Παραιτήθηκε ο Κώστας Διακάτος από σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου

Κ. Διακάτος

Εμφύλιος πόλεμος ξέσπασε στη Δημοτική Κοινότητα Αργοστολίου, που συνταράσσει συθέμελα την παράταξη του δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση, αφού τόσο ο πρόεδρος της Δ.Κ. Λούκας Νιφοράτος, όσο και το μέλος της Κώστας Διακάτος που «κονταροχτυπιούνται», ανήκουν στην «Ισχυρή Κεφαλονιά».

Μετά την παρέμβαση του Κ. Διακάτου για όσα συμβαίνουν στο Κοιμητήριο Αργοστολίου και όχι μόνον, υπό τον τίτλο «Τι προσπαθείς να κρύψεις, κ. πρόεδρε» (Βλ. «Η» Παρασκευής 20/4/18, αρ.φ. 6.800), ακολούθησε απάντηση του προέδρου Λ. Νιφοράτου και νέα παρέμβαση-απάντηση του Κ. Διακάτου, τις οποίες και παραθέτουμε.

  •  Λ. ΝΙΦΟΡΑΤΟΣ: «Η κακοήθειά σας κ. Διακάτε σας εκθέτει – “Αργία μήτηρ πάσης κακίας”»

«Αργία μήτηρ πάσης κακίας» λέγανε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και αυτό το ρητό, από ότι φαίνεται, ταιριάζει και στον συνταξιούχο δημοτικό αστυνομικό κ. Διακάυο Κώστα, που μη έχοντας προφανώς κάτι άλλο για να «σκοτώσει την ώρα του» προσπαθεί να «ανακαλύψει» ζητήματα εκεί που δεν υπάρχουν.

Όσον αφορά στο Δράπανο, είναι γνωστό σε όλους τους Κεφαλονίτες ότι η εποχή των σκανδάλων, των υπεξαιρέσεων και όλων αυτών που είχαν σημειωθεί την περίοδο του πρώην Δήμου Αργοστολίου, περίοδο που ο κ. Διακάτος ήταν εν ενεργεία υπάλληλος του πρώην Δήμου αλλά το «αστυνομικό του δαιμόνιο» δεν τον βοήθησε να εντοπίσει τα αληθινά τότε παραπτώματα, ανήκει στο παρελθόν και ότι πλέον το Κοιμητήριο του Αργοστολίου λειτουργεί με την απαιτούμενη σοβαρότητα και τον απαιτούμενο σεβασμό.

κ. Διακάτε,

στο Δράπανο κανένα κυλικείο δεν λειτουργεί και ουδείς παρέχει τέτοιου είδους υπηρεσίες όπως εξήγησα αναλυτικά και στη σχετική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Κεφαλονιάς, οπότε η κακοήθειά σας είναι πλέον πρόδηλη. Το μόνο που συμβαίνει επί των ημερών μας είναι ότι τον «αραχνιασμένο» και εγκαταλελειμμένο χώρο του λεγόμενου «κελιού» του Δραπάνου, τον καθαρίσαμε, τον ευπρεπίσαμε και όποια οικογένεια συμπολιτών μας τον ζητήσει για τις ανάγκες των τελετών τον παραχωρούμε χωρίς ουδέν αντάλλαγμα.  Χρήματα δεν εισπράττονται και απλά όποια οικογένεια θέλει μπορεί να αφήσει στο σφραγισμένο παγκάρι, το οποίο ανοίγει μόνο η αρμόδια επιτροπή του Δήμου Κεφαλλονιάς, ό,τι κρίνει η ίδια.  Οι «λασπίτσες», τα ψέματα, οι κακόβουλοι «ψιθυρισμοί» είναι πρακτικές ανθρώπων ξεπερασμένων από την ζωή όπως ξεπεράστηκαν και οι εποχές που «σβήνονταν οι κλήσεις» με εντολές πρώην Αντιδημάρχων.

Καλώ τον κ. Διακάτο να προσαρμοστεί στη νέα εποχή όπως του εύχομαι καλή τύχη στη μοναχική πορεία που έχει επιλέξει.

Λούκας Νιφοράτος

Πρόεδρος Δ/Κ Αργοστολίου

  •  Κ. ΔΙΑΚΑΤΟΣ: «“Τρικυμία εν κρανίω” διακατέχει τον πρόεδρο της Δ.Ε. Αργοστολίου Λούκα Νιφοράτο!»

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου Λούκας Νιφοράτος, συνταξιούχος πλοίαρχος και ερασιτέχνης ηθοποιός, έχει την αίσθηση, αλλά και την απαίτηση, ότι στη Χώρα που γέννησε την Δημοκρατία, όλοι όσοι ΔΕΝ «συντάσσονται», «υπακούουν τυφλά», αυτόν και τους ΕΝΤΟΛΕΙΣ και ΥΠΟΒΟΛΕΙΣ ΤΟΥ, αυτομάτως τίθενται «εις μοναχικήν πορεία».

Κύριε πρόεδρε, δυστυχώς, η «τρικυμία εν κρανίω» που σας διακατέχει,έχει σαν αποτέλεσμα να εκτίθεστε ανεπανόρθωτα και επανειλημμένα προσπαθώντας να παρασύρετε όλους τους υπόλοιπους μηδέ εξαιρουμένου και του Δημάρχου κ. Αλέξανδρου Παρίση, ο οποίος σας ανέχεται (όπως και τόσα άλλα…) εκκωφαντικά στο «θέατρο του παραλόγου» που πρωταγωνιστείτε! Δυστυχώς για εσάς, πιστεύετε ότι όλα δραστηριοποιούνται στα πλαίσια μιας «θεατρικής παράστασης» που εσείς έχετε τον «πρωταγωνιστικό ρόλο», αγνοώντας την κοινωνία, τους συνεργάτες σας και τη νομοθεσία!

Διαβάζοντας λέξη-λέξη την κατάπτυστη απάντησή ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ, στην δημόσια επιστολή διαμαρτυρίας μου για τον τρόπο που «σχεδιάζετε και διεξάγετε» τα Συμβούλια της Δημοτικής μας Ενότητας και ο πιο αδαής καταλαβαίνει ότι:

1ον) Ούτε μία λέξη δεν προέρχεται από εσάς τον ίδιο, αλλά ΞΕΚΑΘΑΡΑ και ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ, είναι κείμενο που συνέταξαν και έγραψαν οι ΕΝΤΟΛΕΙΣ και ΥΠΟΒΟΛΕΙΣ σας, στα πλαίσια της ΣΤΕΝΗΣ σας συνεργασίας.

2ον) Είμαι υπερήφανος συνταξιούχος Δημοτικός Αστυνομικός!  Υπηρέτησα επί 26 και βάλε χρόνια τη θέση μου και τα καθήκοντά μου με πίστη, τιμιότητα και υπευθυνότητα, χωρίς να υπερβώ ΟΥΤΕ μία φορά, όχι  μόνο σαν πράξη, αλλά ούτε και σαν σκέψη, τον όρκο που έδωσα, παρότι πολλές φορές η υπηρεσιακή μου ιδιότητα με έφερε σε αντιπαράθεση με συνδημότες μου, φίλους και γνωστούς! Όλα αυτά τα χρόνια ακολούθησα ΜΟΝΟ μια γραμμή: Να υπηρετήσω τα καθήκοντά μου, σύμφωνα με όσα με πρόσταζε η Υπηρεσία μου και η νομοθεσία.

3ον) Το «αστυνομικό μου δαιμόνιο» βεβαίως και δεν είχε καμία ευθύνη και αρμοδιότητα σε όποια περίπτωση τυχόν παραπτωμάτων είχαν συμβεί στο Δημοτικό Κοιμητήριο στον όποιο πρώην Δήμο Αργοστολίου. Υπήρχαν προϊστάμενες Υπηρεσίες και πολιτικά όργανα, στα οποία θήτευσαν πολλοί από την «ΣΤΕΝΗ παρέα σας και συμβουλάτορές σας»!

Βέβαια μου δημιουργείται η εύλογη απορία και φαντάζομαι και του συνόλου των συμπολιτών που θα διαβάσουν τα λεγόμενά σας, ότι τώρα στον όγδοο χρόνο της θητείας σας ανακαλύψατε ξαφνικά «ότι η εποχή των σκανδάλων, των υπεξαιρέσεων και όλων αυτών που είχαν σημειωθεί την περίοδο του πρώην Δήμου Αργοστολίου ανήκει στο παρελθόν»! Απίθανο! Κάτι σαν θεατρινίστικος λόγος, οικείος σε σας κ. πρόεδρε, ως ερασιτέχνης ηθοποιός, προκειμένου να εμπλέξει κι εμένα σε φανταστικές ιστορίες.

Κύριε πρόεδρε, η απλή λογική λέει πως αν οκτώ χρόνια έχετε στοιχεία για σκάνδαλα και υπεξαιρέσεις στο Δράπανο και δεν τα έχετε καταγγείλει στον αρμόδιο Εισαγγελέα είστε …ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ, αν όμως είναι «λόγια του αέρα» για να υπαινιχτείτε άθλιες συκοφαντίες για τον Κώστα Διακάτο, τον πρώην Δημοτικό Αστυνομικό, ο οποίος έτσι και αλλιώς δεν είχε καμία αρμοδιότητα με το Δράπανο,  ΕΙΣΤΕ ΚΟΙΝΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ!

4ον) Στην διάρκεια της υπηρεσιακής μου πορείας δεν μπήκα ποτέ στο «παιχνίδι του σβησίματος κλήσης»! Βέβαια, χαίρομαι με την αναφορά σας αυτή, γιατί ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΕ ότι ο συντάκτης της απάντησής σας είναι ΣΤΕΝΟΣ συνεργάτης σας, ο οποίος ΕΧΕΙ ΕΜΜΟΝΗ με το θέμα και το οποίο έχει σηκώσει ΣΗΜΑΙΑ σε κάθε ευκαιρία! Κρίμα για σας…

Για να …φρεσκάρω όμως τη μνήμη σας,όσον αφορά τα «σβησίματα κλήσεων» κατά τη θητεία μου ως Δημοτικός Αστυνομικός του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ Δήμου Κεφαλονιάς, δεν έχει παρά ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ της απάντησής σας, να ανατρέξει στα συρτάρια των τότε πολιτικών προϊσταμένων  μου και νυν πολιτικών συνεργατών σας, να βρει σωρεία ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΛΗΣΕΩΝ που καταχωνιάστηκαν για «εξυπηρέτηση» των πολιτών, επειδή δεν δέχθηκα ούτε ΕΓΩ, ούτε οι συνάδελφοί μου ΟΥΔΕΠΟΤΕ να ΣΒΗΣΟΥΜΕ!!!

Αν προκληθώ, θα αναφερθώ σε συγκεκριμένα περιστατικά με ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ!!!

Και τώρα στην ουσία:

Βεβαίως και το Κυλικείο του Δραπάνου λειτουργεί!

Πρόσφατα (11-12-2017), η κ. Μ.Μ., έδωσε επιστολή της στη δημοσιότητα, στην οποία αναφέρει ότι ΕΝΩ μίλησε μαζί σας τηλεφωνικά σχετικά με την διάθεση του Κυλικείου για προσφορά καφέ κ.λπ. στο Μνημόσυνο μέλους της οικογένειάς της που γινόταν την Κυριακή 10-12-2017 (ημέρα διεξαγωγής των εκλογών στο ΕΒΕΚΙ), εσείς πήρατε το τηλέφωνό της και αμέσως μετά την πήρε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μας εκ μέρους σας, (η ίδια τον αναφέρει ως δημοτικό υπάλληλο (;)) με τον οποίο συμφώνησε «σχετικά με την προσφορά καφέ στο κελί»!

Βέβαια, ο σύμβουλος δεν ενεμφανίσθη, το Κυλικείο παρέμεινε κλειστό, καφές στο Μνημόσυνο η οικογένεια δεν προσέφερε, αλλά ο σύμβουλος, με επιστολή του μας ενημέρωσε ότι στο Κοιμητήριο του Δραπάνου «προσφέρει εθελοντική εργασία», παραδέχθηκε την «συμφωνία» για τη λειτουργία του Κυλικείου,την οποία δεν μπόρεσε να «υλοποιήσει», όπως είπε, «λόγω ασθενείας του».

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι το Κυλικείο λειτουργεί! Και σεις ο ίδιος έχετε παραβρεθεί σε κηδείες και μνημόσυνα που προσφέρουν οι οικογένειες των αποθανόντων καφέ εκεί. Τώρα τι γίνεται με τα …φακελάκια (όπως είπατε και στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ.) και τα παγκάρια, το γνωρίζετε ΜΟΝΟΝ εσείς!

Στο ειρωνικό σας λιβελογράφημα κ. πρόεδρε και στην προσπάθειά σας να με απαξιώσετε, …«ΞΕΧΑΣΑΤΕ(;)» να απαντήσετε σε όσα στην ανοικτή επιστολή μου σας ερωτώ! Για την πολεοδομική νομιμότητα, την άδεια λειτουργίας, την έκδοση νόμιμων παραστατικών παροχής υπηρεσιών, την εύλογη και επιβαλλόμενη λειτουργία τουαλετών. Εστιάσετε ΜΟΝΟΝ στα …ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ! Τυχαίο;

Για ακόμα μία φορά σας ενημερώνω, ότι ΑΡΝΟΥΜΑΙ να «προσαρμοστώ στη ΔΙΚΗ σας ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ!», γιατί είναι πολύ μακριά από τη ΔΙΚΗ μου! Η δική μου «νέα εποχή» κύριε πρόεδρε δεν έχει καμία σχέση με διαπλεκόμενα συμφέροντα, με προσωπική προβολή, με ειλημμένες αποφάσεις του Συμβουλίου μας πριν ακόμα αποσταλεί η Πρόσκληση της Συνεδρίασης,  συμφωνίες εις βάρος του Αργοστολίου και των δημοτών του.

Η ΔΙΚΗ μου «νέα εποχή»κύριε πρόεδρε, συμβαδίζει με τη «νέα εποχή» των παιδιών μου,που απαιτούν από ΕΜΑΣ της «παλιάς εποχής»να τους ανοίξουμε το δρόμο για μια καλύτερη Πατρίδα, μακριά απ’ όλα όσα πρεσβεύει η ΔΙΚΗ ΣΑΣ «νέα εποχή» και το δικό σας παράδειγμα «του πολιτικού σαλταδόρου» και του …θεατρίνου!

Αλήθεια, μιλάτε εσείς κ. πρόεδρε για τη «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ», ο προ 27ετίας «πολιτικός σκελετός» (!) που αφήσατε το ίχνος σας στην τοπική πολιτική σκηνή μόνο και μόνο όταν σας αρνήθηκαν την έμμισθη θεσούλα και «αλλαξοπιστήσατε» από το κόμμα σας το ΠΑΣΟΚ και κατεβήκατε υποψήφιος βουλευτής του Τσοβόλα το 1996 και στη συνέχεια υποψήφιος σύμβουλος με τους συνδυασμούς «της επάρατης Δεξιάς»;

Μιλάτε εσείς κ. πρόεδρε για «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ», ο ισόβιος Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου, ο οποίος «ούτε με σφαίρες» δεν αφήνετε κάποιο νέο παιδί, γιατί όχι παλιό αθλητή του ΝΟΑ, να ηγηθεί του ιστορικού Συλλόγου και τον έχετε καταντήσει ένα προσωπικό σας μαγαζάκι;

Όσον αφορά τώρα τον τίτλο της απάντησής σας  «Η κακοήθειά σας κ. Διακάτε σας εκθέτει- «Αργία μήτηρ πάσης κακίας»»,να σας ενημερώσω ότι ΚΑΚΟΗΘΗΣ δεν ήμουν ΠΟΤΕ στη ζωή μου,γιατί πρώτον ΠΟΤΕ «ΔΕΝ ΕΓΛΥΨΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΥΝΑ» και δεύτερον γιατί ποτέ δεν διέβαλα, πρόσβαλα, έβρισα και συκοφάντησα με αχαρακτήριστους και χυδαίους τρόπους αυτούς που με εμπιστεύθηκαν από πίσω τους και στα ΜΟΥΛΩΧΤΑ, ενώ μπροστά τους, τους γλύφω τα …παπούτσια! Ξέρετε πολύ καλά τι εννοώ με τα παραπάνω κ. πρόεδρε, και μην προκληθώ, γιατί θα αναφερθώ σε συγκεκριμένα περιστατικά και καταστάσεις! Επιπλέον, να είστε σίγουρος ότι ούτε σε αδράνεια είμαι, ούτε αργόσχολος, άρα το «Αργία μήτηρ πάσης κακίας» σας το επιστρέφω, ΓΙΑΤΙ σας ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΓΑΝΤΙ, μιας και είστε ο ΟΡΙΣΜΟΣ της …«ΠΑΣΗΣ ΚΑΚΙΑΣ»!

Και καταλήγω! ΝΑΙ, προτιμώ να τραβήξω «μοναχική πορεία»,που δεν θα έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗμε την πορεία που ΕΣΕΙΣ και οι ΕΝΤΟΛΕΙΣ και ΥΠΟΒΟΛΕΙΣ σας προσπαθείτε σε κάθε ευκαιρία και με κάθε μέσο να ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ!

Αυτό μόνο που αναρωτιέμαι είναι αν ο Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης  γνωρίζει τα καμώματά σας όπως και όσων σας δασκαλεύουν («Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ»…), αν δεν τα γνωρίζει ήλθε η ώρα να τα μάθει, αν τα γνωρίζει και δεν πράττει τίποτα, τότε «ας είναι έτοιμος για τα χειρότερα»…

ΤΕΛΟΣ,επειδή η ΚΟΙΝΩΝΙΑ μας γνωρίζει όλους και τον καθένα ξεχωριστά «σαν κάλπικη δεκάρα»και μνήμη έχει και μάτια έχει, και αυτιά έχει, και ΑΠΟΨΗδιαμορφώνει …επιφυλάσσομαι  για τα περαιτέρω. Τις απόψεις μου θα τις καταθέτω σε κάθε περίπτωση στο Συμβούλιό μας, στο οποίο σε κάθε θέμα,τάσσομαι ΥΠΕΡ της νομιμότητας και όχι υπέρ της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ και όποιων ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ! Εξάλλου, ξέρετε και ξέρω ότι αποτελώ «κόκκινο πανί»για εσάς και την ΠΑΡΕΑ σας, γιατί ΑΡΝΗΘΗΚΑ όταν καλέστηκα (ξέρετε εσείς τι εννοώ!) «να στηρίζω τις αποφάσεις που φέρνει ο μ…. ο Λουκάς στο Συμβούλιο», όταν αυτές ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σύμφωνες με τα ζητούμενα της τοπικής κοινωνίας και τη νομιμότητα…

ΥΓ.: Με την ευκαιρία, ενημερώνω τους συνδημότες και συνδημότισσές μου, ότι αν προκύψει κάποιο θέμα στα Συμβούλιά μας που κρίνω ότι πρέπει να ενημερωθούν, θα το πράξω με δημόσια επιστολή μου, όπως πάντα!

ΚΩΣΤΑΣ ΔΙΑΚΑΤΟΣ

Σύμβουλος της Δημοτικής

Κοινότητας Αργοστολίου

της Παράταξης «Ισχυρής Κεφαλονιάς»

  •  Λ. Νιφοράτος: Απίθανο το παραληρηματικό …«διάγγελμα στον Κεφαλονίτικο λαό» του Κ. Διακάτου!-Περαστικά και να πάνε όλα καλά

Ενώ αρχικά επιχειρήσαμε με εύθυμη διάθεση να διαβάσουμε το παραληρηματικό «διάγγελμα στον Κεφαλονίτικο λαό» του «παρα τρίχα» εκλεγμένου τοπικού συμβούλου Αργοστολίου Κώστα Διακάτου, τελικά ήταν τόσο εκτενές (κανονικό «σεντόνι») και τόσο γεμάτο ασυναρτησίες, συντακτικά και πολιτικά, οπότε εγκαταλείψαμε κάθε προσπάθεια.

Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι:

  1. Κάποιος να θυμίσει στον ίδιο και στους γνωστούς υποβολείς του το περίφημο «το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν».
  2. Ευχόμαστε περαστικά και όλα να πάνε καλά.

Η μικρή μας κοινωνία μας γνωρίζει όλους όπως και τη διαδρομή του καθενός και υπενθυμίζουμε στον κ. Διακάτο ότι δεν έχει καμία απολύτως σημασία πως βλέπει ο ίδιος και οι συντάκτες του κειμένου που υπέγραψε τον εαυτό τους, αλλά σημασία έχει πως τους βλέπουν οι άλλοι…

Ο Πρόεδρος

της Δ/Κ Αργοστολίου

Λούκας Νιφοράτος

  •  Κώστας Διακάτος: Ό,τι δεν σας βολεύει είναι για σας ασυναρτησίες, για το λαό όμως είναι Ευαγγέλιο!

Κύριε πρόεδρε της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου,

Σας ενημερώνω ότι «διάγγελμα στον Κεφαλονίτικο λαό» ποτέ δεν εξήγγειλα και ούτε προτίθεμαι να εξαγγείλω. Αυτό είναι μία ακόμα από τις δικές σας «ειδικότητες» και των ΣΤΕΝΩΝ συνεργατών και ΥΠΟΒΟΛΕΩΝ σας! Επομένως, μην κρίνετε «εξ ιδίων τ’ αλλότρια»!

Βέβαια, το ότι αυτά που εγώ «σας είπα χθες» και έρχεστε εσείς να μας πείτε «σήμερα», σας καθιστά ΑΝΕΠΙΚΑΙΡΟ και ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ!

Στο προκείμενο τώρα…

Ο,τι ΔΕΝ σας ΒΟΛΕΥΕΙ και ΔΕΝ σας …ΕΥΛΟΓΑ, είναι για σας ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ! Μπορεί…

Για τον Κεφαλονίτικο λαό όμως είναι το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ!

Στην δική σας δε περίπτωση, «το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν» ΔΕΝ υφίσταται, γιατί το «λακωνίζειν» και το «φιλοσοφείν» είναι ΞΕΝΕΣ προς εσάς και τους ΣΤΕΝΟΥΣ συνεργάτες σας έννοιες!

Μην ξεχνάτε ότι τα «θεατρικά παραληρήματα» είναι «ψωμοτύρι» στην καθημερινότητά σας!

Το «περαστικά» σας το επιστρέφω, είναι κάτι άλλωστε που καθημερινά οι δημότες μας σας «εύχονται» και που ελπίζω κάποια στιγμή να ΠΙΑΣΕΙ η ευχή τους!

Το ότι «όλα θα πάνε καλά», να είστε ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι αυτό είναι δεδομένο! Κυριακή κοντή γιορτή!

Ομως κ. πρόεδρε, μου κάνει εντύπωση η εμμονή σας στην επιστροφή στο παρελθόν και στα «πεπραγμένα του», στα οποία εγώ ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχω, και η ΑΡΝΗΣΗ σας να ασχοληθείτε με το ΠΑΡΟΝ!

Να ασχοληθείτε επί της ουσίας με τα προβλήματα της καθημερινότητας της πόλης μας και των δημοτών μας, για τα οποία εκ της θέσεως έχετε ΙΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να ασχοληθείτε και να εξεύρετε λύσεις!

Βέβαια, γνωρίζοντάς σας επί σειρά ετών, θεωρώ δεδομένο ότι αυτό σας βολεύει, γιατί είναι ένας τρόπος «απόδρασης» από την ουσία και την καθημερινότητα του ΠΑΡΟΝΤΟΣ!

Μπείτε στον κόπο να μας απαντήσετε για τα γενικότερα θέματα του Κοιμητηρίου του Δραπάνου και της λειτουργίας (;) του Κυλικείου του, όπως τα ερωτήματα που σας έθεσα και σταματήστε να ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΕΙΤΕ!

Μπορεί αυτό να σας …«βολεύει», όμως οι δημότες του Αργοστολίου θέλουν ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ απαντήσεις.

Αν δεν το κάνετε, απλά παραμένετε ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ!

Οσον αφορά αυτούς που σας υπαγορεύουν ή ακόμη και σας γράφουν τις πολεμικές ανακοινώσεις (ο κόσμος τόχει τούμπανο…) δεν προσφέρουν καμία υπηρεσία πρώτα απ’ όλα σε σας και μετά στο Δήμαρχο, το Δήμο και την τοπική μας κοινωνία!

ΚΩΣΤΑΣ ΔΙΑΚΑΤΟΣ

Ανεξάρτητος (πλέον)

σύμβουλος Δ.Κ. Αργοστολίου

Λ. Νιφοράτος
Κ. Διακάτος

Παραιτήθηκε ο κ. Διακάτος απ’ την παράταξη Παρίση


Μετά τον «εμφύλιο πόλεμο» που ξέσπασε στη Δημοτική Κοινότητα Αργοστολίου παραιτήθηκε χθες από την Παράταξη Παρίση ο σύμβουλος της Δ.Κ. Κώστας Διακάτος, ο οποίος όμως παραμένει ανεξάρτητος σύμβουλος.

Η επιστολή παραίτησης έχει ως εξής:

Αργοστόλι 22/04/2018

ΠΡΟΣ

Δήμαρχο Κεφαλονιάς

κ. Αλέξανδρο Παρίση

Επικεφαλής της Παράταξης «Ισχυρή Κεφαλονιά»

Κύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσα σας ενημερώνω ότι σας υποβάλλω την αποχώρησή μου από την Παράταξή σας «Ισχυρή Κεφαλονιά» και διατηρώ τη θέση του τοπικού συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου, ως ανεξάρτητος σύμβουλος.

Επειδή σίγουρα θα αναρωτηθείτε τι με οδήγησε σε αυτήν μου την απόφαση, δεν έχετε παρά να ανατρέξετε στα δρώμενα της Παράταξής σας, στον τρόπο της θεσμικής της λειτουργίας, που εγώ, δεν μπορώ να συνταχθώ και να συμβαδίσω.

Από τη θέση του συμβούλου της Δ.Κ. Αργοστολίου θα συνεχίσω να υπηρετώ τα συμφέροντα του τόπου μας, τιμώντας τις δεσμεύσεις μου, πάντα με γνώμονα την εφαρμογή της νομιμότητας και την αλήθεια.

Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που επιδείξατε στο πρόσωπό μου,

Μετά τιμής,

ΚΩΣΤΑΣ ΔΙΑΚΑΤΟΣ

Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου