Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις Εργατικές Κατοικίες Ληξουρίου

Αίτηση προς την κ. πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου των Δήμου Ληξουρίου Δημοτικών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Δαμουλιάνου Θεόδωρου, Καπάτου Βασιλείου, Μαντζουράτου Δημητρίου, Συνοδινού Βαλλιάνου Ευάγγελου, Φαρακλού Ευάγγελου:

Κυρία Πρόεδρε

Όπως πληροφορούμαστε από πρόσφατη ανακοίνωση του ΕΚ-ΚΙ  κλητεύονται την Παρασκευή 13/9/2019 ως κατηγορούμενοι σε δίκη από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κεφαλονιάς, συμπολίτες μας εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και μικροϊδιοκτήτες των τσακισμένων από τους σεισμούς του 2014  εργατικών πολυκατοικιών. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι  το κατηγορητήριο αφορά στο ότι ,  «….παρέλειψαν να προβούν στην άρση της επικινδυνότητας των ανωτέρω ακινήτων, και δη στην άμεση κατεδάφιση αυτών,…..παρότι τους κοινοποιήθηκαν τα…πρωτόκολλα αυτοψίας επικίνδυνα ετοιμόρροπου κτίσματος της ΥΑΣ …».

Υιοθετώντας τις εκτιμήσεις του Δ.Σ. του ΕΚΚΙ στο συγκεκριμένο θέμα ότι δηλαδή,  η συγκεκριμένη δίωξη «…καθιστά τους ίδιους τους σεισμόπληκτους των εργατικών κατοικιών από θύματα σε θύτες και από κατήγορους σε κατηγορούμενους…, ότι η συγκεκριμένη ενέργεια δεν πρόκειται για μια απλή νομική διαδικασία ή ένα νομικό ζήτημα, αλλά αντικειμενικά μετατρέπει το σοβαρό πολιτικό πρόβλημα της προκλητικής εγκατάλειψης των σεισμοπλήκτων και των τσακισμένων υποδομών από τις κυβερνήσεις και την τοπική διοίκηση (Δήμο και Περιφέρεια), σε ζήτημα προσωπικής ευθύνης των σεισμοπλήκτων, ότι αντικειμενικά αυτή η δίωξη κατασκευάζει ενόχους και ξεπλένει την ευθύνη κράτους και τοπικής διοίκησης  για την εγκληματική τακτική τους να αφήνουν 5 και πλέον χρόνια τώρα, μια σειρά σεισμόπληκτες υποδομές να απειλούν καθημερινά τη ζωή και την ασφάλεια, κατοίκων, εργαζομένων, μαθητών- εκπαιδευτικών, επισκεπτών κ.α….», θεωρούμε ότι το θέμα που προκύπτει είναι πολύ σοβαρό τόσο για τους συγκεκριμένους συμπολίτες μας, όσο και για την προοπτική που προδιαγράφεται για το μέλλον των εργατικών κατοικιών.

Για τους παραπάνω λόγους σας καλούμε να προκαλέσετε άμεση και κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, με μοναδικό θέμα το παραπάνω, προκειμένου το Δημοτικό συμβούλιο να πάρει την ανάλογη απόφαση στήριξης των συγκεκριμένων συμπολιτών μας αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων, που διώκονται άδικα και αναίτια και συνολικότερα να παρθούν αποφάσεις για το μέλλον αυτού του μεγάλου προβλήματος.

Τα ασφυκτικά περιθώρια της δίκης δεν αφήνουν περιθώρια για καμιά ολιγωρία από την πλευρά σας, αλλιώς παράγεται η ανάλογη πολιτική ευθύνη για το κόστος και την ταλαιπωρία των συμπολιτών μας καθώς και για την λύση του προβλήματος των εργατικών κατοικιών που πρέπει πάραυτα με κρατική ευθύνη να πάψουν να αποτελούν κίνδυνο για τους πολίτες και να ανακατασκευαστούν με κρατική ευθύνη.

Ληξούρι 10 /09/2019

Οι Δημοτικοί 
Σύμβουλοι της Λαϊκής
Συσπείρωσης
Θ. Δαμουλιάνος,
Β. Καπάτος,
Δ. Μαντζουράτος,                                                                                                                                                                                                Ε. Φαρακλός,
Ε. Συνοδινός,
Βαλλιάνος Ευάγγελος