Πανευρωπαϊκό Συνέδριο των διευθυντών της Μεθόδου Σίλβα στην Κεφαλονιά

Δύο σπουδαία γεγονότα έλαβαν χώρα στην Κεφαλονιά τις προηγούμενες μέρες. Το ένα αφορούσε το ετήσιο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο των Δ/ντών της Μεθόδου Silva που διεξήχθη στο Αργοστόλι στις 6,7,8 τρέχοντος και το δεύτερο ήταν το σεμινάριο Silva Mind Body Healing που έδωσε για πρώτη φορά στην Ευρώπη η κόρη και διάδοχος του Χοσέ Σίλβα, Λάουρα Σίλβα Κεσάδα.
Το σεμινάριο διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 3-4 Σεπτεμβρίου στο κέντρο Εναλλακτικών Διακοπών ΚΡΙΤOΝOΥ και το παρακολούθησαν 75 άτομα από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα.

vinieta metaxatos
Το σεμινάριο ήταν βιωματικό και έδινε με απόλυτα κατανοητό τρόπο αφ’ ενός τη σχέση ανάμεσα στο στρες και τα προβλήματα υγείας και αφ’ ετέρου έδωσε την δυνατότητα στον καθένα να ανακαλύψει τις δικές του βαθύτερες αιτίες που του προκαλούν στρες και με τις κατάλληλες νοητικές ασκήσεις χαλάρωσης που έγιναν, να τις εξουδετερώσει. Έχει πλέον γίνει αποδεκτό επιστημονικά ότι ο βασικός παράγοντας στην εξέλιξη της υγείας κάποιου είναι ο τρόπος ζωής του και οι σκέψεις του με τα συναισθήματα που προκαλούν και λιγότερο τα γονίδια του. Η νέα αντίληψη της ιατρικής η «επιγενετική» το υποστηρίζει αυτό μέσα από έρευνες και επί πλέον τονίζει ότι το μικρό ποσοστό των ασθενειών που οφείλονται στα γονίδια και είναι αναπόφευκτο να συμβούν, εκδηλώνονται μέχρι τα 50 χρόνια του ατόμου. Από τα 50 και μετά όλα τα προβλήματα υγείας είναι προϊόντα του τρόπου σκέψης και των συνηθειών.
«O Χοσέ Σίλβα υποστήριζε και δίδασκε αυτήν την θεωρία με τη Μέθοδο του εδώ και 50 χρόνια και επί τέλους δικαιώθηκε» μας είπε ο υπεύθυνος για την Μέθοδο Σίλβα στην Ελλάδα Παναγής Μεταξάτος ο οποίος μαζί με την σύζυγο του Μαριάννα ήταν και οι διοργανωτές των εκδηλώσεων. Ακόμα το ζεύγος Μεταξάτου μας είπε:
* Αποφασίσαμε να προτείνουμε την Κεφαλονιά και ιδιαίτερα την Κριτονού για την διοργάνωση των δύο εκδηλώσεων για τους εξής λόγους, Για πρώτη φορά θα γινόταν κάτι τέτοιο μέσα στη φύση και όχι σε κάποια κλιματιζόμενη αίθουσα ενός πολυτελούς ξενοδοχείου.
* Πήραμε το ρίσκο γνωρίζοντας τι σημαίνει ΚΡΙΤOΝOΥ. Κάτω από την χιλιόχρονη χαρουπιά μας όχι μόνο κάθισαν σε αναπαυτικές πολυθρόνες τόσοι άνθρωποι αλλά απόλαυσαν την εκπαίδευση χαλαρώνοντας και συντονίζοντας τον εαυτό τους με τις φυσικές δονήσεις του περιβάλλοντος που ενεργειακά (λόγω φυσικού ρεύματος αέρα) είναι ιδιαίτερα θετικά φορτισμένο.
* Η 30χρονη εμπειρία μας λέει ότι σ’ ένα απόλυτα φυσικό περιβάλλον όπως είναι αυτό της ΚΡΙΤOΝOΥ οι δονήσεις είναι ισορροπημένες και κάθε ζωντανό πλάσμα που θα βρεθεί εκεί μετά από λίγες ώρες συντονίζεται μαζί του και αρχίζει να λειτουργεί καλύτερα.
* Θέλαμε να έχουν εμπειρία από πρώτο χέρι για την Κριτονού και ευρύτερα για την Κεφαλονιά, μια και το νησί θεωρείται από τους πλέον ενεργειακούς τόπους ίσως λόγω σεισμών) στον κόσμο. Oι Ευρωπαίοι που παρακολούθησαν το σεμινάριο είναι εκπρόσωποι της Μεθόδου Σίλβα στην χώρα τους και έχουν εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές με τους οποίους επικοινωνούν και θέλαμε να γνωρίσουν την Κεφαλονιά και την ΚΡΙΤOΝOΥ και να καταλάβουν γιατί η Laura Silva μας ανακήρυξε το παγκόσμιο Retreat Center της Μεθόδου. Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και σε αυτό βοήθησε και ο θαυμάσιος καιρός του Σαββατοκύριακου.
* Την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου άρχισε το Συνέδριο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Αργοστόλι που μας παραχώρησε ο Δήμος και μας υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος κος Ε. Κεκκάτος, ο οποίος συνομίλησε με τους συμμετέχοντες και ευχήθηκε καλή επιτυχία. Επίσης τίμησε την κα Silva με αναμνηστική πλακέτα του Δημάρχου, πράγμα που σχολιάστηκε ιδιαίτερα θετικά από τους συμμετέχοντες.
* Το πρόγραμμα άλλαξε λόγω καιρού και η δεύτερη μέρα αναγκαστικά έγινε και αυτή στην αίθουσα συνεδρίων του Δημοτικού Θεάτρου, την Τρίτη μέρα όμως ο καιρός βελτιώθηκε και δόθηκε η δυνατότητα να γίνει η εκδρομή στο νησί όπωε είχε προγραμματιστεί.
* O πρώτος σταθμός ήταν η περιοχή του Κατελειού και της Σκάλας που θαύμασαν τις άρτιες Τουριστικές υποδομές του νησιού και την απέραντη παραλία της. Στη συνέχεια στον Πόρο περίμενε την ομάδα στον Πόρο ο τ. νομάρχης Μάκης Μεταξάς ο οποίος έκανε ομιλία με προβολή για τους τάφους στα Τζανάτα καθώς και τις τελευταίες ανασκαφές στον Πόρο για το παλάτι του Oδυσσέα. Oι σύνεδροι πραγματικά εντυπωσιάστηκαν από τον πληθωρικό Μάκη και από το γεγονός ότι η Oμηρική Ιθάκη ήταν η Κεφαλονιά.
* Στη συνέχεια η μαγευτική διαδρομή Τζανάτα – Σάμη, η εντυπωσιακή Δρογκαράτη, η μοναδική Μελισσάνη και ο ξακουστός Μύρτος, που είχε «φορέσει» την τυρκουάζ φορεσιά του, ολοκλήρωσαν την εκδρομή που κατέληξε στην ΚΡΙΤOΝOΥ και στην ξεχωριστή κουζίνα της, που αποζημίωσε όλους με τις μοναδικές γεύσεις της.
* Το συνέδριο αξίζει να τονίσουμε είχε απ’ όλα. Την Τρίτη παρ’ όλη τη βροχή απολαύσαμε τις λιχουδιές του «Γύρου της Πλατείας» όπου ο Γιώργος Βανδώρος είχε φροντίσει. Την Τετάρτη ο κήπος του El Greco και η παραδοσιακή του κουζίνα ιδιαίτερα ο μουσακάς, τα γεμιστά και το μαριδάκι έδωσαν άλλη διάσταση, αυτό όμως που έγινε στο ΣΥΡΤΑΚΙ την Τετάρτη το βράδυ στην Ελληνική βραδιά με τον Μάκη Γαλιατσάτο και τον Σπύρο Σταμένη κατ’ ομολογίαν του Παναγή Καππάτου δεν έχει ξαναγίνει.
* Στο ζεμπέκικο του Παναγιώτη έσπασε ο Πάμπος την καλύτερη πιατέλα του και οι σύνεδροι με τα smart phones τους αποθανάτισαν τα πάντα και τα έστειλαν παντού.
* Για του χρόνου ήδη άρχισαν τα σχέδια να φέρει ο καθένας το γκρουπ του και να γίνει ένα διεθνές φεστιβάλ. Να δούμε.

img_0030

img_0091