Παρουσίαι Παρουσιαστών Τηλεοράσεων

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

Oι περισσότεροί μας -φαντάζομαι-, παρακολουθούμε ανελλιπώς σχεδόν όλα τα κανάλια -αφού είμαστε συνταξιούχοι, άνεργοι και λίαν πεινόπληκτοί! Και φυσικά έχουμε διαπιστώσει πως μερικοί παρουσιαστές, έχουν ένα μικρό ή μεγαλύτερο ποσοστό …αναπηρίας (κάτω του 67%). Η υστέριση εντοπίζεται στο στόμα και έχει κάποια διαβάθμιση που την εκφράζει η γλώσσα τους. Ακούς π.χ. που λένε «Ο Πωθυπουργόθ θα μεταβεί στιθ Βρυξέλλεθ, θα θυναντηθεί με την κ. Μέρκελ και θα τηθ εκθέθει ποβλήματα τηθ Χώραθ και για την υπογραφή θυμφωνίαθ στιθ Πρέθπεθ».

– Αλλοι ομιλούν ένρινα και πολλές λέξεις δεν ακούγονται καθαρά.

– Κάποιοι αναπτύσουν υπερβολική ταχύτητα και …συγκρούονται τα νοήματά τους.

– Μερικοί …σεμνοί ή τραχείς, έχουν ένταση διαβαθμιζόμενη και δείχνουν προς το κοινό ό,τι διατελούν υπό κάποια πίεση προβλημάτων και θέλουν να ξεμπερδεύουν σύντομα την υποχρέωσή τους στο κοινό!

Οι ειδήσεις που ακούμε και βλέπουμε στις Τ.V. είναι …εξ ολοκλήρου αληθινές και εγγυημένες. Ειδικά στην Κρατική Τ.V. εκφράζουν το Ευαγγέλιο! Και σ’ ό,τι αφορά στον Αλέξη μας, είναι πρώτης επιλογής. Αν πεις και τις καθημερινές του μάχες σε πολλά μέτωπα, γίνονται περιγραφές ….υψηλής ποιότητας! Τελευταία που (μας) καθαρίσανε από τα μνημόνια, τα μνημονεύουν συνεχώς γιατί εσταματήσαμε τις αιματοχισίες! Ειρήνη …ημίν!

Κύριοι καναλάρχες -ισχυρές δυνάμεις-, επειδή σας θεωρούμε ιδιαιτέρως αξιοπρεπείς και κραταιοί, ήθελα να σας ρωτήσω:

– Αυτούς τους παρουσιαστές που παίζουν κύριους ρόλους -και χρονικά-, δε θάπρεπε να τους επιλέγετε μεταξύ των αρίστων;

Δεν πρέπει να έχουν διακεκριμένη ορθοφωνία;

Ολους τούτους τους …τραυματισμένους που επιλέγετε και σας προβάλουν (προσβάλουν) ιδιαιτέρως δεν θάπρεπε να τους έχετε στα μετόπισθεν;

Αντιλαμβάνομαι πως ενδέχεται κάτω από κάποιες υποχρεώσεις να τους έχετε πρωταγωνιστές και να τους αμείβετε και ανάλογα. Μπορεί να είναι ιδιαιτέρως όμορφοι και να τραβούν το αντίθετο φύλλο.

Μπορεί και άλλα …τινά να συμβαίνουν!

Οι πάντες γνωρίζουν την δύναμή σας. Και πόσο σας υπολογίζει η εκάστοτε εξουσία. Βέβαια έχετε το πρόγραμμά σας. Πρωτεύει το συμφέρον!

Εν ονόματι αυτού μας σερβίρετε υπερβολές, ψέμματα, ενώ πολλοί κρύβονται με προφανή σκοπιμότητα.

Η πυξίδα σας είναι στραμμένη -για την επιβίωσή σας-, σε συγκεκριμένη πολιτική ιδέα. Την υποστηρίζετε πάση δυνάμει όσο αυτή κρατιέται ψηλά. Κυριαρχεί. Οταν όμως αντιληφθείτε …αποσυμπίεση και έλλειψη οξυγόνου, αρχίζετε προσεκτικά να αλλάζετε πορεία. Η πυξίδα σας τρελλαίνεται στο μαγνητικό πεδίο, αλλά εσείς το χαβά σας. Νέα πορεία. Μήπως υπάρχει καμιά απορία;

Η μεγάλη σας δύναμη, πάντοτε επηρεάζει τα πολιτικά δρώμενα! Συμβάλλει στη διαμόρφωση άποψης προεκλογικά και πολλές φορές σημαντικά συνεισφέρει στο κόμμα που υποστηρίζετε!

Εχετε και υποστήριξη πυροβολικού. Τα γκάλοπ. Σύμφωνα με τη …τάδε έγκυρη εταιρεία που διακρίνεται για τα ανόθευτα προγνωστικά. Ως προς την ένδυση; Αλλοτε «κύριαι και κύριοι» και αλλοτε ένα κακόγουστο μωσαϊκό.

Τα υπόλοιπα δικά σου αναγνώστη.

ΥΓ.

Θέλω να επισημάνω και να εξάρω την παρουσία του «τρίο» (μιας κυρίας) στην ΕΡΤ1 σε απογευματινή εκπομπή 4-6 «Δευτερη Ματιά». Ο εξ αριστερών παρουσιαστής μισομπουκομένος σαλαμοποιεί τις λέξεις, η μεσαία ρυθμιστική παρουσιάστρια με κάργα βραχνάδα που δεν υποφέρεται και είναι πολλές φορές δυσανάγνωστη. Ο δεξιός (μάλλον και ιεροψάλτης) με μια ένρρινη φωνίτσα σιγανή που ε σκυμμένο κεφάλι φαίνεται να τα λέει στον εαυτό του. Και οι τρεις όμως διακεκριμένοι δημοσιογράφοι αλλά και από ΣΥΡΙΖΑ, με τρία τρισδιάστατα λοφία.

Κύριε προϊστάμενε των προγραμμάτων, βάλτους και τους τρεις σε μία θέση υποδιευθυντου κάποιοι τμήματος,  -να μην κάνουν τίποτε-, ώστε να μην μας προξενούν νευροκαβαλικεύματα… Συμφωνείτε;

Αλλη περίπτωση -πλέον εντυπωσιακή- είναι με τον καθ’ όλα άξιο, κεφάτο και αγαθό τηλεπαρουσιαστή του STAR στην εκπομπή «Τροχός της τύχης». Θαυμάθιοθ μεν, φουλ πσευδόθ δε!