Πανικός στη Δημοτική Αρχή μετά από την καταγγελία της Ενωμένης Τετράπολης

B. Ρουχωτάς

Πανικό στην Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα στην αντιδήμαρχο Οικονομικών Σοφία Γαρμπή, αλλά και στον Προϊστάμενο της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Κεφαλονιάς Γεράσιμο Παυλάτο, προκάλεσε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Βασίλης Ρουχωτάς με την χθεσινή ανακοίνωση της Παράταξής του “Ενωμένη Τετράπολη”, σχετικά με τη παράνομη διαδικασία της επαναληπτικής δημοπρασίας των δύο ισογείων καταστημάτων στο Κτίριο Β’ της Δημοτικής Αγοράς Ληξουρίου, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωϊ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, χθες το πρωϊ, μόλις ο προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου έλαβε γνώση για το δημοσίευμα (βλ. “Η” 11/10/18 αρ.φ. 6912), ενημέρωσε την κ. Γαρμπή, λέγοντάς της ότι πρέπει να επανεξετασθεί η νομιμότητα των διαδικασιών και των όρων της δημοπράτησης, εφόσον “έχει προκύψει νομική αμφισβήτηση και νομικός προβληματισμός για το ποιο είναι το αρμόδιο όργανο για να κρίνει το θέμα της επανάληψης του διαγωνισμού”. Η κ. Γαρμπή στη συνέχεια επικοινώνησε με την Νομική Υπηρεσία του Δήμου και την δικηγόρο της Υπηρεσίας κ. Νίκη Χριστοφοράτου για να γνωμοδοτήσει επ’ αυτού.

Η κ. Χριστοφοράτου σε απάντησή της προς την κ. Γαρμπή, ανέφερε ότι δεν μπορεί να γνωμοδοτήσει άμεσα και πριν την σημερινή δημοπρασία για την εγκυρότητα της δημοπρασίας, γιατί πρέπει να το “ψάξει” το θέμα νομικά, με αποτέλεσμα να συγκληθεί χθες το μεσημέρι (2.30 μ.μ.) άμεσα και κατεπειγόντως συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για να αποφασίσουν την ματαίωση της διενέργειας της φανερής και προφορικής πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση των δύο ισογείων καταστημάτων στo Κτίριο Β’ της Δημοτικής Αγοράς Ληξουρίου, που ήταν, όπως προαναφέραμε, να γίνει σήμερα.

Εισηγητής του θέματος ήταν ο κ. Παυλάτος και η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την ματαίωση του Διαγωνισμού, έως να “επιλυθεί η κρίσιμη αυτή νομική αμφισβήτηση από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου”.

Στην Οικονομική Επιτροπή πήραν μέρος, εκτός της κ. Γαρμπή και του κ. Παυλάτου, οι κ.κ. Διονύσης Μινέτος, Γεράσιμος Παπαναστασάτος, Νίκος Ανουσάκης και Νίκος Παπαδάτος.

Να σημειωθεί ότι η σύγκλιση της κατεπείγουσας συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, αποφασίστηκε μόλις μία ώρα πριν τη συνεδρίαση!