Παν. Καππάτος: Ληξούρι, Μαντζαβινάτα και Κατωγή

Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος εξέδωσε τις ακόλουθες ανακοινώσεις:

◼︎ Η πρωτοφανής χρηματοδότηση των Δήμων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης την τετραετία 2019-2023, σταδιακά μετατρέπεται σε καλύτερη καθημερινότητα για τους πολίτες. Η στήριξη των πρωτοβουλιών της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Δήμων και των Κοινοτήτων, αποδίδει καρπούς.

Στο Ληξούρι με τον Δήμαρχο Γιώργο Κατσιβέλη είχα τη χαρά να δω την εξέλιξη του έργου αγροτικής οδοποιίας 4.000.000 ευρώ. Πρόκειται για παρέμβαση που αποδίδει 40 χιλιόμετρα οδοποιίας σε 32 σημεία σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ληξουρίου, από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Συγκεκριμένα βρεθήκαμε στις εργασίες για το δρόμο Μιχαλιτσάτα-Λέπεδα και τη σύνδεση με την επαρχιακή οδό Ληξουρίου-Μαντζαβινάτων, αλλά και στα Κουβαλάτα όπου λόγω κλίσεων επιλέγεται η λύση της τσιμεντόστρωσης.

Πρόκειται για έργα που επιτρέπουν την αξιοποίηση της περιουσίας των πολιτών για αγροτική ανάπτυξη, προσφέρουν καλύτερη σύνδεση των οικισμών και ενισχύουν την πυρασφάλεια.

Συνολικά στην Κεφαλονιά 55 δρόμοι συνολικού μήκους 75 χιλιομέτρων με προϋπολογισμό 11.000. 000 ευρώ έχουν χρηματοδοτηθεί μόνο για το αγροτικό δίκτυο. Στην Ιθάκη ο Δήμος έχει ήδη αξιοποιήσει ποσό άνω του 1.500.000 ευρώ για οδοποιία σε όλο το νησί.

◼︎ Στα Μαντζαβινάτα χθες με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κατωγής Πέτρο Βιτωράτο και συμπολίτες μας που αγαπούν τον τόπο τους και θέλουν να προσφέρουν. Συζητήσαμε όλα τα προβλήματα που τους απασχολούν σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Τους ευχαρίστησα για την προσπάθεια που κάνουν για να γίνει η Κατωγή ένας καλύτερος τόπος. Με χρηματοδοτήσεις από τα Υπουργεία Εσωτερικών & Ναυτιλίας, είμαστε στο σωστό δρόμο. Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες της Κοινότητας και του Δήμου.

Αγροτικοί δρόμοι που ασφαλτοστρώνονται. Η νέα σύνδεση με την παραλία Ξι ολοκληρώθηκε. Ο δρόμος Μιχαλιτσάτα-Λέπεδα επίσης. Μαζί με δεκάδες νέους δρόμους στα πλαίσια του έργου 4.000.000 ευρώ σε όλο το Δήμο Ληξουρίου.

Ύδρευση που βελτιώνεται, με χρηματοδότηση 100.000 ευρώ για δυο νέες δεξαμενές που δίνουν λύση στο πρόβλημα ύδρευσης της Κατωγής για τα επόμενα χρόνια και στηρίζουν την τουριστική ανάπτυξη.

Συζητήσαμε και για όσα πρέπει να διεκδικήσουμε τη νέα τετραετία. Για το φράγμα Κατωγής που θα δώσει οριστική λύση στο θέμα της ύδρευσης, αλλά και για το αλιευτικό καταφύγιο Κουνόπετρας.

Η Κεφαλονιά αλλάζει. Είναι ένας τόπος πιο ισχυρός σε σχέση με το 2019. Αξίζει να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης