Παρέμβαση εισαγγελέα για τις συνθήκες θανάτου του Αλέξανδρου Βέλιου. Προκαταρκτική εξέταση για το αν βοήθησε κάποιος τον δημοσιογράφο να φύγει από τη ζωή

Στο στόχαστρο του εισαγγελέα μπαίνουν οι συνθήκες θανάτου του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Κυριακή καταφεύγοντας στη λύση της «μη υποβοηθούμενης αυτοκτονίας» στο σπίτι του στο Γέρακα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο, στο οποίο γίνεται αναφορά, μεταξύ άλλων, σε σύριγγα με δηλητήριο και γιατρό πρόθυμο να συνδράμει στην επιθυμία του δημοσιογράφου να φύγει από τη ζωή «εν ειρήνη και εν συνειδήσει».

Σκοπός της εισαγγελικής έρευνας είναι να διερευνηθεί το ενδεχόμενο κάποιος να βοήθησε το δημοσιογράφο να φύγει από τη ζωή. Ο Αλέξανδρος Βέλιος τον τελευταίο καιρό ταλαιπωρήθηκε από τον καρκίνο που τον κατέβαλε σωματικά και είχε δηλώσει δημόσια πως επιθυμούσε να κάνει ο ίδιος ευθανασία προτού τον συνθλίψει κυριολεκτικά η ασθένεια…

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Βέλιου, πάντως, άνοιξε την συζήτηση για το νομικό καθεστώς της απαγόρευσης της ευθανασίας που ισχύει στη χώρα μας κάτι που, όπως όλα δείχνουν, θα απασχολήσει και τη δικαιοσύνη.

(newsbeast)