Παντελής Ιωαννίδης vs Νίκου Βαλλιανάτου

Π. Ιωαννίδης

Ο «πολιτικός γυρολόγος» κ. Βαλλιανάτος νομίζει πως μπορεί να «τραμπουκίζει» δημότες για χάρη του αφεντικού του κ. Μιχαλάτου.

Νόμιζα ως Έλληνας πολίτης ότι δικαιούμαι να απευθύνομαι στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου για τα ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ αιτήματά μου.

ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ γραπτά αιτήματα ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ που είχα καταθέσει στο Δήμο Αργοστολίου και στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς και Ιθάκης για δωρεάν παραχώρηση ποδηλάτων προς όλους. Νόμιζα ότι θα εξετάζονταν με σεβασμό – αξιοπρέπεια και δε θα ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΝ από τον κ.Μιχαλάτο, Δημάρχο Αργοστολίου και το φερέφωνό του Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βαλλιανάτο.

Αυτά φυσικά θα ίσχυαν σε ένα κανονικό Δήμο που δεν θα ήταν Δήμαρχος ο κ.Μιχαλάτος και Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Βαλλιανάτος. Αντί λοιπόν για ισοτιμία και ισοπολιτεία εισέπραξα «οχετό» ειρωνειών και χλευασμό από τον «πολλά βαρύ» κ.Βαλλιανάτο ο οποίος στο τέλος έριξε και συνεχίζει να ρίχνει τη λάσπη του πως δήθεν «εγώ θέλω να στήσω μαγαζί δωρεάν εις βάρος του Δήμου και των συμπολιτών μου…». Μήπως με μπέρδεψε με κάποιον από τους πολιτικούς του συνεργάτες, όπως αυτούς που έχουν καπακώσει την πλατεία Αργοστολίου με παρτέρια και έχουν κλείσει τα πεζοδρόμια στη Λεωφόρο Αντώνη Τρίτση για να έχουν τα τραπεζοκαθίσματά τους;;; Μήπως με έχει μπερδέψει με αυτούς τους πολιτικούς συνεργάτες του που έχουν γεμίσει την Κεφαλονιά με παράνομες διαφημιστικές πινακίδες προβάλλοντας τις επιχειρήσεις τους;;; κλπ κλπ

Αλήθεια από που βρίσκει το θράσος ο κύριος Βαλλιανάτος να τραμπουκίζει τους συμπολίτες του;;; Επειδή έχει κάνει αγκαλίτσες και έχει γυρίσει όλα τα κόμματα ;;; Επειδή πούλησε τον αείμνηστο Αντώνη Τρίτση ;;; Επειδή κάνει τον Συριζαίο αλλά όλοι ξέρουν την ειδική σχέση του με το δεξίο βουλευτή κ. Καππάτο;;; Επειδή ειναι το φερέφωνο του πλούσιου Δημάρχου;;; Επειδή άνοιξε το κεφάλι ενός συνανθρώπου μας με την ντουντούκα του στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου;;; κλπ κλπ

Ντρέπομαι που ζω σε μια μικρή κοινωνία που επιτρέπει σε Βαλλιανάτους να κουμαντάρουν…

Οι γυρολόγοι ΠΟΤΕ μακροπρόθεσμα δεν βοήθησαν την χώρα… μα ΠΟΤΕ.

Παντελής Ιωαννίδης

Υ.Γ Ελληνική Δημοκρατία

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ανεξάρτητος και αμερόληπτος. Δεν παίρνει θέση και δεν κάνει δηλώσεις υπέρ ή κατά οποιουδήποτε.

Οι Πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων δεν είναι φερέφωνα της κάθε διοίκησης.

Ν. Βαλλιανάτος

Οι υποχρεώσεις των προέδρων των Δημοτικών Συμβουλίων:

1) Συγκαλεί το συμβούλιο σε συνεδρίαση με γραπτή πρόσκληση τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Καταρτίζει την ημερήσια διάταξη με τα θέματα που θα συζητηθούν, στην οποία συμπεριλαμβάνονται υποχρεωτικά και όλα τα θέματα που προτείνει ο Δήμαρχος, η εκτελεστική επιτροπή καθώς και η οικονομική επιτροπή. Για την κατάρτιση της ημερήσιας διάταξης συνεργάζεται με τον δήμαρχο και τα άλλα όργανα του δήμου και τις υπηρεσίες αυτού. Για την εγγραφή ενός θέματος στην ημερήσια διάταξη πρέπει να κατατεθεί στη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου και με ενημέρωση του Προέδρου, σχετική εισήγηση.

2) Φροντίζει η πρόσκληση να σταλεί, εκτός από  τους Δημοτικούς Συμβούλους, υποχρεωτικά στο Δήμαρχο. Επίσης, δύναται να καλεί δημοτικούς υπαλλήλους ή ιδιώτες, προκειμένου να πληροφορήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τα θέματα που συζητούνται και άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

3) Ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους πολίτες για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν στα θέματα της ημερήσιας διάταξης συμπεριλαμβάνονται αιτήσεις, αναφορές ή προτάσεις τους.

4) Φροντίζει ώστε 3 ημέρες πριν από τη συνεδρίαση, να βρίσκονται στη διάθεση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων οι φάκελοι επί των θεμάτων που θα συζητηθούν για την ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων.

5) Φροντίζει πριν από την έναρξη κάθε συνεδρίασης να κατατεθούν γραπτές δηλώσεις από κάθε παράταξη, με τις οποίες να δηλώνονται οι ειδικοί αγορητές αυτής για κάθε θέμα, καθώς και γραπτές δηλώσεις όσων δημοτικών συμβούλων επιθυμούν να εγγραφούν ως ομιλητές και να τοποθετηθούν ανά θέμα. Σε περίπτωση αδιευκρίνιστων σημείων ή ερωτημάτων σε θέμα της ημερήσιας διάταξης θα πρέπει την προηγούμενη ημέρα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου να κατατίθεται στην υπηρεσία του Δήμου γραπτώς, έτσι ώστε πριν την συζήτηση του θέματος της ημερήσιας διάταξης να υπάρχουν οι ανάλογες διευκρινίσεις – απαντήσεις.

6) Σε περίπτωση αντιπροτάσεων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, σε θέμα της ημερήσιας διάταξης, θα πρέπει να κατατίθεται γραπτώς την προηγούμενη της συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου, έτσι ώστε να κοινοποιείται και στους υπόλοιπους συνδυασμούς για ανάλογη αξιολόγηση και στήριξη αυτών.

7) Προεδρεύει των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ορίζει τις θέσεις των δημοτικών συμβούλων κατά δημοτικές παρατάξεις, κηρύσσει την έναρξη και λήξη της συνεδρίασης, διευθύνει τη συζήτηση και λαμβάνει κάθε κατάλληλο μέτρο για την τήρηση της τάξης και την ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης.

8) Έχει την επιμέλεια της καταχώρισης των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην ιστοσελίδα του Δήμου.

9) Ενημερώνει γραπτώς τον Ελεγκτή Νομιμότητας, όταν δημοτικός σύμβουλος απουσιάζει αδικαιολόγητα από τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις, καθώς και σε κάθε περίπτωση μη εκτέλεσης των υποχρεώσεων συμβούλου για διάστημα μεγαλύτερο των τριών συνεχών μηνών.

10) Φροντίζει για την τήρηση των σχετικών με το δημοτικό συμβούλιο διατάξεων του ν. 3852/2010, του ΚΔΚ και των διατάξεων του παρόντος Κανονισμού.

 


Παντελής Ιωαννίδης: Mα κανείς δεν το είδε;

 

Ο πρωταθλητής Παντελής Ιωαννίδης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η διαγράμμιση της εθνικής οδού Αργοστολίου – Σάμης που έγινε για την οδική ασφάλεια ιθαγενών & επισκεπτών ολοκληρώθηκε στις 10 Ιανουαρίου  2023. Το έργο μελετήθηκε, δημοπρατήθηκε και επιβλέφθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλλονιάς & Ιθάκης, με προϋπολογισμό 37.985,19 €.

1) Η επίβλεψη σίγουρα έγινε μέσα από κάποιο γραφείο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

2) Η διαγράμμιση ολοκληρώθηκε έως και λίγα μέτρα μετά από το ΚΤΕΟ στην περιοχή Ραζάτα.

3) Από το ΚΤΕΟ έως και τον κόμβο «Μύλος Πετρία» στον Κούταβο, που είναι το ποιο δύσκολο σημείο της διαδρομής Σάμη – Αργοστόλι (από εκεί που περνούν χιλιάδες αυτοκίνητα ολοχρονικά & ιθαγενών & επισκεπτών) η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κεφαλληνίας δεν πρόσεξε ότι δεν έγινε διαγράμμιση σε αυτό το επικίνδυνο σημείο;;;

4) Περίμενα με υπομονή  τρεις μήνες μήπως φέρουν και άλλο χρώμα για να ολοκληρωθεί η διαγράμμιση έως τον «Μύλο του Πετρία» μα …μάταια.

5) Δεν το έχει παρατηρήσει κανένας από τους κυβερνώντες αυτού του τόπου που κάθονται στις αφράτες – μαύρες καρέκλες;;;

6) Δεν το έχει παρατηρήσει κανένας από αυτούς που διεκδικούν αυτές τις αφράτες – μαύρες καρέκλες;;;

Σας ευχαριστώ πολύ ο ιθαγενής Παντελής Ιωαννίδης.

Υ.Γ. Εύχομαι να μην γίνει κάποιο σοβαρό τροχαίο ατύχημα.