web Design & Development by .LifeThink