Παρέμβαση του Μάκη Παπαναστασάτου στον Εισαγγελέα για το Γηροκομείο

Γ. Παπαναστασάτος

Σάλος έχει προκληθεί με τις πληροφορίες ότι κατά το προηγούμενο διάστημα τρόφιμοι του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου νόσησαν από κορονοϊό, ενώ υπάρχουν και αδιασταύρωτες πληροφορίες ότι κάποιοι κατέληξαν από αυτή την αιτία.

Στην υπόθεση αυτή ζητάει ξεκαθάρισμα το στέλεχος της Παράταξης «Δήμος Αργοστολίου:

Παρόν και Μέλλον» (επικεφαλής Νίκος Ανουσάκης) Μάκης Παπαναστασάτος, ο οποίος παρενέβη με δημόσια ανακοίνωσή του ζητώντας απαντήσεις για το τόσο ευαίσθητο αυτό θέμα, πλην όμως η πρόεδρος του Γηροκομείου δεν έχει απαντήσει.

Κατόπιν αυτού, ο Μάκης Παπαναστασάτος κατέθεσε επίσημη αναφορά σε όλες τις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές (και στην Εισαγγελία Κεφαλονιάς) ζητώντας να διερευνηθεί πόσοι ακριβώς τρόφιμοι ασθένησαν από covid 19, αν τυχόν κάποιοι απεβίωσαν, γιατί απέτυχαν τα προληπτικά μέτρα παρότι είχαν απαγορευθεί ακόμα και επισκέψεις των παιδιών και των συγγενών των ηλικιωμένων, ποιά συμπληρωματικά μέτρα προστασίας ελήφθησαν μετά την εξάπλωση του ιού στους τροφίμους, αν αληθεύει ότι δεν προαυλίζονταν κ.ο.κ.

Αναμένοντας απαντήσεις καθώς για τους ηλικιωμένους τροφίμους του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου απαιτείται απόλυτη διαφάνεια και υπευθυνότητα.