Παρατείνεται η θητεία του Βιβλάκη+41 Διοικητών

Ν. Βιβλάκης

Για σκανδαλώδη παράταση της θητείας των Διοικητών του ΕΣΥ την ημέρα προκήρυξη των εκλογών κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων 15 ημέρες πριν τις εκλογές, τις οποίες θα χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι διοικητές θα μείνουν μέχρι να φύγουν με αποζημίωση από την επόμενη κυβέρνηση!

«Οι διοικητές και αν. διοικητές των νοσοκομείων θα πρέπει να επιλέγονται από το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης με βάση το ν.4369/2016. Η σύσταση του Μητρώου Στελεχών έπρεπε να γίνει από 13.7.2016 και ακόμη τίποτα» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Η ανεξαρτητοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης με την επιλογή στελεχών από το Μητρώο είναι δέσμευση της χώρας προς τους δανειστές. Η κυβέρνηση λίγο πριν τις εκλογές θεσμοθέτησε το Ν.4600/2019 άρθρο 159 που δίνει τη δυνατότητα παράτασης των σημερινών διοικητών και αν. Διοικητών των νοσοκομείων και πέραν της 31/12/2018 αν και η επιλογή έγινε με κομματικά κριτήρια από Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας.

Την ημέρα προκήρυξης των εκλογών 10 Ιουνίου 2019 δημοσιεύθηκε Υπουργική Απόφαση του Αν. Υπουργού Υγείας Πολάκη που παρατείνει τη θητεία 42 διοικητών και 7 αν. διοικητών που λήγει εντός της προεκλογικής ή μετεκλογικής περιόδου» συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Ρουσφέτια για τους τοποθετημένους με κομματικά κριτήρια διοικητές και αν. διοικητές των Νοσοκομείων με σκοπό την κατάληψη του κράτους όπως χαρακτηριστικά έχει πει πολλές φορές ο Πολάκης. Την ημέρα προκήρυξης των εκλογών 10/5/2019 εξέδωσαν Υπουργική Απόφαση Πολάκη που παρατείνει τη θητεία. Όταν λήγει η θητεία των Διοικητών και δεν υπάρχει Αν.Διοικητής η αναπλήρωσή των καθηκόντων τους γίνεται από τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας.

Μέχρι σήμερα όπου τελειώνει η θητεία Διοικητών κατά την προεκλογική και μετεκλογική περίοδο τα Νοσοκομεία διοικούνται από τους Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας. Ο Πολάκης φρόντισε να εξασφαλίσει τους εκλεκτούς για λίγο καιρό ακόμα και τους δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσουν αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης τους από την επόμενη κυβέρνηση».

Στους 42 …«παρατασιούχους» είναι και ο Διοικητής του Γ.Ν.Ν. Κεφαλονιάς και Γ.Ν. Ληξουρίου (Μαντζαβινάτειο) κ. Νίκος Βιβλάκης, ο οποίος είχε διορισθεί με την υπουργική απόφαση Α2β/Γ.Π οικ.44092/14-6-2016, με λήξη της θητείας του στις 14-6-2019.