Παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕΚΙ κ. Δ. Γεωργόπουλος

Στο πλαίσιο των δράσεων για τη διεκδίκηση μέτρων που αφορούν τους σεισμόπληκτους, την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων και τις νέες υποδομές η ΕΛΜΕ-ΚΙ, η Ένωση και Σύλλογοι Γονέων του Νομού, καθηγητές και μαθητές του ΕΠΑΛ Αργοστολίου πραγματοποίησαν (24/11) παράσταση διαμαρτυρίας στην έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων.

Oι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές απαίτησαν να δοθεί απάντηση στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ για επιστροφή στην πρότερη κατάσταση, για «σημειακές παρεμβάσεις», για διαιώνιση των κοντέινερς στα σχολεία, καθώς και στην επιχείρηση αποχαρακτηρισμού του Νομού ως σεισμόπληκτου, προκειμένου μην παρθεί κανένα μέτρο για αντισεισμική – αντιπλημμυρική προστασία. Σε αυτά τα ουσιαστικά ζητήματα δεν παίρνει θέση η εισήγηση της Περιφερειακής Αρχής (ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ), απομονώνοντάς τα από το αίτημα για ποσόστωση και διευκολύνοντας την  κυβέρνηση στην εφαρμογή της πολιτικής της. Καταγγέλθηκε, επίσης, ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Ιονίων Νήσων ηγείται της προσπάθειας αποχαρακτηρισμού στα σχολεία του Νομού, με περικοπές τμημάτων / τομέων, με κοινωνικό αυτοματισμό στη λογική του «εξορθολογισμού» και του χτυπήματος των «προνομίων» των σεισμοπλήκτων.

O Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Γκούσης υπεραμύνθηκε της πολιτικής των περικοπών τμημάτων / τομέων, νομιμοποιώντας και άλλα ανάλογα μέτρα και υποστηρίζοντας πως «όσα κάνει είναι λογικά». Η απάντηση στη νέα πρόκληση δόθηκε άμεσα από τους μαζικούς φορείς. Είναι φανερό πως η κυβέρνηση και οι υποτακτικοί της, που έχουν φθάσει να θεωρούν κοντέινερ – γραφεία «1Χ1» επαρκέστατα για να στοιβάζουν 15 μαθητές θέλουν να κλιμακώσουν την επίθεση. Γι’ αυτό η κινητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας κι όλου του λαού πρέπει να είναι μαζική.

Να χτυπά τον πυρήνα του προβλήματος που είναι ο ταξικός χαρακτήρας της ανάπτυξης, η επιλεξιμότητα της ΕΕ στο βωμό των οποίων θυσιάζονται η μόρφωση των παιδιών και η ασφάλειά τους, όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων.

• 27 ΝOΕΜΒΡΗ ΔΙΑΔΗΛΩΝOΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (Υπουργείο Παιδείας) – 9 πμ προσυγκέντρωση στο σταθμό «Νερατζιώτισσα».
• Καλούμε τον εκπαιδευτικό κόσμο των Ιονίων (15μελή, ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων) σε συντονισμό, προκειμένου η κινητοποίηση να πάρει ευρύτερο χαρακτήρα.

• Σε όλα τα σχολεία μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικοί που δεν θα μπορέσουν να παραστούν στην Αθήνα, να πάρουν πολύμορφες πρωτοβουλίες στήριξης της παρέμβασης.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
O Πρόεδρος
Διονύσης
Γεωργόπουλος
Η Γενική Γραμματέας
Σοφία Ποταμιάνου